האם החמרת תנאי הכליאה של המחבלים בבתי הסוהר בישראל תימשך גם לאחר המלחמה? נציבת שירות בתי הסוהר, קטי פרי, אומרת כי היא מצפה שבדרג המדיני ישקלו להשאיר את התנאים המחמירים גם לאחר סיום הלחימה מול חמאס.
המלצות לחלק מהחמרות התנאים שבוצעו היו על השולחן עוד לפני המלחמה, אך הדרג המדיני הורה לחכות עם היישום שלהן כדי "לא ליצור מתח ביטחוני", למרבה האירוניה – מול ארגוני הטרור ביהודה ושומרון ובעזה, וכן מול גורמים בינלאומיים. כזכור, השר לביטחון לאומי בן גביר דרש כמה פעמים – כולל לפני החגים האחרונים שהסתיימו במתקפת הטרור הרצחנית של חמאס – להחמיר את תנאי הכליאה של המחבלים בכלא הישראלי, אך סונדל ע"י ראש הממשלה בעצת מערכת הביטחון. גם הנציבה פרי התבטאה בעד תמיכה בהחמרת תנאי האסירים.
כשבועיים לפני ראש השנה האחרון החליט השר בן גביר להגביל את הביקורים אצל האסירים הביטחוניים, אך ראש הממשלה נתניהו דחה את ההחלטה, לאחר טענות גורמי הביטחון כי החמרת התנאים תביא להסלמה בטרור, הנמצא גם כך במגמת עלייה ובמיוחד לקראת חגי תשרי. לשכת ראש הממשלה פרסמה הודעה לפיה "ההחלטה בענייני אסירים ביטחוניים תתקבל אך ורק על ידי ראש הממשלה והקבינט". מלשכת ראש הממשלה נמסר אז כי "נקבע שהקבינט יקיים דיון בחודש אוקטובר בנושא האסירים הביטחוניים בבתי הכלא, ועד לדיון זה לא יחולו שינויים".
כפי שפרסמנו בשבוע שעבר, מאז פרוץ המלחמה בדרום האגפים הביטחוניים בבתי הכלא נמצאים במצב "מנעול" – תהליך של צמצום תנאי מחיית האסירים הביטחוניים. בין היתר, הופסקו שידורי הטלוויזיה, נותק החשמל משקעי התאים ונותקו אמצעי התקשורת בתאים ובכל המרחבים הציבוריים באגפים. זאת כדי למנוע אפשרות של תיאום פיגועים וטרור באמצעות טלפונים מוברחים ופגיעה בסגל.

בנוסף הוקפא תפקיד דובר האסירים, מי שמייצג את הכלואים מול סגל בתי הכלא, וכן בוטלו ביקורי המשפחות, הוצאו מכשירי חשמל אישיים, צומצמו פעילויות הפנאי של הביטחוניים, הופסקה פעילות הקנטינה והעברת הכספים לחשבונות האסירים מצד הרשות הפלסטינית. מראשית הלחימה אותרו כ-170 טלפונים מוסלקים וכ- 150 אמצעי אמל"ח קר. הציוד הוחרם והאסירים נענשו בדין משמעתי ופלילי. כמו כן, עשרות אסירים ביטחוניים נענשו ואף נפתחו נגדם תיקים פליליים על כך.
במקביל, בשבועות האחרונים החלה קליטתם של אסירי הנוח'בא, המרצחים שהשתתפו במתקפת הטרור הרצחנית בישובי הדרום בבוקר שמחת תורה.
מחבלים אלה נחשבים למסוכנים ביותר, הם מוחזקים במתקנים נפרדים מיתר האסירים הבטחוניים, וחלקם בתנאים מבודדים, כאשר במרבית האגפים שולט הצבע הכחול ותלויים דגלי ישראל. העצורים החדשים נאזקים בכל יציאה מהתאים לחצר למרפאה וכדומה, ובמקרים מסוימים חלק מהם נאזקים גם בתוך התאים, בכפוף לצרכים מבצעיים או חקירתיים. בהקשר זה אפשר לציין כי לאחד העצורים החדשים שאזוק 24 שעת ביממה מייחסים רצח של 30 אזרחים, מספרים דומים של מעשי רצח מיוחסים לעצורים נוספים שמוחזקים בתנאי איזוק מחמירים.
כמו כן תוגברו כלל המערכים בבתי הסוהר כאשר המאמץ העיקרי כעת בשב"ס הוא לסכל כל ניסיון חטיפת איש סגל נוכח עליה בלחץ אצל אסירים לאור המגבלות שמוטלות עליהם לאורך זמן.