גורם מדיני מעריך כי ההפוגה בלחימה מול חמאס שתחל מחר בבוקר, תתארך מעבר לארבעת הימים שנקבעו במתווה הראשוני. לדבריו, התמורה המרכזית מבחינת חמאס לשחרור החטופים היא עצם ההפוגה בלחימה, ולא שחרור המחבלים מהכלא הישראלי או הסיוע ההומניטרי, ולכן יש לארגון הטרור עניין להאריך את ההפוגה תמורת שחרור נוסף של חטופים.
במהלך ארבעת הימים שנקבעו למתווה הראשוני, ישוחררו 50 חטופים שיכללו ילדים ונשים. בישראל עדיין לא יודעים הערב כמה ילדים ישוחררו, ומי הם החטופים שצפויים להשתחרר. דרישה חד משמעית של ישראל, היא לא לפצל בין ילדים ואמותיהם, ולשחררם יחד.
אחד הנושאים שקבינט המלחמה עמד עליהם בנוגע למתווה, לדברי הגורם, הוא כי כל הנשים שאינן חיילות, בכל גיל, מוגדרות בקטגוריית "נשים" ומועמדות לשחרור. זאת לעומת ההגדרה הראשונית של חמאס, לפיה בשכבת גיל מסוימת היחס לחטופות נשים הוא כאל 'חיילות'. ילדים, נחשבים מי שהינם בני 19 ומטה.
ההערכה הישראלית היא כי ישנם 75-80 חטופים באחיזתו של חמאס, וניתן יהיה כאמור להאריך את ימי ההפוגה בלחימה כדי לשחרר את כולם. בנוסף אליהם, ישנם גם חטופים בידי הג'יהאד האסלאמי וארגונים נוספים.
בכל יום, תקבל ישראל את רשימת השמות של המיועדים להשתחרר למחרת. אז, תנוסח רשימת שמות של מחבלים שישוחררו מהכלא ביחס של שלושה מחבלים לכל בן ערובה ישראלי. הרשימות משני הצדדים יועברו לצלב האדום. השחרור יכול להתחיל כבר בעשר בבוקר. עד כה, בישראל לא יודעים באיזו שעה מחר תשוחרר הקבוצה הראשונה של הישראלים.
המשוחררים יובאו בידי חמאס לקרבת אחד המעברים. הערב, צפוי להיקבע איזה מהמעברים. אחרי זיהוי פיזי ישראלי של החטופים המשוחררים, יחל שחרור מחבלים, ובמקביל הטסה של החטופים לבתי החולים. בשלב זה, בישראל הוחלט שלא להודיע למשפחות מראש על שחרור צפוי של יקיריהן כדי לא ליצור מפח נפש במקרה של שינוי. באם יראו שניתן לסמוך על הרשימות שחמאס מעביר, ייתכן ונוהל זה ישונה במהלך ימי ההפוגה.
לדברי הגורם, ישראל מאמינה, או אולי מקווה כי חמאס ינצל את ארבעת ימי ההפוגה הראשונים כדי לאתר ולאסוף חטופים נוספים, מתוך רצון שלו להאריך את ימי ההפוגה.
להסכם החטופים, ישנם שלוש מדינות ערבות. ארה"ב, קטאר ומצרים. הקטארים והמצרים, אמורים לערוב לכך שחמאס לא יפר את ההסכם.
על פי הנתונים שבידי ישראל, ישנם 40 ילדים בקרב החטופים ו- 58 נשים שאינן חיילות. מלבדן ישנן עוד חמש חיילות חטופות. ההנחה היא שרובם המוחלט של החטופים נמצא בחיים. בהסכם מופיעה התחייבות, שיהיו ביקורים של הצלב האדום אצל כל החטופים שלא משתחררים במתווה הנוכחי, ויסופקו להם ציוד ותרופות.
באם יפר חמאס את ההפוגה בלחימה באמצעות ירי רקטי או פעילות בתוך הרצועה, תיבחן ההפרה בקבינט המלחמה. באופן "תלוי הקשר בזמן אמת", מגדיר הגורם. "חייל צה"ל בנקודת הקצה יסיר איום אם יצטרך. ננסה לא לעשות אנחנו פעולות שיתפסו כהפרות".
ההפוגה מוגדרת כהפסקת ירי ותנועות התקפיות למשך ארבעה ימים. מצפון לנחל עזה יופסק גם איסוף עילי ישיר של מודיעין מעל הרצועה למשך שש שעות בכל יום, וזאת כדי לאפשר לחמאס לנסות לאתר את הילדים והנשים. בדרום הרצועה, לא מתקיים כרגע איסוף כזה.