סקר שפורסם אמש (מוצ"ש) בחדשות 12 מגלה שאחוז ניכר מהציבור תומך בחזרה להתיישבות יהודית בחבל עזה אחרי המלחימה, בעוד עשרה אחוזים בלבד תומכים בהעברת הרצועה לשלטון הרשות הפלסטינית.
לפי הנתונים שפרסם הערוץ רוב של כ-44% תומך בחזרה לגוש קטיף, מתוכו 68% מאנשי גוש נתניהו, ו-12% ממתנגדי נתניהו. 39% אחוז מתנגדים לחזרה לגוש קטיף, מתוכם 64% בגוש מתנגדי נתניהו.
עוד דווח כי 30% אחוזים תומכים בהעברת עזה אחרי המלחמה לנאמנות בינלאומית, מתוכם 49% מגוש מתנגדי נתניהו, ו-19% מגוש נתניהו. 10% בלבד תומכים בהעברת עזה לראשות הפלסטינית. 14% קוראים לשהות ביטחונית קבועה ברצועה.
בראשית הלחימה אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו שאיננו רואה יעד בהחזרת ישובי גוש קטיף לרצועה. לפני כשבועיים פעילת ההתיישבות דניאלה וייס, יו"ר תנועת "נחלה", פרסמה שני סרטונים בהם אמרה: "עם ישראל רוצה לחזור לחבל עזה, מוכן לשוב לחבל עזה, מסכים לשוב לחבל עזה. זה צו השעה. איך אנחנו יודעים את הדבר הזה? יש גרעיני התיישבות שמוכנים לחזור לישובים שמשם גורשו. שמוכנים להקים נקודות התיישבות חדשות. עם ישראל עומד במבחן קשה והוא מוכן לעמוד במבחן הזה, לשוב לחבל עזה וליישב אותו".
בתנועת "נחלה" אומרים שמאות אנשים פנו כבר להצטרף לקבוצות הווטסאפ הייעודיות לנושא ועשרות משפחות כבר שובצו לגרעיני ההתיישבות.
בתגובה לסקר, ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן הגיב קרא לראש הממשלה להיפגש עם קואליציית הארגונים לחזרה לחבל עזה, שהוא שותף בהקמתה: "עם ישראל הוא עם בריא והוא לא טועה", אמר דגן. "כל מי שמבין את ההתנהלות של חמאס ושל ארגונים מוסלמים פונדמנטליסטים יודע שהמחיר הכואב ביותר עבור החמאס הוא גביית מחיר בשטח והחזרת האדמה לישראל. אפילו יותר מאלפי מחבלים הרוגים. לכולם ברור גם אחרי הטבח הנורא בדרום, שללא התיישבות יהודית בתוך רצועת עזה לא ניתן להגן על העוטף.
"במקום בו תעבור המחרשה שם יעבור הגבול. ראינו את זה לצערי באירועי 7 באוקטובר, ראינו את זה לאורך שנים לאחר הגירוש מגוש קטיף ועשרות אלפי טילים בישראל, וראינו מה קרה בג'נין ובצפון השומרון לאחר עקירת ארבעת יישובי צפון השומרון, שאף שנעקרו נשארה במקום שליטה צבאית ישראלית".