השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר הסביר הבוקר (ד') את הסיבה שמפלגתו התנגדה לעסקת שחרור החטופים הישראלים תמורת מחבלים: "המתווה הוא תקדים מסוכן שמשנה משוואה ועלול להוביל לאירועים נוספים, הוא מסכן חיים של אזרחים רבים ואת שלום חיילי צה"ל".
ישיבת הממשלה שארכה שעות ארוכות, הסתיימה בהתנגדותם של שלושה משרי עוצמה יהודית – יצחק וסרלאוף, עמיחי אליהו ובן גביר עצמו. וסרלאוף ואליהו יצאו עוד בטרם נגמר הדיון והשאירו הודעה במזכירות הכנסת על התנגדותם בהצבעה הסופית, והסבירו זאת ביום עמוס שמצפה להם למחרת. השר בן גביר שנשאר לאורך הדיון, הקשה על אנשי מערכת הביטחון ושאל כיצד הם יכולים למנוע חגיגות ביו"ש לאחר שחרור המחבלים, ומה התכנון ביחס לחיילים שנשארים ברצועת עזה. לדבריו, התשובות שקיבל לא סיפקו אותו.
במהלך הישיבה שאל השר מיקי זוהר שאל את בן גביר מדוע קיימו אנשי עוצמה יהודית ישיבת סיעה לפני הדיון בה התקבלה החלטת ההתנגדות עוד בטרם ישיבת הממשלה. על כך השיב בן גביר: "כל מה שיש כאן ראינו קודם בתקשורת, אז טוב מאוד שעשינו ישיבה". השרה גילה גמליאל אמרה לבן גביר כי "צריך שנהיה מאוחדים בהחלטה", ובן גביר ענה: "אבל אנחנו לא מאוחדים. זו החלטה עם נזק לדורות שעוד תפגע בנו קשות".
הבוקר פרסם בן גביר הודעה ארוכה בה הסביר מדוע מפלגתו התנגדה להסכם. "תפקידה של הנהגה הוא להביט לאזרחים בעיניים ולספר להם את האמת! האירוע שלפנינו איננו אירוע פשוט. הלב של כולנו מונח שותת דם על השולחן וחיי יקירנו תלויים מנגד. ההכרעות קשות כולן, ולא משנה איזו החלטה התקבלה", כתב בן גביר.
הוא הודה כי "יש יתרון במתווה שאושר אמש ולפיו נראה חלק מהילדים והנשים שנחטפו יחזרו הביתה. זה משמח מאוד ומאחד את כולנו, ויש לנו חובה מוסרית עצומה להביא לרגע הזה". אולם הוסיף כי "באותה נשימה יש לנו גם חובה מוסרית להחזיר את כולם, ואין לנו זכות ורשות להסכים לרעיון הפרדתם והחזרתם רק של חלק. ודאי שאי אפשר לקבל שבמסגרת מתווה שמשחררים את המחבלות והמחבלים שלהם, לא נקבל בחזרה את כל הנשים, הילדים, התצפיתניות וכל מי שנשאר מאחור". מתווה שמשאיר חלק מהילדים והנשים בעזה, הוא לדבריו "איננו מוסרי בעיניי, לא הגיוני ולטעמי – רחוק רחוק מכדי מיצוי. זה יכול והיה צריך להיות אחרת".
על החמאס אמר כי "הוא רצה את פסק הזמן הזה יותר מכל. הוא גם רצה 'להיפטר' מהנשים והילדים כבר בשלב הראשון, מפני שאלו גרמו ללחץ בינלאומי עליו. ובתמורה הוא ביקש לקבל דלק, שחרור מחבלים, הפסקת פעולות צה"ל ואפילו איסור טיסות. את כל אלה הוא קיבל".
בן גביר תקף את אישור ההסכם והאשים את ישראל בחזרה על טעויות עבר. "אנחנו רואים באופן הברור ביותר איך הלחץ הצבאי מביא תוצאות. זה הזמן לעוד מאמץ ולהגברת לחץ נוספת שתביא לשבירת החמאס, ואפשר היה להגיע להחלטה אחרת בממשלה. הבעיה היא שישראל שוב שבויה בקונספציה בגינה היא חוזרת על טעויות עבר, ולמעשה מאפשרת לסינוואר להמשיך בתכניתו. במקום להוריד את החמאס על הברכיים, ישראל מקבלת את תכתיביו. חמאס זקוק להפסקת האש הזאת כמו חמצן לנשימה והמתווה מעניק לו זמן להתארגן מחדש. המתווה שכולל הפסקת פעולות צה"ל ברצועה פוגע ומסכן את חיילינו, הכנסת הדלק לרצועה נעשתה בידיעה שהוא ישמש לייצור נשק, והגבלות הנוספות שהסכמנו לקבל כמו אי הפעלת כטב"מים דווקא בשלב כל כך קריטי, מובילים למסקנה שהמתווה הזה הוא לא נכון.
"עשינו את זה לא בלי התלבטות, לא בלי ספקות ודאגות, אבל מתוך ידיעה שהנהגה צריכה לקבל החלטות קשות ולבחור בין חלופות גרועות", סיכם בן גביר. "בעיני כל דקה בה החטופים שלנו נמצאים בעזה היא גרועה, אבל עוד יותר גרוע שיש חטופים שימשיכו להישאר שם גם אחרי המתווה, ואף גרוע יותר שממשיכים עם אותה קונספציה ומביאים מתווה שלטעמי מסכן חיים של אזרחים וחיילים רבים".