לאחר הדיווח לפיו נסגר חשבון הבנק של העמותה האסלאמית למען יתומים, לאחר שהוכח שכספים ממנה מועברים לחמאס, ארגון "עד כאן" דרש היום (ג') מרשם העמותות במשרד המשפטים לסגור את "העמותה האסלאמית למען יתומים ונזקקים", הקשורה לסיעת רע"מ ומוכרת גם בשם "סיוע 48", וכן לעצור את בכירי העמותה ולהעמידם לדין. הדברים מגיעים בעקבות כך שבנק לאומי סגר את חשבונה של העמותה, לאור פעולות חריגות שהעלו חשד שהעמותה מעבירה כספים למימון טרור.
"אנו שמחים שבנק לאומי סגר סופסוף את החשבון ממנו הועברו סכומי עתק לעזה", אומרים בארגון "עד כאן" לנוכח סגירת החשבון של העמותה. "עם זאת", אומרים בארגון, "חבל שלקח יותר משנתיים מאז שהתרענו על כך בפני הבנק עד שהוא עצר את זרימת הכספים מהעמותה לעזה. אנו קוראים למטה ללוחמה בטרור לממש את האחריות של ממשלת ישראל למנוע את העברת הכספים ממוסדות הפלג הדרומי של התנועה האסלאמית לגורמי טרור ולמדינות אויב, גם אלו שמועברים במסווה של סיוע הומניטרי.
"אנו דורשים מרשם העמותות לסגור את העמותה באופן מידי. אם אכן מדובר בערוץ מימון מערביי ישראל לחמאס ולמשפחות מחבלים, ולו באופן עקיף, הגיע הזמן לעצור זאת. כמו כן יש לעצור את מנכ"ל העמותה ע'אזי עיסא ואת בכירי העמותה בחשד להלבנת הון טרור וסיוע לטרור, ולהעמידם לדין על כך", מוספים בארגון לאור ההתפתחויות בנושא.
הדרישה לסגירת העמותה התבצעה לאחר תחקיר מעמיק של עד כאן יחד עם פורום "בוחרים בחיים", שחשפו לפני כשנתיים את הקשר בין עיסא, שאף הוצב ברשימת מפלגת רע"מ לכנסת, לבין בכירי החמאס בעזה. על פי התחקיר, בדצמבר 2019 נחנך סניף של העמותה בעזה. בטקס הפתיחה של הסניף השתתפו יו"ר העמותה עלי כתנאני – תושב רהט, מנכ"ל העמותה תושב כפר קאסם, חבר הלשכה המדינית של חמאס – ע'אזי חמד, ועמאד אלפאלוג'י – דובר חמאס לשעבר. בנאום שנשא חמד בטקס הפתיחה, הוא שיבח את העמותה ואת תפקידה בהענקת סיוע ליתומים ולקבוצות חלשות בחברה הפלסטינית. חמד אף הביע את נכונות המשרד לפיתוח חברתי של חמאס לסייע לעמותה לשרת את העם הפלסטיני. גם איבראהים אבו אלנג'א, מושל עזה, שיבח את התפקיד הגדול שהעמותה עושה למען המשפחות בעזה, ואמר במעשה הזה ניתן לראות את האחדות הלאומית.
לפי התחקיר, מחזור ההכנסות של העמותה עמד בשנת 2022 על יותר מ-81 מיליון שקלים. לפני למעלה משנה ובעקבות פעילות עד כאן, נחסם חשבון העמותה מלהעביר כספים לחו"ל, בחשד שהכספים הועברו למדינות אויב ומשם לגורמי טרור. עוד נמצא כי העמותה העבירה סיוע בשנים האחרונות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים לרצועת עזה במסווה הומניטרי.
מאז פתיחת סניף העמותה בעזה בנובמבר 2019, החלה העמותה לעבוד בשיתוף פעולה עם המשרד לפיתוח חברתי של חמאס שחמד, חבר הלשכה המדינית של חמאס, הוא סגן המנהל שלו. על פי התחקיר, הסיוע לעזה מועבר באמצעות כסף וסחורות המחולקות על ידי עובדי העמותה ופעילי חמאס ברחבי הרצועה, בתיאום עם המשרד לפיתוח חברתי של חמאס שמעביר מימון למחבלים שנפצעו בהתפרעויות על הגדר מאז מרץ 2108.
עוד עולה מהתחקיר כי ע'אזי חמד השתתף גם באירוע השנתי לציון הישגי העמותה בשנת 2020 שנערך בפברואר 2021 בעזה. בדברי הברכה שנשא באירוע, אמר: "אני רוצה בהזדמנות זו להגיד תודה לאחים שלי בעמותת סיוע 48, ובאופן מיוחד לד"ר עלי כתנאני, יושב ראש עמותת סיוע 48, על מאמציו הגדולים והמוערכים, וגם לכל הצוות בעמותה הזו שהיוו דוגמא מצוינת במתן סיוע, ונתינה ללא גבולות".
נזכיר כי בכיר חמאס ע'אזי חמד התראיין לערוץ לבנוני לפני כחמישה שבועות, והתייחס לטבח ה-7 לאוקטובר: "ב-6 דקות הבסנו את המדינה הגדולה במזרח התיכון. יש לנו הוכחות רבות לכך שישראל מזייפת תמונות, כמו תמונת התינוקות החרוכים או כרותי הראש". עוד הוסיף בשם חמאס ש"נעקור את ישראל מהשורש, את הסרטן הזה במזרח התיכון" וש"המערכה הזו תסתיים באובדן מדינת הכיבוש. הם לא יצליחו לנצח. אנחנו חייבים ללמד את ישראל לקח ונעשה זאת שוב ושוב. 'מבול אל-אקצא' זו רק הפעם הראשונה, ותהיה שנייה, שלישית ורביעית בגלל שיש לנו את הנחישות והיכולות להילחם. נשלם מחיר? כן, ואנחנו מוכנים לשלם בעבור זה". בנוסף, לפני כשלושה שבועות פרסם דובר צה"ל כי חמד הינו אחד מבכירי חמאס המתגוררים בחו"ל ומנהלים משם את פעולות הטרור מהרצועה ואת גיוס הכספים לחמאס.
נציין כי לאחר פרסום התחקיר בשנת 2021, ארגון עד כאן פנה לבנק לאומי ולרשויות העוסקות במניעת מימון טרור, בדרישה לעצור את העברת הכספים מהעמותה לעזה ולמדינות אויב, ולחקור את תנועת הכספים בחשבון. למרות זאת, במשך השנתיים האחרונות המשיך כסף וציוד רב לזרום מהעמותה לרצועת עזה, בהיקף של עד מיליוני שקלים. ב-עד כאן אומרים כי ישנן ראיות לשימוש שעשה חמאס בכספים ובציוד שהועבר מהעמותה לעזה, והן הוצגו לרשויות האכיפה. לבסוף לאחר שנתיים של פעילות בנושא, הודיעו כאמור בבנק לאומי על סגירת החשבון של העמותה בשל אותן העברות חשודות.