בין כל גופי התקשורת מעבר לים, מי שגרם לישראל ללא מעט כאב ראש ורגעים מורטי עצבים הוא ללא הספק ה-BBC. מזה שנים ארוכות שתאגיד השידור הבריטי מראה נטייה אנטי ישראלית חריגה, אך החירות העיתונאית שלקח לעצמו בסיקור מלחמת חרבות ברזל הלכה והחריפה, עד לפרסום אירועים המציגים את ישראל באור שלילי מאוד, שהאמת לא היו ולא נבראו.
השיא של רשת החדשות נרשם כשעיוותה את הודעת דובר צה"ל ודיווחה באופן מוטעה על כניסת כוחות ישראליים לפעולה צבאית בבית החולים שיפאא. גם ההנחיה לעובדי התאגיד שלא להשתתף בצעדה נגד אנטישמיות, הראו שממלכתיות היא לא הצד החזק שלה. על פי הדיווח, עובדי התאגיד חששו מפני צעדים שינקטו נגדם במידה וכן יבחרו להשתתף. לכן למרות ההתנצלויות וההבהרות, בישראל מסרבים לסלוח לדיווחים הכוזבים והמזיקים של הערוץ והחליטו לפעול בנידון.
בתזמון עם היום הבין-לאומי לסולידריות עם העם הפלסטיני, הועלה היום (ה') קמפיין בינלאומי חדש בשם "עוזרים ל-BBC להפסיק להתנצל". מטרת הקמפיין היא לגייס את הציבור ולהפעיל לחץ ציבורי על ראשי תאגיד חדשות זה, לצד עוד מספר ערוצי תקשורת זרים שלא תמיד מצליחים לייצר דיווח הוגן בכל מה שקשור למצב בישראל ובעזה.
את הקמפיין מובילים יועץ התקשורת תמיר האס והפרסומאי טל ספיבק ובמסגרתו נתלו מספר כרזות ברחבי הארץ והעולם, עליהם פרטי קשר של בכירים במערכות החדשות Sky News, The New York Times וכמובן ה-BBC. מבין הבכירים שפרטיהם ושמותיהם פורסמו, נמצאים ראש מערכת החדשות של ה-BBC מקאנדרו ומגישת החדשות קיי ברלי. מגישת החדשות בערוץ Sky News, זכורה בעיקר מראיונה עם דובר במערך ההסברה הלאומי מאז פרוץ המלחמה אילון לוי, בו שאלה אותו האם העובדה שישראל משחררת שלושה מחבלים על כל חטוף אחד, מעידה על כך שישראל רואה חשיבות פחותה בחיי פלסטינים.
בעזרת השלטים, מבקשים יוצרי הקמפיין ממי שעוסק בהסברה בזירה הבינלאומית ובלחימה בפייק-ניוז נגד ישראל, לעצור והקדיש כמה דקות ולשלוח אל אותם במאי חדשות, מגישים וכתבים סרטוני הסברה באנגלית ועדויות על הנעשה בישראל. המטרה היא לדחוף את אותם גורמים לסקר את המלחמה בדיוק רב יותר. על פי יוצרי הקמפיין, מדובר בפעולה שיכולה להשפיע על אופי הסיקור או לפחות לעורר תשומת לב רבה יותר במערכות החדשות לאופן הסיקור המוטעה, ולצורך הגדול בדיוק בפרטים כשמדובר במידע הקשור למלחמה.
"כולנו כבר רגילים להתנצלויות שמגיעות בקביעות בעקבות אופן הסיקור של ה-BBC שנוטה 'להתבלבל בעובדות' רק כשמדובר בישראל", אומרים האס וספיבק. "משפטים כמו 'צהל נהנה להרוג' שנאמרו ביולי בעת הריאיון עם נפתלי בנט וכותרות הבהרה והתנצלות, נעשו לטקסטים קבועים בזמן האחרון. אנחנו רוצים להזכיר שהמונח NEVER AGAIN קיבל משמעות שונה במלחמה הזו".
עוד הוסיפו מנהלי הקמפיין קריאה לאנשי המדיה והרשתות בישראל כי, "כל מי שרוצה ויכול לתרום לנו תוכן ולסייע לאותן מערכות חדשות להיות בקיאים יותר בנסיבות המלחמה בעת הסיקור, מוזמן לפנות אלינו".