במקביל ללחימה בעזה, מדינת ישראל פועלת כדי לשקם את אזור העוטף והיישובים שנפגעו. היום (שני) הודיעה מינהלת תקומה שהוקמה במטרה לרכז את הנושא כי במסגרת שלב הביניים, תושבי הקיבוצים כרם שלום ורעים יעברו למיקום אחר לתקופת ביניים עד שתתאפשר חזרה לבתיהם.
אחרי שהתקיימו מפגשי שולחנות עגולים עם שמונת היישובים שספגו את הפגיעה הגדולה ביותר במתקפת הטרור – חולית, בארי, ניר עוז, נחל עוז, כיסופים, כפר עזה, נירים ונתיב העשרה, בימים האחרונים התבצעו מפגשים דומים עם שני קיבוצים נוספים: רעים וכרם שלום, בהם הוחלט היכן הם ימוקמו.
חברי קיבוץ כרם שלום בחרו להתמקם לא רחוק מביתם, בכפר עדיאל שבאשלים שבנגב, בדירות זמינות לטובת העניין ובמבנים נוספים שיושכרו במימון המנהלת. חברי קיבוץ רעים יקלטו בבניני מגורים בתל אביב אשר בצמוד להם מרכז קהילתי שייועד לרווחתם. ההחלטה על זהות היישוב הקולט התקבלה עם הקהילות וההנהגות המקומיות. המעבר מתוכנן להתבצע בעוד כחודשיים.
העקרונות העומדים מאחורי ההחלטה הם שימור הקהילה וחוסנה, צמצום מספר המעברים תוך שהמנהלת רואה לנגד עיניה את רצון התושבים ואת חיזוק הקהילה ופועלת בהתאם לכך. במינהלת ציינו כי שיתוף הפעולה עם ראשי המועצות ומשרדי הממשלה נמשך במקביל לתיאום עם יתר הישובים על מנת לגבש פתרונות נוספים עבורם.
בשבוע שעבר פורסם כי לפי המתווה הלא סופי שגובש לאחרונה במינהלת, חמישה מהם כבר החליטו לאן פניהם מועדות בשלב הביניים: חולית יעברו למתחם שיבנה עבורם בקיבוץ רביבים בנגב, ניר עוז יעברו לבניין בקריית גת, נירים, נתיב העשרה וכיסופים יישארו במלון, כשהאחרון שומר לעצמו את הזכות למענה כפרי.
כפר עזה, נחל עוז ובארי, טרם החליטו, והמנהלת הבהירה להם שייקחו את כל הזמן שהם צריכים כדי להחליט. ככל הנראה, תושבי כפר עזה יתרכזו במתחם בשפיים, וישהו שם זמן מה עד שיעברו לרוחמה או בית קמה. נחל עוז יעברו לכרמים או לכפר נוער כלשהו, ועבור קיבוץ בארי ישנם מספר אופציות: להישאר במלון, לעבור לבנייני מגורים בירושלים, או למענה כפרי בקיבוץ חצרים או בכפר הנוער קדמה.