לאוניברסיטת בן גוריון יש לא מעט סטודנטים ואנשי צוות שגוייסו למילואים ורבים שמתגוררים ביישובי הנגב המערבי ונפגעו מאירועי ה-7 באוקטובר. לכן היה ברור לראשי האוניברסיטה הדרומית להגדיר כי השאיפה שלהם היא שכל אותם סטודנטים שמשרתים במילואים, או נפגעו כתוצאה מהטבח ומאירועי ה-7 באוקטובר, יסיימו את לימודיהם עם כולם.
על פי המתווה שנת הלימודים תהיה בנויה משני סמסטרים מקוצרים שיארכו 11 שבועות נטו כל אחד. בנוסף, במהלך הקיץ, ייקבעו קורסי השלמה, ככל שיתאפשר ובהתאם לצורך. תכני הקורסים יותאמו למסגרת של 11 מפגשים ויכללו באופן מפורט את אופן ההערכה בקורס, את ההקלות למשרתי ומשרתות המילואים והנחיות למבחן. מבנה שנת הלימודים עשוי להשתנות בהתאם להתפתחויות הלחימה. קורסים יוקלטו לטובת משרתי ומשרתות המילואים ונפגעי הלחימה ותינתן תמיכה אקדמית. בקורסים שלא יוקלטו, יינתן חומר כתוב ומפורט ותמיכה אקדמית מורחבת. ייתכן שחלק מהקורסים יועברו באופן מקוון וחלק גם יהיו היברידים. המחלקות יעדכנו בהתאם.
עיקרי המתווה: התאמות למשרתי ומשרתות המילואים ונפגעי הלחימה. אפשרות לציון "עובר" מילולי. הרחבת מתווה ה"נק"ז עבור שירות מילואים" ועוד. פתרונות מותאמים אישית היכן שאלה נדרשים. התאמות בתחום הבחינות וההערכה החילופית.
עבור קהילת משרתי ומשרתות המילואים מובן הצורך בהתחשבות מעבר להתאמות הכלליות. על כן, תעשה חלוקה לשלוש קבוצות, שכל אחת תהיה זכאית להקלות שונות. הקבוצות יחולקו כך: משרתי ומשרתות מילואים שישתחררו לפני פתיחת סמסטר א', משרתי ומשרתות המילואים שישרתו עד 28 ימים במהלך סמסטר א' ומשרתי ומשרתות המילואים שישרתו למעלה מ-28 ימים במהלך סמסטר א'.
המתווה מפורסם בעת זו על מנת לאפשר היערכות ראויה לחברי וחברות הסגל, הסטודנטים והסטודנטיות לקראת שנת הלימודים. ההחלטה לא לדחות פעם נוספת את פתיחת שנת הלימודים נובעת מההבנה כי דחייה נוספת תפגע קשות הן בקהילה הסטודנטיאלית והן במשק. תחילת שנת הלימודים מוקדם ככל האפשר, תאפשר ניצול של תקופת הקיץ להתאמות והשלמות הנדרשות למשרתי ומשרתות המילואים. ייעשה כל מאמץ כדי לצמצם את הפגיעה באלו מהקהילה האוניברסיטאית שמגנים עלינו ומאפשרים לנו לחזור לשגרת לימודים ומחקר.