לאחר שמזכירות הממשלה הודיעה כי גם היום (א') לא תתקיים ישיבת ממשלה, ראש האופוזיציה יאיר לפיד מתח ביקורת על התנהלות זו: "היום יום ראשון והממשלה לא התכנסה, שוב. כנסו את הממשלה ולכו לעבוד".
בהודעה שהוציא לתקשורת טען לפיד, "להבדיל מהקבינט המדיני ביטחוני, הממשלה אמורה לטפל בכל הנושאים האזרחיים – בבריאות, ברווחה, בתחבורה, במפונים, במשפחות החטופים. בכל מה שהוא המעטפת האזרחית של המלחמה".
בדבריו הפנה ראש האופוזיציה אצבע מאשימה אל עבר שרי הממשלה, בכל הנוגע לביטול הישיבות. "הם לא מכנסים את הממשלה כי הם לא עובדים, הם רק יודעים לשמור על הכספים הקואליציוניים שלהם ועל הכספים שהם מעבירים לעצמם. תכנסו את הממשלה ולכו לעבוד".
לפיד הזכיר גם את ההודעה האחרונה שקיבלו השרים בנוגע לישיבה האחרונה שהתבטלה, ואמר: "מדובר בישיבה נוספת שמבוטלת, לאחר שמפרוץ המלחמה התקיימו רק שתי ישיבות פיזיות. שרי הממשלה מאשרים הצעות דחופות במשאל טלפוני, וכן מרביתם חברים ונוכחים בדיוני הקבינט המדיני בטחוני.

הדברים של לפיד נאמרו גם ברקע מכתב שהעבירו בשבוע שעבר המשנים ליועצת המשפטית לממשלה, אביטל סומפולינסקי וד"ר גיל לימון, בשם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה למזכיר הממשלה יוסי פוקס, בו נאמר: "נכון לשוב ולכנס באופן סדיר את ישיבות הממשלה גם בעת הזו ולדון בהצעות ההחלטה בדרך המלך, בפרט בהחלטות מהותיות ועקרוניות, הכרוכות בהיבטים כלכליים, חברתיים או ביטחוניים".
לדבריהם, "בחלוף חודש ממועד תחילת המלחמה, מן הראוי, וככל שהדבר ניתן, לאשר את החלטות הממשלה בישיבת הממשלה הקרובה למועד גיבושן. דווקא בתקופה זו, בה מקודמות החלטות ממשלה רבות העוסקות במענה הממשלתי למצב החירום שהתרגש עלינו, נודע משנה חשיבות לתיאום ולסנכרון בין המשרדים, וגם היבט זה יקבל מענה טוב יותר בהבאת הדברים לדיון במליאת הממשלה".

על השימוש בכלי של משאל טלפוני בין שרי הממשלה מכוח תקנות שעת חירום, הסבירו כי הוא צריך להיעשות במקרים חריגים – ולא באופן קבוע כפי שקורה מעת לעת. "מבחינה משפטית, למעט במקרים חריגים, לא ניתן יהיה עוד להמשיך ולעשות שימוש בכלי של התקנת תקנות שעת חירום. הסמכות החריגה של שימוש בתקנות החירום, נועדה לתת מענה למקרים החריגים שבהם צרכי מצב החירום אינם מאפשרים ללכת בדרך המלך של תיקון חקיקה בכנסת".
לבסוף המשנים ציינו שתקנות החירום עלולות גם להצדיק שלא במישרין, את עצירת החקיקה השוטפת: "גם בשעת החירום הקשה והמורכבת שבה אנו מצויים, על הממשלה לפעול במסגרת מגבלות הדין, וככל שתקופת החירום נמשכת, כך גובר הנטל להצדיק את השימוש בתקנות שעת חירום, חרף קידומה של חקיקה בכנסת".