לאחר סיורים רבים שארגוני שמאל וגופים פלסטיניים קיימו באזור הר חברון, הגיעו היום (ה') כ-30 כתבים מכלי תקשורת בינלאומיים לסיור באזור, הפעם כדי לשמוע דווקא את הצד של המתיישבים היהודים.
הסיור נפתח בסקירה של ראש מועצת הר חברון יוחאי דמרי על ההתיישבות והאתגרים הביטחוניים. "ביהודה ושומרון חיים מעל חצי מליון יהודים. לרוב המשפחות יש כרגע נציגים שנמצאים בחזיתות השונות כדי להגן על המדינה, ולצערי רבים מהם נפגעו מאז תחילת המלחמה", אמר דמרי לכתבים. "אינני מבין מדוע לא מדברים על גבורת המתנחלים ועל מסירות הנפש והציונות שלהם. בדיוק כפי שלא מדברים על אלימות הירושלמים או התל אביבים, כך צריך אחת ולתמיד להפסיק לדבר על אלימות המתנחלים – בוודאי בעת מלחמה – בה כוחנו הוא באחדותנו ולא בניסיונות לשסות לפלג ולהפחיד".
עוד הוסיף דמרי: "מדינת ישראל מתעלמת במשך שנים מההשתלטות על השטח ויצרה מרחבים ללא דין וללא דיין, ולתוך הואקום הזה נכנסו ארגונים אנטי ישראליים שמייצרים חיכוך ונרטיב שקרי שמחלחל לשיח העולמי".
"בעוד מדינת ישראל מנהלת מלחמה קשה בצפון ובדרום, מתנהלת לחימה קשה גם בזירת ההסברה הבינלאומית", אמרה מנהלת המחלקה הבינלאומית בתנועת רגבים נעמי קהאן. "נרטיב 'אלימות המתנחלים' המומצא והבלתי מבוסס משפיע על מהלכים מדיניים משמעותיים, מחימוש ומיגון כיתות הכוננות בהתיישבות ועד הצדקת רצח יהודים".
בהמשך הגיעו המשתתפים לח'רבת זנותא, מאחז ערבי בלתי חוקי שלטענת ארגונים פרו-פלסטיניים ננטש עקב פעולות אלימות של מתנחלים, טענה שלא הוכחה עד כה. הסיור כלל גם מפגש עם אורית מרק אטינגר, ששכלה את אביה מיכאל בפיגוע טרור ואת אחיה פדיה במלחמה בעזה.
הסיור נחתם בשטח אש 917, בו מתקיימת בניה בלתי חוקית מאסיבית הממומנת על ידי האיחוד האירופי. השטח הפך עם השנים למוקד פעילות אנרכיסטית בינלאומי ועומד בראש הקמפיין "Save Masafer Yata", המושתת על אג'נדת Free Gaza המופצת כעת ברחבי העולם. עוד סופר לכתבים על המחדל בו הפקירה מדינת ישראל את השטח ואפשרה בניה במקום, זאת בחסות הליך משפטי שהתנהל במשך שני עשורים. ההליך הסתיים בשנה שעברה ונחתם בפסק דין בבג"ץ המורה לפנות את ההתיישבות העבריינית במקום. עם זאת, צויין בפניהן שהשטח עדיין לא פונה, והמבנים משמשים מעוז לפעילות אנטי ישראלית.
ארגון "הצלה יו"ש" הציג נתונים על אלפי אירועי טרור שהתרחשו רק בשנה האחרונה, אך לפי רגבים ישנה ירידה חדה בטרור הערבי מאז פרוץ המלחמה. הם מסבירים שהירידה נובעת מנוכחות צבאית מוגברת, סגר על היישובים הערביים וחשש של הערבים מתגובת צה"ל המפגין אפס סובלנות בימי הלחימה.
כפי שחשפנו בשבוע שעבר במקור ראשון: נרשמו 20 אירועים של "חיכוך אלים" ביהודה ושומרון במהלך החודש שלאחר מתקפת 7 באוקטובר, לעומת 53 מקרים בתקופה המקבילה אשתקד. בנוסף, השנה נרשמו עשרה מקרים של פגיעה ברכוש, זאת לעומת 19 בשנת 2022.