הממשלה אישרה הלילה (ג'), בעיצומה של מלחמה, את השינויים בתקציב המדינה. חמשת שרי המחנה הממלכתי והשר ניר ברקת (הליכוד) הצביעו נגד.
תקציב המלחמה שאושר עומד על 30.3 מיליארד שקלים. הוא כולל תוספת של 17 מיליארד שקלים להוצאות המלחמה הצבאיות ו-13.3 מיליארד שקלים להוצאות המלחמה האזרחיות. "עם פרוץ המלחמה אני הנחיתי לפתוח את כל הברזים ולדאוג לכולם", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח הישיבה. "זה מה שעשינו מאז, זה מה שאנחנו עושים היום".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הצהיר שימשיך במדיניות שנקט מהימים הראשונים של המלחמה: "המדיניות המרחיבה דורשת את מה שאנחנו נעשה היום – הרחבה של התקציב ושל הגירעון. סקירת הכלכלן הראשי של אגף התקציבים הרבה פחות גרועה ממה שיכולנו לצפות או מה שצפו לנו סוכנויות הדירוג בתקופת מלחמה. אני חושב שמצאנו את האיזון הנכון במדיניות אחראית ולא פופוליסטית ומוגזמת, אבל מרחיבה שנותנת רשת ביטחון לאזרחי מדינת ישראל, כי עורף חזק זאת חזית חזקה".
ביחס למתיחות בממשלה על העברת הכספים הקואליציוניים, השיב שר האוצר "על 99 אחוז מהתקציב הזה כולנו מסכימים – גם במקורות וגם בשימושים, ויכול להיות שיש פה כאלה שסעיף כזה לא נוח להם, סעיף כזה לא נוח להם, שרים שהיו רוצים במשרד שלהם קצת יותר כי הם חושבים שבאמת צריך, זה בסדר".
ברקע השינויים התקציביים עמד העימות על הכספים הקואליציוניים, מיליארד שקלים מסך התקציב. "ניתן היה להביא לישיבה הזאת הצעה אחרת", טען השר גדעון סער בישיבה. "כזאת שעולה בקנה אחד עם טובת הכלכלה, כזאת שמתעלה לגודל השעה, כזאת שמשקפת את האחדות בעם. לצערי זה לא מה שקרה".
כשהטיחו בו השרים האחרים את חשיבות השינויים בתקציב השיב, "אנחנו הצבענו נגד ההסכמים הקואליציוניים כשקמה הממשלה. למה חשבתם שנשנה את דעתנו עכשיו? האם כשהצטרפנו לממשלה ביקשנו כספים קואליציוניים? זה כלל לא עלה דעתנו. אנחנו במלחמה".
השרה יפעת שאשא-ביטון הוסיפה שהתקציב "היה צריך להיות מנותב למאמץ הלחימה, ומה שהבאתם כאן לאישור מריח כמו עסקנות פוליטית בחסות המלחמה". לדבריה, הוא לא תורם בכלום אלא להפך, "רק ממשיך את הפגיעה באמון של הציבור". חלק מהשרים התרעמו וצעקו לעברה שהיא משקרת, והשר שלמה קרעי אף טען שהיא "שונאת חרדים".
ברקת, שהצטרף לחברי המחנה הממלכתי והתנגד לתקציב, טען בישיבה: "אתם הורסים את הכלכלה הישראלית". סמוטריץ' השיב: "אני לא יודע על מה אתה מדבר".
בהמשך אמר ברקת שמדובר בתקציב גרוע: "ממשלה שמקצצת דווקא במגזר היצרני, במנועי הצמיחה, בפריפריה, בעסקים הקטנים והבינוניים ובהשקעות הון – מעבירה מסר של אנטי צמיחה כלכלית. אני מקווה שעד להצבעה בכנסת יחשבו מסלול מחדש. אסור להפסיד את המערכה הכלכלית".
ברגע האחרון החליט גם השר אופיר אקוניס להימנע בהצבעה על סעיף יישום הסכמים קואליציוניים. לדבריו, "לא מובן מאליו שישראל נכנסה למלחמה בעזה שמצבה הכלכלי איתן, כפי שהעידו סקירות נגיד בנק ישראל וראשי משרד האוצר", עם זאת הוסיף כי "בישיבת הקבינט הכלכלי-חברתי הסכמנו, בקונצנזוס רחב שלא תהינה הוצאות על כל מה שאינו קשור לצורכי המלחמה".
ראש האופוזיציה לפיד תקף: "בזמן שישנתם – הממשלה העבירה את התקציב עם הכספים הקואליציוניים, השאירו את המשרדים המיותרים, עשו את הפוליטיקה הכי קטנה ועלובה במקום להזיז את כל הכסף ללוחמים, למפונים ולעסקים שקורסים. אין בושה".