השימוש בבתי החולים כמפקדות של חמאס ברור כעת לכל העולם. אמצעי לחימה, מנהרות תת קרקעיות ומפקדות המרכזות את פעילות הטרור, כבר נחשפו על ידי כוחות צה"ל. חמאס מנגד ממשיך לנצל בזמן המלחמה את בתי החולים כמקלט לאנשיו ואת החולים והמפונים שמגיעים לבתי החולים כחסות והגנה אנושית לפעילות טרור.
בתי החולים מהווים בימים האחרונים את מוקד הפעילות של צה"ל. הבוקר התבצעה תקיפה בסמוך לבית החולים האינדונזי בבית להיא שבצפון רצועת עזה.
בבית הלבן נתנו תימוכין לפעולות של ישראל והבהירו כי על פי המודיעין האמריקאי ישנה נוכחות של חמאס מסביב לבתי חולים, ולכן לישראל יש זכות לדרוש מלוחמי חמאס הנמצאים בבתי חולים להיכנע.
גם הלילה פעל צה"ל בבית החולים שיפא. על פי דיווחים פלסטינים הפעילות התרכזה בחלק הדרומי של בית החולים. בבית החולים נמצאו מפקדה מבצעית ואמצעים טכנולוגיים השייכים לחמאס, כמו גם אמצעי לחימה רבים, מדים של ארגון הטרור העזתי ועוד. ההשערה המרכזית היא שרופאי בית החולים שיפא פעלו בשיתוף עם ארגון חמאס והצליחו לעכב את כניסת ישראל למתחם כדי לאפשר למחבלי החמאס לטשטש ראיות ואף לסתום מנהרות בבטון.
כזכור, בבית החולים רנתיסי, הציג דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי, אמצעי לחימה רבים, חדר שבו הוחזקו חטופים ואפילו חדרון שבו צילמו מחבלי חמאס סרטונים של החטופים.
על פי גורמי הרפואה בעזה, ישראל פגעה ב-52 מרכזים רפואיים והשביתה עשרות מהם. ההערכות בישראל זהירות יותר ומדברות על 13 מרכזים רפואיים שיצאו מכלל פעילות במהלך המלחמה.
על פי ההערכות, בצפון רצועת עזה נותרו כ 100 אלף עזתיים. מתוך מיליון מאה חמישים שהיו לפני המלחמה, המתפנים שהגיעו לצפון הרצועה מתמקמים במחנות פליטים שהולכים וממוקמים בעזרת ישראל.
ישראל מאפשרת הכנסת סיוע הומניטרי מידי יום דרך מעבר רפיח, על פי ההערכות יותר מ 1300 משאיות נכנסו עד כה, בקצב של כ 150 משאיות ביום במשאיות מלבד ציוד רפואי תרופות ומזון, גם אוהלים וציוד להקמת בתי חולים שדה. בתחום הזה ישנן יוזמות של איחוד האמירויות, טורקיה, ירדן ומצרים שמוכנות לבנות בתי חולים שדה, עד כה לא הייתה פעילות שכזאת.
כמאה פצועים קריטיים ועוד 100 מלווים יצאו ממעבר רפיח לטיפול רפואי מחוץ לרצועת עזה, יחד איתם עברו במעבר מחוץ לרצועה כ-3000 זרים.