ח"כ מטעם מפלגת "ישראל-ביתנו" יוליה מלינובסקי, פנתה הבוקר (א') במכתב ליו"ר ועדת החוקה חוק ומשפט ח"כ שמחה רוטמן, כדי שיתכנס דיון בשאלה כיצד יועמדו לדין מחבלי חמאס מ"כוח הנוח'בא", שביצעו את מתקפת הטרור האכזרית בשמחת תורה, שכן עורכי דין מהסניגוריה הציבורית מסרבים לייצגם.
מלינובסקי כותבת מכתבה: "אם בזמני השואה הפושע הנאצי, אדולף אייכמן הועמד לדין על פי החוק לעשיית דין בנאצים ובעוזריהם, בעוד שם היה מדובר בפושע יחיד שהועמד לדין, כיום עסקינן במאות מחבלים, אשר המסגרת החוקית להעמדתם לדין איננה ידועה ומכאן כי מדובר באירוע תקדימי".
לדבריה, "מן האמור עולות שאלות מהותיות בנוגע לדרך העמדתם לדין של מחבלי החמאס, ובניהן: מהי המסגרת החוקית המתאימה כיום להעמדתם לדין; האם נדרשת ערכאה משפטית מיוחדת להעמדתם לדין, ובהתאם יידרש לבצע תיקוני חקיקה; כיצד ערוכה מערכת המשפט לעובדה שהסנגוריה הציבורית מסרבת לייצגם ועוד". עוד היא מרחיבה: "לא כל שכן, יש להתייחס בכובד ראש לכמות העצומה של המחבלים הרוצחים שעל בתי המשפט להיערך ולהתכונן אליו. בתי המשפט עד היום לא חוו אירוע רצחני כזה בגודלו, ולכן מערכת המשפט צריכה לבחון מהי המסגרת המתאימה להעמדתם".
לסיום הצהירה, "לאור מורכבות הדברים והחשיבות הציבורית, אבקשך לקיים בהקדם האפשרי דיון בעניין שבנידון ולזמן את הגורמים הרלוונטיים. על חברי הוועדה להכיר ולהבין את מורכבות הסוגיה, לקיים דיון יחד עם גורמי הממשלה ומערכת אכיפת החוק בנושא, להתכונן וללמוד אודותיה וכן להתוות בשיתוף פעולה, ככל שיתאפשר, את המסגרת המתאימה להעמדתם לדין".
מכתב נשלח ברקע טענתם של גורמים משפטיים שכבר מראשית מעצריהם של מחבלי הנוח'בה טענו שיש ליצור מנגנון של ייצוג משפטי כפי שהיה במשפט אייכמן. כלומר, לאפשר להם להיות מיוצגים על ידי עורכי דין שאינם חברים בלשכת עורכי הדין בישראל ובכך, להביא עבורם ייצוג מבחוץ שכן בסניגוריה הציבורית לא מוכנים לקחת חלק בייצוגם.
בשלב זה חשוב להבהיר שהמחבלים נמצאים בשלבי הארכות המעצרים בלבד, שם ניתן לגשת ללא ייצוג. כעת, חלק מיוצגים בידי עורכי דין פרטיים ואחרים הודיעו כי לא ירצו ייצוג. למרות זאת, בשלב העמדה לדין ולאחר הגשת כתב האישום, ישנה חובה להופיע עם עורך דין.
נציין ששר המשפטים יריב לוין ורוטמן התבטאו בעבר והביעו תמיכה בדרישת הסניגוריה הציבורית שעורכי דין ישראלים לא ייצגו את המחבלים האכזריים.