שרי הממשלה וחברי כנסת כבר התחילו לדבר על היום שאחרי המלחמה, ביחס לשליטה על רצועת עזה, התנגדות להעברת השליטה לרשות הפלסטינית, חזרה התגורר בגוש קטיף, וחשיבות חיזוק ההתיישבות בקווי העימות.
השר גדעון סער רמז על חזרה להתיישבות בגוש קטיף. "נצטרך לשוב ולשנן, כי בטווח הזמן הנראה לעין, כל שטח בארץ ישראל שנמסר לפלסטינים, חד-צדדית או בהסכם, יהפוך בוודאות לבסיס חמוש לתוקפנות פראית נגד ישראל ואזרחיה, כפי שקרה בעבר", אמר סער.
"לכן", הוא הוסיף, "בשום תנאי אין לחדש את תהליך הנסיגות. גם מכל שטח שאינו בשליטתנו אין אפשרות להתנתק באמת מאחריות ביטחונית ומפגיעה שוטפת בבניין כוח. תקציב הביטחון חייב לגדול דרמטית בשנים הבאות, צה״ל חייב להיות צבא גדול יותר. הנוכחות הצבאית הקבועה בקווי העימות חייבת להיות רחבה".
הוא אמר שחייבים לחזק את ההתיישבות היהודית בכל רחבי ארץ ישראל ובדגש על קווי העימות. עלינו לחזור לתפיסה הציונית הקלסית של פיזור אוכלוסייה במקום המשך ההתכווצות למדינת ״חדרה-גדרה".
בפוסט בפייסבוק שהעלה השר עמיחי אליהו הוא מצטט חייל בעזה "צפון הרצועה, יפה מתמיד. מפוצצים ומשטחים הכל, פשוט תענוג לעיניים". לאחריו הוא כתב "אנחנו חייבים לדבר על היום שאחרי. בעיני רוחי אנחנו מחלקים מגרשים לכל אלו שלחמו על עזה לאורך השנים ולמגורשי גוש קטיף – בע"ה. (בלי ממדים)".
חיזוק מפתיע התקבל גם מחבר הכנסת עידן רול מיש עתיד, שהתנגד לכך שהשליטה על רצועת עזה ביום שאחרי המלחמה תעבור לרשות הפלסטינית. "ראו מה שאומר אבו מאזן ונסו לדמיין את היום שאחרי חיסול החמאס והעברת הרצועה לשליטתו. אסור שזה יקרה", צייץ רול. "ממספר סיבות אגב, כאשר השנאה התהומית שלו לישראל היא אמנם העיקרית שבהן אבל בהחלט לא היחידה". לדבריו, נדרש פיתרון יצירתי "שלא מגביל את עצמו על ידי הנחות יסוד של שנים, ומנגד גם לא מתעלם מההיסטוריה".