ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר הערב (ה') פעם נוספת כי "לא תהיה הפסקת אש בלי שחרור חטופינו". דבריו פורסמו בתגובה להצהרת דובר המועצה האמריקנית לביטחון לאומי ג'ון קירבי, שלפיהם ישראל הסכימה ל"הפוגות הומניטריות יומיות של ארבע שעות" בצפון רצועת עזה לצורך פינוי תושבים והכנסת סיוע. מוקדם יותר השבוע אמר גורם מדיני בישראל כי הפוגות "של שעה לפה ולשם" יתאפשרו, וכי לחץ צבאי הוא הדרך היחידה לאלץ את חמאס לשחרר חטופים.
הג'יהאד האסלאמי פרסם מוקדם יותר סרטון שבו נראים שניים מהחטופים הישראלים, חנה קציר בת ה־76 ויגיל יעקב בן ה־12, שניהם מניר־עוז. דובר הארגון טען כי הוא מוכן לשחררם "מסיבות הומניטריות". משפחות החטופים ביקשו מכלי התקשורת להימנע מפרסום הסרטון של יקיריהם.
"לא החמצנו ולא נחמיץ אף הזדמנות להשבת חטופינו", אמר דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי, בפנייה למשפחות החטופים. "כל הודעה אחרת היא טרור פסיכולוגי".
דיווחים זרים נוספים על עסקת חטופים שנרקמת בקטאר עוררו סדרה של תגובות והצהרות. נשיא המדינה יצחק הרצוג הבהיר בריאיון לרשת NBC האמריקנית כי “בשלב זה אין הצעה ממשית לעסקה להחזרת החטופים מצד חמאס". בגרדיאן הבריטי דווח כי רה"מ נתניהו סירב להפסקת אש בת חמישה ימים בתמורה ל"שחרור חלק מהחטופים“.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה הערב שראש המוסד דדי ברנע וראש ה־CIA ויליאם ברנס הגיעו לפגישה בדוחא עם ראש ממשלת קטאר, במטרה לדון בשחרור חטופים בתמורה להפוגה בלחימה. השיחות כללו גם דיון על ייבוא דלק לעזה – מהלך שישראל סירבה לו עד כה, בטענה שחמאס ישתמש בדלק לצורכי לחימה וטרור.
מקור אחר אמר לרויטרס השבוע שהשיחות עוסקות בשחרורם של 10־15 בני ערובה בתמורה להפסקה הומניטרית של יום או יומיים בלחימה בעזה.
ניסיון קטארי קודם לתווך בין ישראל לחמאס על שחרור החטופים הביא לעיכוב מסוים בכניסה הקרקעית לעזה, אולם לא הניב כל תוצאות.