המשרד לשירותי דת עדכן היום (א') שהוא נערך ליום בו יחליטו המשפחות על העתקת הקברים לקבורת קבע. בהסכמת משפחות החללים מעוטף עזה ובעקבות המצב הביטחוני, כ-115 מחללי המלחמה נקברו בקבורה זמנית במקומות שונים בארץ בידיעה שבהמשך יצטרכו להעביר את ארונות הקבורה.
לצורך העתקת הקברים הזמניים למקום הקבע, נדרשת היערכות במגוון נושאים: פירוק המצבה הזמנית שהונחה מעל כל קבר ופינוי הפסולת שלה, חפירת הקבר מחדש, פינוי העפר, הוצאת הארון ושינועו למרכז לוגיסטי של חברה קדישא לטובת התאמתו (ואם תידרש גם החלפתו) לצורך קבורת הקבע. בנוסף, יש להיערך לביצוע קבורה מחודשת כולל טקס הלוויה, בהתאם לרצון המשפחה.
במסמך לבקשת פטור ממכרז שהגיש המשרד עבור חברה קדישא, נטען שבמדינת ישראל לא התבצעה קבורה זמנית בהיקפים כאלו מאז מלחמת יום כיפור, וכי האתגר המרכזי בהעתקת הקברים הינו מצב ארון הקבורה. לדבריהם, לא ניתן יהיה להבטיח שארון הקבורה ישמר לאורך זמן במצב ראוי להעברה, וככל הנראה תידרש עבודה מורכבת של ליקוט עצמות מכל חלקת קבר.
"מדובר בניהול אירוע מורכב, רגיש וגדול מאד המצריך הערכות לוגיסטית גדולה, משאבים, וניסיון ויכולות מוכחות בנושא, היות ויתכן שיידרשו לבצע מספר קבורות באותו יום", נכתב במסמך. "כך למשל, אם יצטרכו לבצע עשר העתקות קברים ביום אחד, יצטרכו במקביל לבצע גם עשר לוויות מקומיות".
יש לציין שהבקשה להעתקת קבר יכולה לקרות רק לאחר 30 ימים מהקבורה הראשונית. במסמך נוסף הנוגע להעתקת חללים נאמר כי חלק מהפעולות המורכבות כוללות הסכמת ואישור המשפחה, כמו גם אישור משרד הבריאות ואישור הלכתי.