חברי ועדת החוץ והביטחון דני דנון (הליכוד) ורם בן-ברק (יש עתיד) פרסמו הבוקר (ג') מאמר משותף ב"וול-סטריט ג'ורנל" האמריקני ובו הציעו רעיון: שמדינות העולם יקבלו "מספר מוגבל של משפחות עזתיות שהביעו רצון לעבור למקום אחר".
"לאירופה יש היסטוריה ארוכה של סיוע לפליטים שנמלטים מסכסוכים", כתבו חברי הכנסת במאמר שכותרות "על המערב לקבל פליטים מעזה". "המלחמות ביוגוסלביה עקרו מיליונים, רובם מבוסניה והרצגובינה. גרמניה, אוסטריה ושוודיה קיבלו מספרים גדולים. כאשר פרצה מלחמת קוסובו, נמלטו מאות אלפי אלבנים קוסובריים לאלבניה השכנה ולמדינה שכיום נקראת צפון מקדוניה. גם גרמניה, בריטניה וארצות הברית קיבלו פליטים. מדינות אירופיות כולל גרמניה, שוודיה וצרפת סיפקו מקלט לסורים מאז שהחלה מלחמת האזרחים ב-2011. בין 2015 ל-2016, גרמניה לבדה קיבלה יותר מ-1.2 מיליון פליטים ומבקשי מקלט, כרבע מהם סורים".
דנון ובן-ברק כתבו: "מדינות ברחבי העולם צריכות להציע מקלט לתושבי עזה שמבקשים לצאת. מדינות יכולות לעשות זאת על ידי התוויית תוכניות שמתואמות ברמה הבינלאומית. חברות הקהילה הבינלאומית יכולות לשתף פעולה כדי לספק חבילות תמיכה לעזתים שמעוניינים לעבור כדי לסייע בעלויות ההעברה וכדי להקל על ההתאקלמות של הפליטים בקהילות החדשות שלהם.
"ארגונים בינלאומיים בעלי ניסיון ביישוב פליטים צריכים להקל על העברתם של תושבי עזה המעוניינים לעבור למדינות המוכנות לקבל אותם. אנחנו רק צריכים שקומץ ממדינות העולם יחלקו את האחריות לאירוח תושבי עזה. גם אם מדינות יקלטו רק 10,000 איש כל אחת, זה יעזור להקל על המשבר. לקהילה הבינלאומית יש ציווי מוסרי – והזדמנות – להפגין חמלה, לעזור לתושבי עזה להתקדם לעבר עתיד משגשג יותר ולפעול יחד להשגת שלום ויציבות גדולים יותר במזרח התיכון".