ביום ה-25 לתקיפות האוויריות ברצועת עזה, ואחרי חמישה ימים של לחימה קרקעית ברצועה, מתפרסמות תמונות של תוצאות התקיפה האווירית של חיל האווירי הישראלי ברצועה מאז פרוץ המלחמה נגד חמאס בשמחת תורה, ה-7.10.
תמונה 1:

תמונה 2:

בתיעוד נראה כי בניינים שלמים, שבהם ביקשו פעילי ומפקדי חמאס למצוא מקלט, קרסו. צה"ל תקף בשבועות הללו אלפי יעדים של החמאס. בחלקה הצפוני של הרצועה, התושבים שלא שמעו להפצרות צה"ל להתפנות או שנכנעו לאיומי חמאס המשתמש בהם כבשר תותחים ומגן אנושי, התרכזו במצוות ארגון הטרור בבתי חולים מרכזיים, שכן התושבים יודעים שהנהגת החמאס מסתתרת מתחת לבתי החולים, ושישראל לא תתקוף בתי חולים.
כשהחל התמרון הקרקעי, שיבחו בתקשורת הערבית את הניסיון של צה"ל לפצל את הרצועה. המשמעות המיידית של פיצול כזה הוא ההשפעה על התקשורת, כאשר אתמול (ג') הודיעה חברת התקשורת הפלסטינית "פאלתל" כי אין ביכולתה לספק שירותי תקשורת ואינטרנט למשתמשיה ברצועת עזה. תושבי דרום הרצועה שהצליחו להתחבר לרשת המצרית עשו זאת, אך רבים אחרים פשוט נותקו מהעולם החיצון.
כתבי הטלוויזיה, של הרשתות הלוויניות הגדולות משדרים מבתי החולים: אלגזירה הקטארית, אלערביה הסעודית ואפילו ערוץ אלמסירה התימני שנכנס גם הוא לסיקור מואץ של האירועים בעזה, בהתאם לכניסת החות'ים מתימן ללחימה עם ישראל. מנהלי בתי החולים משתמשים במצלמות כדי לצעוק מהיום הראשון שהדלק להפעלת הגנרטורים לחשמל אוזל ולכן יאלצו לנתק חולים ממכשירים ולסכן את חייהם, אך עד כה יש חשמל ברצועה, וברגע שמצלמות כבות הן מוטענות בשקעי בית החולים.
תמונה 3:

תמונה 4:

מצרים הודיעה היום בשעות הצהריים על פתיחת מעבר רפיח ליציאת חולים ופצועים מרצועת עזה למצרים, במעבר הדגישו יכולים לעבור רק חולים בעלי אזרחות זרה. בתוך כך, מצרים משלימה את ההכנות לבניית בית חולים שדה ברפיח המצרית.
במקביל למאמצים שישראל משקיעה בשטח בלחימה, נעשים מאמיצים כבירים לשחרור החטופים והחטופות מרצועת עזה. המבצע ההירואי של חילוץ אורי מגידיש הוא רק דוגמא לכך. בשעות האחרונות מפרסמים ברצועת עזה כי ישראל השליכה כרוזים מהאוויר, בתמונות תקריב של אותם כרוזים ניתן לקרוא שישראל מבקשת מתושבי עזה כל מידע על החטופים ומציעה תגמול כספי ועתיד טוב יותר לספקי המידע.
תמונה 5:
