אחת האפשרויות שעלו לדיון בין ישראל וארה"ב בנוגע לעתידה של רצועת עזה, כוללת גירוש של אלפי מחבלי חמאס מעזה אל מדינה שלישית, כך פרסם הבוקר (ה') ה"וול סטריט ג'ורנל" האמריקני. על פי הדיווח, לא מדובר במחבלים מבכירי חמאס אלא על "חמושים בדרג נמוך".
כך ייווצרו לכאורה "אזורים בטוחים ללא חמאס" ברצועת עזה, תחת שלטון מקומי מחודש ובגיבוי סעודיה ואיחוד האמירויות. המתווה מזכיר את העסקה בתיווך ארה"ב שאפשרה ליאסר ערפאת ולאלפי מחבלים של אש"ף לצאת מביירות במהלך המצור של צה"ל על בירת לבנון ב-1982.
בתוך כך, הבוקר נחת בישראל מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, שנפגש עם נשיא המדינה הרצוג ועם ראש הממשלה נתניהו. לדברי בלינקן, הוא הגיע לישראל כדי לדון ב"המשך הדרך בעזה".
על אף השאיפה האמריקנית המוצהרת להאריך את המתווה הנוכחי בימי הפוגה נוספים, עד כה לא גובשו הסכמות בנושא. רשימת החטופים שצפויים להשתחרר היום, הכוללת שמונה חטופים ישראלים, גובשה לאחר לילה ארוך של דיונים ודקות ספורות לפני השעה שבע בבוקר, שעת פקיעת ההפוגה.
בלינקן אמר בפגישתו עם הרצוג כי "ראינו במהלך השבוע האחרון את ההתפתחויות המאוד חיוביות של חטופים המגיעים הביתה ומתאחדים עם משפחותיהם – וזה צריך להמשך גם היום. ההפוגה אפשרה גם להגדיל את הסיוע ההומניטרי שמגיע לאזרחים חפים מפשע בעזה, הזקוקים לו נואשות. זה חשוב ואנחנו מקווים שזה יימשך. יחד עם זאת אני מצפה לשיחות מעמיקות עם ממשלת ישראל בנוגע להמשך הדרך בעזה. ארצות הברית תומכת בתוקף בישראל ובזכותה להגן על עצמה כדי לנסות למנוע אירועים דומים לזה שהתרחש ב-7 באוקטובר".
במהלך הפגישה, הרצוג הזכיר את פיגוע הטרור הקשה שביצעו מחבלים הבוקר בכניסה לירושלים ואמר כי "זוהי דוגמה נוספת למצב בו אנו נמצאים – המלחמה האינסופית שבה אנו נלחמים נגד ארגוני הטרור, ובמיוחד נגד חמאס, בתקופה מורכבת ומאתגרת כמו זו".
הרצוג התייחס גם לנושא החטופים ואמר: "עדיין ישנם כ-150 חטופים שמוחזקים בידי ארגון הטרור חמאס בעזה. אני רוצה להעלות את מצוקתם של משפחת ביבס, שני הילדים הקטנים – תינוק בן עשרה חודשים, ילד בן ארבע וכמובן הוריהם, שמקום המצאם לא ידוע לנו. אנו דורשים לשחררם לאלתר. זה אמור להיות מובן מאליו שחייבים לשחרר פעוטות קטנים יחד עם אמם, ובתקווה עם אביהם, בהקדם האפשרי".