בשבוע שעבר עדכן שר התיירות חיים כץ כי מתוך 79 אלף האנשים שהצהירו בביטוח הלאומי על כך שהתפנו באופן עצמאי, הגישו 20 אלף מהם בקשה למענק על אף שבמקביל הם נמצאים במלון. מאז עיבדו בביטוח הלאומי את הנתונים וגילו כי מספר הבקשות הכפולות לא גבוה כפי שדווח.
כזכור, בלילה שבין רביעי לחמישי האחרון, העביר משרד התיירות לביטוח הלאומי רשימה ובה קרוב ל-80 אלף שמות של שוהים בבתי המלון. במהלך סוף השבוע אנשי הביטוח הלאומי עמלו על הצלבת הרשימה מול ההצהרות שהתקבלו במערכת באתר הביטוח הלאומי.
עד כה נמצא, כי מעל ל-13 אלף שמות שהגיעו ממשרד התיירות היו שגויות ובלתי ניתנות לזיהוי, והביטוח הלאומי יעביר אותם לבדיקה חוזרת במשרד התיירות. כמו כן, נמצא כי 11 אלף מפונים שהו בבית מלון ובמקביל ביקשו מענק אכלוס. במהלך הלילה ומחר הביטוח הלאומי ימשיך בבדיקת הנתונים של אוכלוסייה זו ויברר האם חלקם שהו מחוץ למלון בחלק מהתקופה המדוברת.
בביטוח לאומי מדגישים כי ישנם אנשים מתוך ה-11 אלף ששהו במלון, אך לא לתקופה רצופה אלא בחלקיות מסויימת, והם יהיו זכאים על התקופה בה שהו מחוץ למלון. ההערכה בשעה זו, כי למעלה מ-70 אלף מפונים יקבלו את מענק האכלוס לאחר כל ההצלבות.
יש לציין, שהליך ההצלבות ואימות המידע סבוך, אך בביטוח הלאומי מבהירים כי יעשו כל מאמץ להעביר לכל הזכאים את התשלום שאמור להתקבל אוטומטית בחשבונם עד יום רביעי הקרוב, ה-22 בנובמבר.
לפי התכנית, החל מהיום יוענקו למפונים 200 שקלים למבוגר ו-100 לילד בכל יום, כך שזוג עם שני ילדים יקבל 18 אלף שקלים בחודש עבור הוצאות מגורים ומחיה. התשלום לזכאים יחל מהיום. המענקים לא הוגדרו כהכנסה, כדי שהקצבאות לא ייפגעו.
הממשלה אישרה תוספת לחוק עבור העובדים הזרים שפונו יחד עם אזרחים סיעודיים וקשישים. התשלום כולל תוספת של 200 שקלים ליום עבור כל מי שמפונה עם עובד זר.