"יו"ר הוועדה אינו מוסמך לקבוע באופן גורף כי ארגון מסוים מנוע מלהיכנס לדיוני הוועדה", כך הודיעה ועדת האתיקה של הכנסת, בראשות ח"כ ינון אזולאי (ש"ס), במענה לפניית ח"כ דן אילוז מהליכוד, שהגיש תלונה נגד יו"ר הוועדה לביקורת המדינה ח"כ מיקי לוי אחרי שהורה למנוע מנציגי "פורום קהלת" לדבר בוועדה בראשותו.
"כל עוד אני מנהל את הוועדה הזו פורום קהלת לא ידרוך פה.. אין לכם מקום בוועדה שאני מנהל ובכל ועדה עתידית", אמר לוי בדיון שהתקיים לפני יומיים שעסק במצבת מלאי החירום של מזון בישראל במלחמה.
בהודעת ועדת האתיקה הובהר כי "התייחסות הוועדה בהתייעצות עם היועצת המשפטית לכנסת, היא רק ביחס להתבטאותך בדבר האיסור על נציגי ארגון 'פורום קהלת' להגיע לוועדה". כאשר הבהרה זו באה לסייג התייחסות לפרסום באתר וואלה, לפיו האשים לוי את הארגון באחריות למתקפת הטרור של חמאס.
עוד נאמר בהודעת הוועדה כי "הוראות תקנון הכנסת והחלטות עבר של הוועדה מקנות ליו"ר הוועדה חופש פעולה ושיקול דעת רחב בניהול ישיבות הוועדה. עם זאת, גם חופש זה, רחב ככל שיהיה, תחום. יושב ראש הוועדה אינו מוסמך לקבוע באופן גורף כי ארגון מסוים מנוע מלהיכנס לדיוני הוועדה באופן גורף או להתבטא בדיוני הוועדה. הדבר עולה גם מעיקרון הפומביות והשקיפות בכנסת ותכלית הדיונים בכנסת שנועדו לסייע לחכי"ם לגבש את עמדתם בסוגיות שונות יעילות. יעילותה והצלחת עבודת הוועדה מחייבות שמיעה של ארגונים שונים ודעות מגוונת, גם ואולי בפרט, במקרים בהם דעות אלו אינם מתיישבות עם דעתו של יו"ר הוועדה.
עם זאת, ועדת האתיקה לא הטילה סנקציות על ח"כ לוי, לשעבר יו"ר הכנסת: "הוועדה ערה לזמנים המתוחים בהם נתון כלל הציבור, וביניהם גם חברי הכנסת בימים אלו. הגם שוועדת האתיקה סבורה כי התנהגותך אינה חפה מפגמים היא לא מצאה לנכון לקבוע כי בנסיבות אלו הפרת את כללי האתיקה זאת מתוך הנחה שתכבד את ההחלטה ביחס לארגון נשוא הקובלנה".
בפורום קהלת אמרו לאחר הדיון בוועדה כי "התפלאנו לגלות שיו"ר הועדה לביקורת המדינה, ח"כ מיקי לוי, החליט לפעול בניגוד למהות ועדות הכנסת ולהוציא את נציגי הפורום מהוועדה בראשותו. מצער מאוד שבזמן שראשי מחלקות, מנהלים וחוקרים מהפורום מגוייסים ללחימה וליוזמות התנדבות שונות לצד כל החברה הישראלית, ח"כ מיקי לוי פועל בצורה מפלגת ולא פרלמנטרית. אנחנו מצפים שהוא יתעשת ויזכור שכוחה של החברה, במיוחד בזמן הזה – באחדותה".