גם בימי המלחמה המתנהלת ברצועת עזה, אלפי פועלים פלסטינים נכנסים מידי בוקר לעבודה בישראל. מדובר בפועלים שנותנים מענה למפעלים חיוניים ולתעסוקה בתחום הרפואה והקבורה. אלפי הפועלים האלו הם מצב חריג, אל מול המצב שהיה קיים לפני השבת השחורה ב-7 לאוקטובר אז נכנסו כ – 160 אלף פועלים לעבודה בישראל שהניעו את הכלכלה הפלסטינית ופרנסו משפחות שלמות.
מצבה הכלכלי של הרשות הפלסטיניתמדרדר וסביר להניח שפקידי הרשות שאמורים לתת מענה לבעיות מול האוכלוסייה ומול ישראל, לא יקבלו שכר החודש, או לכל הפחות יקבלו משכורות חלקיות בלבד שיסתכמו במאות שקלים בודדים. המצב הכלכלי מאתגר את הרשות הפלסטינית שמתקשה להתנהל מול הציבור בנוסף לקריאות של ארגוני הטרור ובראשם חמאס לצאת להפגנות ולהפר את הסדר. עד כה עברו שלושה ימי שישי שהוגדרו ימי זעם בעימותים מקומיים.
הרצח של אלחנן קליין, בן 29 מהיישוב עינב בשומרון, מבהיר שפעילי השטח ביו"ש לא הפסיקו לרגע לנסות ולייצר טרור ולרצוח יהודים. שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן נפגש היום עם יושב ראש הרשות אבו מאזן ברמאללה, בשיחה דנו השניים במצב ברצועת עזה ובשטחי הרשות. סביר להניח שאבו מאזן, שהפלסטינים עצמם לא בטוחים עד כמה הוא רלוונטי ומשפיע, לא חידש דבר לבכיר האמריקאי.

על פי דיווחים אמריקנים אבו מאזן קרא להפסקת אש מידית והכנסת סיוע לרצועת עזה. בלינקן מצידו הביע את מחויבותה של ארצות הברית לפעול למימוש השאיפות הלגיטימיות של הפלסטינים להקמת מדינה פלסטינית.
בנוסף, על פי הדיווחים הציע בלינקן כי הרשות הפלסטינית תהיה מעורבת בהנהגת רצועת עזה בסופה של המלחמה, לדבריו זו ההצעה ההגיונית ביותר. עם זאת אמר בלינקן כי סביר להניח שעם תום המלחמה מדינות אחרות וסוכנויות בינלאומיות ישחקו תפקיד משמעותי בביטחון ובממשל הרצועה.
בוושינגטון וגם גורמים בישראל עדיין רואים באבו מאזן וברשות הפלסטינית פתרון ישים לשליטה ברצועת עזה, ובינתיים הערים שאמורות להיות תחת הרשות הפלסטינית מייצרות טרור ומביעות אמון בחמאס. כך לדוגמה בשבוע שעבר בקע מהרמקולים של המסגד בטול-כרם נאומו של דובר הזרוע הצבאית של חמאס אבו עובידה.
התבטאויות של חברי הנהגה פלסטינית ברשות הפלסטינית בעד החמאס ובעד מלחמתו בישראל ברצועת עזה נתפסת, על ידי אותם גורמים בישראל כמס שפתיים פוליטי שנועד לשמור על יציבות ועל מקומה ומעמדה של הרשות הפלסטינית כתומכת מן הצד.