במהלך השבועות הקרובים יפתחו האוניברסיטאות את שנת הלימודים האקדמית ויצטרפו למכללות ולמוסדות הלא מתוקצבים שעשו זאת בתחילת השבוע. למרות האחידות ביניהן בנוגע לתאריך תחילת השנה, כל אוניברסיטה פיתחה מתווה שונה מזו של השנייה, ולכן כל סטודנט שנמצא עכשיו במילואים, צריך להבין מה הוא המתווה הרלוונטי לו. לכן עשינו לכם סדר וקיבצנו פה את כל המידע שתצטרכו.
האוניברסיטה העברית
באוניברסיטה הירושלמית מקווים ששנת הלימודים תיפתח ב-24 בדצמבר, ובכל אופן תימסר הודעה על כך שבועיים מראש. אם כך יקרה, יתקיימו שני סמסטרים של 11 שבועות כל אחד, תקופת הבחינות תקוצר, ושנת הלימודים תסתיים בסוף יולי. הכוונה היא ללמד באופן רגיל-פרונטאלי. היקף חומר הלימוד והיקף המטלות והבחינות יותאמו לסמסטר המקוצר. היקף החומר שיילמד יקוצר ויותאם לכ-11 שבועות וכך גם הבחינות, וכלל השיעורים יוקלטו.
בחוגים בהם מספר גדול יחסית של סטודנטים יתחיל את הלימודים רק במהלך הסמסטר, יהיו קבוצות תרגול שייפתחו בשלב מאוחר יחסית בסמסטר ובהן ילמדו מי שישתחררו ממילואים בשלב זה. למי שיחזרו ממילואים רק בתום הסמסטר יתאפשר ללמוד חלק גדול ככל האפשר מן הקורסים בסמסטר ב'. סטודנטים במילואים יוכלו לשנות את הקורסים אליהם נרשמו, גם לאחר תום תקופת השינויים. הם יוכלו לבטל קורסים בלא עלות ויוכלו להוסיף קורסים באישור הפקולטה. סטודנטים ששירתו במילואים אשר ישתחררו עם תחילת הסמסטר, יוכלו לפנות לוועדה לפטור חלקי משכר לימוד בבקשה לביטול קורסים ללא עלות גם לאחר תקופת השינויים.
סטודנטיות וסטודנטים לתואר ראשון שישרתו לפחות 50 ימים, זכאים לקבל פטור מקורס בהיקף של 2 נקודות זכות גם אם החלו את לימודיהם בתחילת הסמסטר. מי שישוחררו ממילואים לפחות 3 שבועות אחרי תחילת הסמסטר זכאים לקבל פטור מקורסים בהיקף של 4 נ"ז, ומי שישוחררו לפחות 6 שבועות אחרי תחילת הסמסטר, זכאים לקבל פטור מקורסים בהיקף של 6 נ"ז. ההחלטה על הפטורים תתקבל ביחידות האקדמיות, בהתאם לתוכנית הלימודים ולשלב בלימודים בו נמצא הסטודנט. שימו לב: הפחתת הנ"זים הזו היא בנוסף להכרה בשירו ת מילואים לצורך נ"ז על תרומה חברתית.
סטודנטים לתואר שני שישוחררו ממילואים לפחות 3 שבועות אחרי תחילת הסמסטר זכאים לקבל פטור מקורסים בהיקף של 2 נ"ז. מי שישוחררו לפחות 6 שבועות אחרי תחילת הסמסטר זכאים לקבל פטור מקורסים בהיקף של 3 נ"ז.
סטודנטים לכל התארים ששירתו במילואים 50 ימים ויותר, או כאלו שהשתחררו ממילואים לפחות 3 שבועות אחרי תחילת הסמסטר יוכלו, אם ירצו בכך, להמיר ציונים ב- 3 קורסים שיילמדו בשנת תשפ"ד בציון "עובר". זאת בתנאי שעמדו בהצלחה בדרישות הקורס.
הטבות נוספות
סטודנטים במילואים לא יידרשו לשלם את שכר הדירה במעונות האוניברסיטה בתקופת המילואים. כל סטודנט וסטודנטית במילואים יקבלו עם תחילת שנת הלימודים מענק כספי בהיקף של 2000 שקלים. תינתן תמיכה כספית לסטודנטים תושבי ישובים שפונו בצפון ובדרום. פרטים יישלחו בקרוב, ובנוסף, תינתן תמיכה כספית לסטודנטים שנפגעו באופן משמעותי מהמלחמה.
סטודנטים בתוכניות לחילופי סטודנטים שנאלצו לחזור לארץ באמצע הסמסטר, יוכלו לקבל סיוע בעלויות הטיסה חזרה. השירות הפסיכולוגי הורחב על מנת לקלוט סטודנטים במילואים שירצו לקבל סיוע. סבסוד משמעותי יוענק לצורך כך. יחידת הנגישות מרחיבה את שירותיה על מנת לתת ליווי אקדמי-רגשי לסטודנטים שיחוו קשיים רגשיים-אקדמיים בשל המלחמה. הורחבה הזכאות לקבלת 2 נ"ז על תרומה חברתית בגין שירות מילואים.
אוניברסיטת תל-אביב
אם פתיחת שנת הלימודים תידחה מעבר ל-24 בדצמבר, לוח השנה האקדמית יידחה בהתאמה והודעה מסודרת תישלח שבועיים מראש. כלל השיעורים והתרגולים בקמפוס יוקלטו ויונגשו, למעט מקרים יוצאי דופן שבהם יינתן מענה חלופי מתאים.
ההתאמות האקדמיות מבחינות בין שלוש קבוצות של סטודנטים:
הקבוצה הראשונה
סטודנטים ששירתו במילואים במשך לפחות 21 יום מאז 7 באוקטובר ומתוכם לפחות 7 ימים לאחר פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד.
סטודנטים לתואר ראשון יהיו זכאים לקבל פטור מקורסי בחירה עד היקף כולל של 6 ש"ס – שעות סמסטריאליות, במהלך התואר. סטודנטים אלו יהיו זכאים לבחור קורסים בהיקף כולל של עד 10 ש"ס בסמסטר א', שבהם יוכלו להמיר ציון מספרי בציון מילולי-בינארי, דוגמת "השתתף ומילא חובותיו", ובלבד שעמדו בדרישות המעבר של הקורס. במקרים שבהם נדרשת עמידה בתנאי מעבר מתכנית לתכנית ניתן יהיה להתעלם מן הציון המספרי רק בקורס אחד. התלמידים יהיו זכאים להיבחן בשניים מתוך שלושה מועדים: מועד א', מועד ב' ומועד מיוחד, והציון הגבוה מבין שני המועדים יהיה הציון הקובע.
בלימודי התואר השני ובחוג לאחר תואר, הסטודנטים יהיו זכאים לפטור של קורסי בחירה בהיקף של עד 3 ש"ס. התלמידים יהיו זכאים לבחור קורסי בחירה בהיקף כולל של עד 6 ש"ס הנלמדים בסמסטר הקרוב שבהם יוכלו להמיר ציון מספרי בציון מילולי.
הקבוצה השנייה
סטודנטים שבשל המלחמה שירתו מאז 7 באוקטובר במילואים במשך לפחות 21 יום ושירתו פחות מ-7 ימים בשנה"ל תשפ"ד או השתחררו עד לתחילת שנת הלימודים תשפ"ד. בקבוצה זו נמנים גם סטודנטים שהם הורים לילדים עד גיל 12 ולהם בן או בת זוג שמשתייך לקבוצה הראשונה.
סטודנטים לתואר ראשון יהיו זכאים לקבל פטור מקורסי בחירה עד היקף כולל של 3 ש"ס במהלך התואר. סטודנטים יהיו זכאים לבחור קורסים בהיקף כולל של עד 6 ש"ס הנלמדים בסמסטר א' תשפ"ד, שבהם יוכלו להמיר ציון מספרי בציון מילולי. התלמידים יהיו זכאים להיבחן בשניים מתוך שלושת המועדים: מועד א', מועד ב' ומועד מיוחד. הציון הגבוה מבין שני המועדים יהיה הציון הקובע.
סטודנטים לתואר שני יהיו זכאים לבחור קורסי בחירה בהיקף כולל של עד 6 ש"ס הנלמדים בסמסטר א' תשפ"ד, שבהם יוכלו להמיר ציון מספרי בציון מילולי.
הקבוצה השלישית
יתר הסטודנטים.
למען הסר ספק, מימוש הפטור אינו פוגע בזכאות הסטודנט לפטור נוסף של 2 ש"ס בשנות הלימוד הבאות או בשנים קודמות, על בסיס מילואים או החוק לעידוד מעורבות חברתית.
תלמידות ותלמידים המצויים במעגלים קרובים לנפגעים בטבח של ה-7 באוקטובר או בלחימה במהלך מלחמת חרבות ברזל, כאלו שנפצעו או שפונו מבתיהם, ואחרים שהם בעלי נסיבות מיוחדות, ישויכו על ידי נציגי הדקאנט להצלחת הסטודנטים והסטודנטיות לאחת מהקבוצות. המשרתים בשירות סדיר וקבע בצה"ל ובכוחות הבטחון אשר גויסו לשירות מיוחד במהלך אירועי התקופה ומבקשים הקלות בעטיו, יפנו לפקולטות באמצעות מזכירויות הסטודנטים. במקרה של תארים דו-חוגיים כל ההתאמות מתייחסות לשני החוגים גם יחד.
עקב דחיית פתיחת שנה"ל תתאפשר דחייה של הגשת עבודות שנעשו במסגרת שנת הלימודים הקודמת, לרבות עבודת סמינריון ועבודת גמר (תזה), עד ה-31 בינואר 2024, וזאת ללא גרירת שכר לימוד. תלמידים הלומדים בתכניות שהלימודים בהן החלו לפני פתיחת שנת הלימודים הנוכחית, כמו תכניות בינלאומיות ולימודים קליניים, יקבלו מענה פרטני ביחידות השונות.
אוניברסיטת בר-אילן
לקראת פתיחת שנה"ל האקדמית ב-24 בדצמבר, הנהלת האוניברסיטה אישרה מתווה חדש להקלות, שיאפשרו לסטודנטים לחזור ללימודים בראש שקט. המתווה החדש מיועד גם לבני ובנות זוג של חיילי וחיילות המילואים וכולל: פטור מעד שלושה קורסים, שיעורים פרטיים ללא תשלום, הקלטות של קורסים ומלגת שכר לימוד מוגדלת בשווי ממוצע של 5,000 שקלים לסטודנט בממוצע.

סטודנטים לתואר ראשון ששירתו לפחות 14 יום במילואים, מהם 5 ימים ברצף, יהיו זכאים לפטור מנקודות זכות. ככל ששירתו יותר ימים יקבלו יותר נקודות זכות, עד לתקרה השווה לשלושה קורסים בתואר. סטודנטים לתואר שני יוכלו לקבל פטור מקורס אחד החל מהיום ה-21 למילואים.
זכות לבחור ציון "עובר" שלא ייכנס לממוצע התואר: מדובר בהטבה לשני קורסים אותם הסטודנט עבר בהצלחה, בהם הציון המספרי יומר לציון ״עובר״ והוא לא יכנס לממוצע. הטבה זו תקפה גם לבני זוג של משרתים במילואים ולהם ילדים מתחת לגיל 13, למפונים מביתם עקב המלחמה וגם לאנשי כוחות הביטחון.
מועד ג' יינתן לסטודנטים ששירתו מינימום של 10 ימי מילואים וכן סטודנטים ששירתו שירות מילואים בצו 8 של 5 ימים רצופים לפחות, במהלך תקופת הבחינות או במהלך הסמסטר, או 21 ימים במצטבר מבלי שהיו 5 ימים רצופים במהלך הסמסטר שלפני תקופת הבחינות. הציון הסופי יהיה הגבוה מבין שני הציונים שהסטודנט קיבל אם נבחן בשני מועדים.
סטודנטים אשר שירתו במילואים בתקופת הסמסטר יהיו זכאים לסיוע בהשלמת חומר הלימוד באמצעות הרצאות ותרגולים מיוחדים עבורם, פגישות הדרכה מיוחדות עם מרצה/מתרגל הקורס, שיעורי חזרה, סיוע של סטודנט מצטיין וכן כל מעטפת עזרה נוספת שהמחלקות שבהן הסטודנטים לומדים יחליטו עליהן.
הטכניון
ראשי הטכניון פרסמו כי לוח השנה האקדמי לשנת תשפ"ד יכלול שני סמסטרים, ואילו סמסטר הקיץ יבוטל. המבחנים של סמסטר אביב וקיץ תשפ"ג יתקיימו בסמיכות לפתיחת שנת הלימודים. בשבועיים שלפני פתיחת שנת הלימודים ובשבוע הראשון של הסמסטר תופעל תוכנית "חזרה למסלול" שתאפשר לסטודנטים, ובעיקר למשרתי המילואים, לחזור לשגרה קלה ככל הניתן, להתרענן ולהשלים פערים.

ההתאמות האקדמיות החדשות שפרסם הטכניון מיועדות לארבע קבוצות: כלל אוכלוסיית הסטודנטים; סטודנטים וסטודנטיות המשרתים כעת במילואים וישתחררו עד פתיחת סמסטר א' תשפ"ד; סטודנטים וסטודנטיות שימשיכו בשירות מילואים פעיל לאחר פתיחת הסמסטר; סטודנטים וסטודנטיות שנפגעו בצורה משמעותית ומוחשית ממצב המלחמה – נמצאים במעגלים קרובים לנפגעים, מפונים מבתיהם וכדומה.
ההתאמות לכלל הסטודנטים והסטודנטיות: בתואר ראשון יש אפשרות להמיר ציון מעל 55 בציון "עובר" בשני מקצועות שנלמדו בסמסטר אביב ובסמסטר קיץ תשפ"ג. בנוסף, תינתן התייחסות פרטנית במקרים של ציון אחרון לתואר.
בתארים מתקדמים תהיה תוספת מועדים לבחינה באנגלית; אפשרות לוותר על קורס אחד בגיליון הציונים הסופי במקום הדרישה לשיפור ציון; ואפשרות להמיר ציון מעל 65 לציון "עובר" במקצוע אחד שנלמד בסמסטר אביב ובסמסטר קיץ תשפ"ג.
התאמות אקדמיות נוספות לסטודנטים ולסטודנטיות משרתי המילואים ולסטודנטים הורים שבן או בת זוגם גויס למילואים: תהיה אפשרות לקבל נקודות זיכוי על סמך שירות המילואים, בנוסף למה שהיה נהוג עד היום. המרת ציון מספרי לציון "עובר" במקצועות שנלמדו בסמסטר אביב או קיץ תשפ"ג – בארבעה מקצועות עבור משרתי מילואים שישתחררו עד פתיחת סמסטר, וללא הגבלה למשרתים שיחזרו לאחר פתיחת סמסטר. הקלות בחובת נוכחות בשבוע שלפני היבחנות במועד מילואים. שיעורי השלמה ותגבור מיוחדים שיינתנו על ידי צוותי ההוראה. הארכת זמן מיוחדת של 25 אחוז במבחנים. עבור סטודנטים בתארים מתקדמים תהיה דחייה של סמסטר לצורך מילוי חובת העמידה בבחינה באנגלית.
בנוסף, הטכניון הודיע על מתן פטור למשרתי מילואים מבחינות מועד ב' של סמסטר אביב תשפ"ג ומועד א' של סמסטר קיץ תשפ"ג, שיתקיימו בין ה-17 בדצמבר ל-5 בינואר, זאת במטרה לאפשר להם להתחיל את שנת הלימודים תשפ"ד ברגל ימין. הסטודנטים יוכלו לבחור קבלת "פטור" בכל קורס שהיו אמורים להיבחן בו בתקופת הבחינות הנ"ל. ציון הפטור נועד לשמש כתחליף למועד ב'. סטודנט המעוניין בכך יוכל לוותר על הפטור ולהיבחן במועד ב' או במועד מילואים.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
עקרי המתווה: הקלות והתאמות למשרתי ומשרתות המילואים ונפגעי הלחימה. אפשרות לציון "עובר" מילולי. הרחבת מתווה נקודות הזכות עבור שירות מילואים. פתרונות מותאמים אישית היכן שאלה נדרשים. מועדים מיוחדים והתאמות בתחום הבחינות וההערכה החילופית. "בראש מעניינו תכנון השנה כך שכל משרתי ומשרתות המילואים ואלה שנפגעו משמעותית מהמצב יקבלו ליווי ומעטפת הנחוצים כדי לסיים את השנה והתואר בהצלחה ובזמן", אומרים בבן גוריון.
אוניברסיטת אריאל
הלימודים יתקיימו במסגרת של שני סמסטרים, כל אחד מהם באורך של 10 שבועות. סטודנטים אשר לא סיימו את חובותיהם מהשנה הקודמת יוכלו להירשם וללמוד "על תנאי" בכפוף לאישור המחלקה. תקופת השינויים ברישום לקורסים תתקיים בשבוע הראשון ללימודים.

חיילי המילואים יהיו זכאים לסיוע בהשלמת חומר הלימוד באמצעות תרגולים מיוחדים, שיעורי חזרה ובמידת הצורך והאפשר פתיחת קבוצות מיוחדות או בניית מעטפת לימודית ייחודית מותאמת לכל סטודנט.
שירות במילואים, בכוחות ההצלה, הביטחון והרפואה בתקופת המלחמה יזכה את כל סטודנט בתואר ראשון בנ"ז אקדמי, בהתאם למפתח הבא: בין 10 ל-14 ימים – 2 נ"ז; בין 15 ל-30 ימים – 4 נ"ז; מעל 30 ימים בשירות מילואים יזכו את הסטודנט ב-6 נקודות זכות.
הפטור יינתן מקורסים שבתוכנית הלימודים בהתאם להחלטת המחלקה וכן מקורסי מורשת והעשרה. הפטור מתוכנית הלימודים המחלקתית יכול להינתן גם נקודתית בכפוף לאישור רמ"ח. ראוי להדגיש כי קבלת הפטור האקדמי לא פוטרת מתשלום שכר הלימוד בגין הנ"ז. לקבלת הפטור יש להגיש בקשה למדור מעמד הסטודנט דרך המידע האישי.
בנוסף, סטודנטים המתנדבים 50 שעות ומעלה בתקופת המלחמה, במקומות שיאושרו על ידי דקנט הסטודנטים, יהיו זכאים לפטור של 2 נ"ז בגין התנדבותם. במהלך שנת הלימודים הקרובה, כלל הסטודנטים יוכלו לבחור להיבחן בשניים מבין שלושה מועדים אפשריים שיתפרסמו מראש – מועד א', מועד ב' ומועד מיוחד. בקורסים בהם מטלת הסיום היא בחינה, הסטודנטים יוכלו לבחור בציון הגבוה מבין שני מבחנים.
אוניברסיטת רייכמן
מאחר שמדובר במוסד אקדמי שאינו מתוקצב, דחיית שנת הלימודים ל-17 בדצמבר במקום 3 בדצמבר היא עניין די חריג. יחד עם זאת, אוניברסיטת רייכמן, פתחה את שנת הלימודים בתואר הראשון בבית הספר הבינלאומי ב-19 בנובמבר, לטענתם "מתוך הבנת הצורך ביישום שגרת החירום האקדמית, מוקדם ככל האפשר, ובשל המחויבות המיוחדת שיש לנו למאות רבות של סטודנטים זרים שנמצאים כעת בישראל ובעולם ומעוניינים ללמוד". במקביל הוחלט לפתוח ב-3 בדצמבר חלק מתוכניות ה-MBA, וכלכלה פיננסית והתנהגותית.
בהיערכות לפתיחת בית הספר הבינלאומי גיבשו רשימת הטבות שיוענקו לסטודנטים מגויסי מילואים ונפגעי מלחמה ושאותן יעמידו עם פתיחת שנת הלימודים גם לרשות הסטודנטים בבתי הספר הישראלים, וביניהן: טרם תחילת הלימודים או במהלכם יעביר בית הספר לפסיכולוגיה לכל הסטודנטים מפגשי חוסן על מנת לאפשר לעבד את הלחץ הרגשי בו כולנו נתונים. משוחררי המילואים יקבלו הקלות והתאמות במחויבויות האקדמיות שלהם לפי הצורך וללא פגיעה כלשהי ברמה האקדמית.
במסגרת זו תתבצע המרת ציונים לציון "עובר" עד לארבעה קורסים של סמסטר א' לסטודנטים שישוחררו ממילואים עד למחצית הסמסטר. המרת ציונים לציון "עובר" בשמונה קורסים (לכל היותר) לסטודנטים שישוחררו ממילואים לאחר מכן. לצורך כך, ציון מ-55 ומעלה ייחשב כציון עובר. המורים יתבקשו בכל הקורסים בהם הדבר ניתן להמיר בחינות למטלות אחרות. יהיו הקלות בחובת הנוכחות.
משרתי המילואים יזכו לניקוד אקדמי בגין שירות המילואים הפעיל שלהם, בין 4 ל-6 נ"ז בהתאם לאורך השירות במלחמה. האוניברסיטה תקצה ליווי אישי וצמוד של יועצים אקדמיים שיסייעו למשוחררי המילואים לבנות את תוכנית הלימודים שלהם באופן שיאפשר להם להשלים את הלימודים שהחסירו ביעילות ובמהירות. הסטודנטים יקבלו גישה לכל חומרי הלימוד הא-סינכורניים ולהקלטות של הרצאות או סיכומים של השיעורים שהחמיצו.
האוניברסיטה הפתוחה
באוניברסיטה הפתוחה החליטו לפתוח את שנת הלימודים כבר ב-3 בדצמבר, והסמסטר יהיה קצר מהמקובל: הוא יימשך עשרה שבועות ויסתיים ב-11 בפברואר. בהתאם לנסיבות, יבוצעו בו התאמות בחומר הלימוד, במטלות ובמבחנים. סמסטר האביב צפוי להיפתח ב-17 במרץ ולהסתיים ב-21 ביוני. סמסטר הקיץ צפוי להיפתח ב-11 ביולי ולהסתיים ב-11 בספטמבר. קבוצות הלימוד יפעלו במתכונתן המתוכננת, קבוצות פנים אל פנים במרכזי הלימוד ובקמפוסים או קבוצות מקוונות, בהתאם לנסיבות ולהנחיות פיקוד העורף.
סטודנטים מפונים תושבי העוטף והצפון, המשרתים במילואים ובכוחות הביטחון וההצלה וסטודנטים שהם או בני משפחתם נפגעו ישירות בגוף או בנפש, יישארו חלק מקבוצות הלימוד המקוריות שאליהן נרשמו, גם אם ייאלצו להצטרף ללימודים באיחור עקב המצב. סטודנטים אלה יקבלו פטור מלא מהגשת מטלות במהלך הסמסטר אם יהיו מעוניינים בכך, למעט בקורסים בהם הציון הסופי מורכב ממטלות בלבד.
אתרי הקורסים, ובכלל זה ההקלטות, הפורומים ושאר אמצעי הלמידה, יעמדו לרשות הסטודנטים והסטודנטיות בכל עת כדי לאפשר להם למידה גמישה. החל מאמצע הסמסטר, סטודנטים אלה יוכלו להצטרף לקבוצות תגבור קטנות לשם חזרה על דגשים חשובים בחומר הלימוד, הכוונת למידה ותרגול. באופן זה יהיה אפשר לצמצם את הפערים שייווצרו ולהשלים את החומר במהירות ובהתאמה אישית. סטודנטים אלה יוכלו גם להצטרף למפגש אחד אישי בשבילי עם מדריך אסטרטגיות למידה של המדור לפיתוח כישורי למידה ללא תשלום.
כדי להקל על מי שלא יוכלו להצטרף ללימודים בסמסטר הקרוב, ולאפשר להם שנת לימודים של שני סמסטרים, שבהם יוכלו להשלים כמה שיותר מן הקורסים שתכננו ללמוד לאורך השנה, נתאים את היצע הקורסים לסמסטרים הבאים של 2024 כך שלא ייפגע רצף הלימודים. האוניברסיטה תקים צוות יועצים מיוחד כדי לתת לסטודנטים אלה ייעוץ אישי אקדמי לצורך עדכון של תוכנית הלימודים ועל מנת להבטיח שאף אחד ואחת לא יישארו מאחור.
סטודנטים אלה יוכלו לבצע שינויים בהרשמה ללא תשלום דמי טיפול ועלויות. סטודנטים אלו שביצעו שינויים בהרשמה בתשלום דמי טיפול ועלויות מפרוץ המלחמה ועד תחילת נובמבר, יקבלו זיכוי כספי בהתאם.
ככלל, סטודנטים שהיו רשומים לקורסים בסמסטר קיץ 2023, עמדו בדרישת המטלות, היו זכאים להיבחן ולא נבחנו בשל ביטול הבחינות, יוכלו לבחור בין האפשרות לקבל ציון "עובר" שלא יכלל בממוצע, לבין בחינה שתקבע במועד מאוחר יותר. יש קורסים שבהם יתאפשר לבחור באפשרות של ציון לפי ממוצע המטלות, וכל זאת על פי מתווה מפורט שיצא מאוחר יותר מהמחלקות האקדמיות בנוגע לכל קורס. למען הסר ספק, סטודנטים וסטודנטיות שהיו רשומים בסמסטרים קודמים והיו זכאים להיבחן בקיץ 2023, ייבחנו במועד מאוחר יותר.
סטודנטים לתואר ראשון שמבקשים ללמוד בסמסטר הקרוב קורס שיש לו תנאי קבלה, יוכלו להירשם ל"לימודים ברצף", כלומר, ללמוד את הקורס שיש לו תנאי קבלה עוד לפני שעמדו בהצלחה בכל דרישות הקורס המתנה. כמו כן, האו"פ פרסמה מספר הקלות לסטודנטים שטרם עמדו בדרישות האנגלית. לסטודנטים הקרובים למועד הגשת העבודה הסמינריונית, הוארך מועד ההגשה עד ל-1 בפברואר.