אליהו דהן, שנפצע בפיגוע דקירה בירושלים לפני כשנה, פנה הבוקר (ה') במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט. במכתב ביקש להסיר את מוחמד אבו קטיש, המחבל שתקף ופצע אותו באורח קשה, מרשימת המחבלים שעתידים להשתחרר.
במכתב שנשלח עבור דהן באמצעות עורך הדין חיים בלייכר מארגון "חוננו", נכתב כי "קשה לבטא במילים את עומק הזעזוע החשש וההלם. טרם הפיגוע, מרכז חייו של מרשי וגם משפחתו היו בירושלים. איך זה יתכן שתמנעו ממרשי את האפשרות לחיות בירושלים בשל צלו המאיים של המחבל שניסה לרוצחו? כיצד ניתן להפיל מהלומה זו על קורבן שכבר שילם מחיר כל כך יקר במלחמה על תקומת העם בארצו? כיצד ניתן לשחרר מחבל שניסה באופן נחוש פעם אחר פעם לרצוח יהודי וכמעט והדבר עלה בידיו?".
בצהרי יום שבת לפני כשנה, בעת שדהן טייל בגינה בשכונת רמת אשכול בירושלים, קפץ עליו לפתע המחבל כשהוא חמוש בסכין. דהן ניסה להימלט אך המחבל השיג אותו ונעץ סכין חדה במרכז גבו. הסכין ננעצה בעמוד השדרה ונעצרה מילימטרים בודדים בלבד מלבו. דהן הוגדר כפצוע קשה, והמשטרה נקראה למקום. המחבל אותר על ידי שוטר לאחר מצוד של כשעה, לא רחוק מזירת האירוע. אך לאחר שלא נענה לקריאת השוטר לעצור, פרץ המחבל למגרש בו שיחקו ילדים קטנים, ולבסוף אף ניסה להתנפל על השוטר ולתקוף גם אותו.
בעקבות כך, בית המשפט פסק לאחרונה שהמחבל ירצה 15 שנות מאסר. ההחלטה התקבלה במקביל להמשך תהליך השיקום הארוך והמייגע שדהן עבר בשל פציעתו.
בהמשך המכתב ציין עו"ד בלייכר כי "אנו פונים אליכם בדרישה להסיר את שמו של המחבל הרצחני מרשימת המשוחררים. לא יתכן שמרשי יצטרך לחיות את שארית חייו לצד תחושה של פחד, איום ונבגדות".
בעקבות פרסום רשימת המחבלים, ציין דהן כי "הזדעזעתי נורא כששמעתי על כוונה לשחרר אדם כה אכזרי ומסוכן. אדגיש כי אין ברצוני שישוחרר מחבל אחר, מסוכן ממנו ו"רק לא הוא", אלא שנסיבות המקרה והאכזריות בה נהג הנם חריגים ביחס לאלה של רוב רשימת המחבלים. גם בבית המשפט ראיתי שאין הוא מתחרט על מעשיו כלל. יחד עם הכאב האישי הנורא, ודאגה לשלומי ולשלום כלל ישראל, אני דורש שישאירו אותו במאסר וישמו נער אחר, "פחות מסוכן" אם אפשר להתבטא כך, במקומו".
נציין שהבוקר בית המשפט העליון דחה שתי עתירות שהגישו מספר עותרים, רובם נפגעי טרור, נגד עסקת החטופים. בין הארגונים שהגישו את העתירות, נמצאים ארגון "אלמגור" ו"פורום בוחרים בחיים" המורכבים ממשפחות שכולות. השופטים קבעו שישנו "היעדר עילה להתערבות בית המשפט", וזאת לנוכח שיקול הדעת הרחב הנתון בידי הממשלה בנוגע להחלטות בעלות אופי מדיני-ביטחוני מובהק.
בנוסף, בית המשפט דחה את טענת חלק מהעותרים לפיה הממשלה מפלה בין החטופים. "הממשלה חותרת לשחרורם של כל החטופים, ומי שמפריד ומפלה ביניהם הוא ארגון הטרור חמאס ועושי דברו, אשר ניצבים מולה", נאמר בהחלטת בית המשפט.