משרד הביטחון הודיע היום (ב') כי מרכז שליטה "אופק חדש" שהוקם על ידו בתחילת המלחמה, החל באריזת חפציהם האישיים של תושבי הישובים בעוטף עזה שבחרו בכך. עשרות צוותים של היחידה לתפעול ולוגיסטיקה באגף "אמון", פועלים כעת בקיבוץ בארי שנקבע כיישוב הראשון לאריזת החפצים.
בתיאום עם התושבים החלו הצוותים באריזת הציוד האישי מהבתים שנפגעו והעבירו אותו לאחסון במכולות עד לחזרת התושבים לבתיהם, תוך מתן מענה לבקשות פרטניות.
המשל"ט ממשיך בעבודות לשיקום ראשוני של יישובי העוטף, במקביל ללחימה המתקיימת לא רחוק משם. העבודות כוללות החלפת עמודי חשמל ותאורה, סגירת בתים שנפגעו ותיקון שערי ביטחון, גדרות היקפיות וגנרטורים. העבודות כוללות גם תמיכה בהרחבת מבצע הזריעה של חיטה, תפוחי אדמה וגידולים נוספים בשדות חקלאי העוטף. כל זאת במטרה לייצר את התנאים הבסיסיים שיאפשרו חזרה הדרגתית של התושבים, החקלאים ואנשי התעשייה, בהתאם להערכת המצב המבצעית.
בשבוע שעבר פורסם שהתקיימו מפגשי שולחנות עגולים עם שמונת היישובים שספגו את הפגיעה הגדולה ביותר במתקפת הטרור – חולית, בארי, ניר עוז, נחל עוז, כיסופים, כפר עזה, נירים ונתיב העשרה, בנוגע להחלטה על מיקומי הביניים בהן יתמקמו הקהילות עד לשיקום התשתיות ביישוביהן. בימים האחרונים התבצעו מפגשים דומים עם שני קיבוצים נוספים: רעים וכרם שלום.
חברי קיבוץ כרם שלום בחרו להתמקם לא רחוק מביתם, בכפר עדיאל שנמצא ביישוב הקהילתי אשלים שבנגב. הם ישהו בדירות פנויות ביישוב ובמבנים נוספים שיושכרו במימון המנהלת. חברי קיבוץ רעים ייקלטו בבנייני מגורים בתל אביב, אשר בצמוד להם נמצא מרכז קהילתי שיועד לרווחתם. ההחלטה על היישובים הקולטים התקבלה יחד עם הקהילות וההנהגות המקומיות, והמעבר מתוכנן להתבצע בעוד כחודשיים.

עוד קודם לכן פורסם שלפי המתווה הלא סופי שגובש לאחרונה במינהלת, חמישה מתוך שמונת היישובים שספגו את הפגיעה הקשה ביותר, כבר החליטו לאן פניהם מועדות בשלב הביניים: חולית יעברו למתחם שיבנה עבורם בקיבוץ רביבים בנגב, ניר עוז יעברו לבניין בקריית גת, נירים, נתיב העשרה וכיסופים יישארו במלון, כשהאחרון שומר לעצמו את הזכות למענה כפרי.
כפר עזה, נחל עוז ובארי, טרם החליטו, והמנהלת הבהירה להם שייקחו את כל הזמן שהם צריכים כדי להחליט. ככל הנראה, תושבי כפר עזה יתרכזו במתחם בשפיים, וישהו שם זמן מה עד שיעברו לרוחמה או לבית קמה. נחל עוז כנראה יעברו לכרמים או לכפר נוער כלשהו, ועבור קיבוץ בארי עומדות מספר אפשרויות: להישאר במלון, לעבור לבנייני מגורים בירושלים, או לקבל מענה כפרי בקיבוץ חצרים או בכפר הנוער קדמה.