במפלגת "הציונות הדתית" מתנגדים להחלטת שר הפנים משה ארבל לקיים את הבחירות המקומיות בעוד כחודש וחצי, ופועלים לדחייתן. לפי נתונים שהציגו במפלגה, מתוך 66 הרשויות בהם מועמדי הסיעה מתמודדים, גויסו למילואים כ-62 אחוזים מבעלי התפקידים ו-24 אחוזים מראשי הרשימות.
שר האוצר ויו"ר המפלגה בצלאל סמוטריץ' פנה בדחיפות לשר ארבל וביקש לבטל את ההכרזה על תאריך חדש לבחירות המקומיות עד לאחר סיום המלחמה. במכתב ששיגר לארבל, כתב: "לאחר הודעתך כי הבחירות לרשויות המקומיות יתקיימו בסוף ינואר, משרתי מילואים רבים שמוצבים בחזית נקלעו לסיטואציה מורכבת. כזכור, עם פרוץ המלחמה הושעו מטבע הדברים כלל הקמפיינים לבחירות לרשויות המקומיות, זאת במקביל להצעת חוק שהתקבלה על ידי הכנסת לדחות את הבחירות".
סמוטריץ' ציין כי הלחימה עדיין נמשכת, ובעקבות כך משרתי המילואים, כולל מועמדים ואנשי קמפיין, ממשיכים להילחם במערכה. הוא ביקש לקיים דיון נוסף בנושא ולדחות את הבחירות למועד שיקבע אך ורק בתום המלחמה, "על מנת להבטיח בחירות תקניות שלא מפלות לרעה את אלו הנלחמים ומוסרים נפשם למען מדינת ישראל ועם ישראל".

הדברים של סמוטריץ' מצטרפים למכתב נוסף ששלחה ח"כ מיכל וולדיגר ליו"ר ועדת הפנים, בו היא דרשה לזמן את שר הפנים ארבל ולדון בהשלכות מועד הבחירות שנקבע לראשון בינואר. לדבריה, הגיעו פניות רבות של נציגי רשימות שונות ברחבי הארץ "הדורשים את שינוי המועד המדובר, שכן המועמדים עצמם נמצאים כעת במילואים. מדובר באפליה חמורה הנותנת יתרון בולט לאלה שאינם מגוייסים". בנוסף מציינת וולדיגר במכתבה כי קיומן של הבחירות במועד המדובר, ייפגע בחוסן הלאומי ובלכידות: "מטבע הדברים, מערכת בחירות מביאה עמה מחלוקות וויכוחים, שיפגעו ברוח המלחמה האיתנה המנשבת בקרב עמנו".
גם סגנית ראש עיריית ירושלים חגית משה, ששייכת למפלגת הציונות הדתית, יצאה נגד ההחלטה לקיים את הבחירות. לטענתה, הדבר יעניק יתרון ברור למועמדים מהציבור החרדי מכיוון שביום הבחירות הציבור החרדי הלא מגויס יהיה פנוי לממש את זכותו הדמוקרטית, בעוד רבים מתושבי ישראל המגוייסים צפויים להיות בשדה הקרב ולשמור על גבולות המדינה.
משה הוסיפה כי "בתקופת מלחמה אנו חייבים לעשות הכל כדי לשמור על אחדות ולהימנע מחילוקי דעות, אבל בחירות עלולות לגרום בדיוק למצב ההפוך. עובדה זאת יחד עם הענקת יתרון ברור לאוכלוסייה מסוימת בעוד אוכלוסיות אחרות נלחמות על המשך קיומה של הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, היא אבסורד ותגרום לפגיעה ממשית במרקם החיים בתוך הערים והרשויות המקומיות. נראה שראשי הרשויות המכהנים שותקים אל מול חוסר השוויון, ומנצלים את העובדה כי בחירות בעת חירום מחזקת את סיכוי שלהם להיבחר שוב".