הקהילות היהודיות בארה"ב נערכות לעצרת תמיכה גדולה בישראל שתתקיים מחרתיים (ג') בוושינגטון. בעצרת עתידים להשתתף מאות אלפי בני אדם ואינספור ארגונים, בהם בתי כנסת וקהילות, בתי ספר, תנועות נוער, מרכזים קהילתיים, אוניברסיטאות ומוסדות השכלה גבוהה מרחבי ארה"ב. ארגונים רבים קראו לקהילותיהם להשתתף בעצרת, ביניהם גם אגודת ישראל, שבדרך כלל נמנעת מלקרוא לאנשיה להשתתף בהפגנות תמיכה בישראל.
לדברי המארגנים, העצרת "תהווה הזדמנות לכל האמריקנים להתכנס בסולידריות עם ישראל, להפגין את מחויבותנו לבת הברית החשובה ביותר של אמריקה במזרח התיכון, לגנות את המגמה הגואה של אלימות והטרדות אנטישמיות ולדרוש שכל בן ערובה ישוחרר מיד ובבטחה".
לדברי אריק פינגרהוט, מנכ"ל הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, המארגנת את העצרת במשותף עם ועידת נשיאי הארגונים האמריקנים היהודיים העיקריים, המשתתפים ידרשו את החזרת 240 השבויים המוחזקים בידי חמאס. בנוסף, הם גם יקראו למאמצים להילחם באנטישמיות שהתגברה ברחבי העולם מאז הפיגוע, ויפגינו את תמיכתם בהמשך הגיבוי הבלתי מעורער שישראל קיבלה עד כה משתי המפלגות בקונגרס ומממשל ביידן.
"האם שמעתם פעם את המשפט, 'מספרים לא משקרים?'" שואל פינגרהוט. "כל נוכחות פרו-ישראלית במקום העצרת היא עדות לתמיכתנו בפוליטיקאים בוושינגטון. רבים מהפוליטיקאים המצדדים בישראל מקבלים אלפי שיחות זועמות בדרישה שהם יתמכו ב'הפסקת אש' במקרה הטוב. חשוב לתומכים שלנו בוושינגטון לדעת שאנו עומדים לצידם, מעריכים אותם ותומכים בעמדתם. זה לא הזמן להישאר בטלים. זה הזמן לומר, 'אם לא עכשיו, אימתי?'".
ההפגנה מתקיימת גם על רקע גילויי התמיכה בחמאס מקרב חוגי השמאל הקיצוני במפלגה הדמוקרטית: "עלינו להראות לקונגרס, לנשיא ולמחלקת המדינה שאנו היהודים עדיין כאן ושאסור להם לשכוח מאיתנו", אמר ראש ישיבה יוניברסיטי הרב צבי שכטר.
בקריאת המארגנים נאמר: "כולנו שמענו את קולות השנאה והאנטישמיות בכל העולם המהללים את התקפת חמאס ב-7 באוקטובר. קולות אלה לעולם לא יגרמו לאותם אמריקנים העומדים נגד הטרור ותומכים בישראל להיעלם. כעת הזמן להרים את הקול, להביס את האנטישמיות, לתבוע את שחרור החטופים ולהפגין את תמיכתה של אמריקה בישראל. היו שם!".
בעצרת התמיכה יינשאו נאומים של מנהיגי הקונגרס, בכירים בממשל הנוכחי, משפחות של בני ערובה, ניצולים ופצועים. היא אמורה לכלול הבעת כבוד ותודה לצבא האמריקני, התייחסות למצבם של תלמידי מכללות ותיכוניסטים, ואף תינשא בה תפילה לשלום מדינת ישראל.
בארגונים היהודיים ביקשו מההמונים להציף במכתבים ובמיילים את חברי הקונגרס בדרישה להילחם בידיעות שקריות על ישראל המופצות במדיה החברתית באמצעות פרוייקטים שנועדו לכך, ואף לכתוב לרשתות התקשורת השונות בתביעה לסיקור כנה וטוב יותר של האירועים בעזה.