במהלך ישיבת סיעה של המחנה הממלכתי שהתקיימה השבוע, התפתח עימות בין חברי הכנסת של כחול לבן לבין שותפיהם מתקווה חדשה, בנוגע לכך שימשיכו להיות חלק מממשלת החירום אליה הצטרפו לפני קצת פחות מחודשיים.
מציטוטים שהובאו בחדשות 12, נשמע חבר הכנסת מיכאל ביטון אומר כי "צריך לקצר את השהייה בממשלה", ועל ראש הממשלה אמר כי "ביבי בקמפיין". חברתו לסיעה, השרה לשעבר אורית פרקש הכהן ,החזיקה בעמדה דומה ואמרה "אני מסתייגת מנוסח ההסכם שמחייב להישאר בממשלה עוד שנה וחצי". פרקש התייחסה להסכם הקואליציוני שנחתם בין המחנה הממלכתי לליכוד בנוגע לכניסתם לממשלה, שאומר שהם יישארו חלק מהממשלה עד ההכרזה על סיום המלחמה.
מנגד, ח"כ זאב שאלקין ויו"ר תקווה חדשה גדעון סער היו באותה דעה, לפיה יציאה מהממשלה בתקופה הנוכחית תהווה "טעות לאומית". גם בישיבה הזו גנץ החזיק בעמדתו כי ישיבתם בממשלת החירום היא שותפות גורל ולא שותפות פוליטית, ואף ציין זאת מספר פעמים. גנץ הסביר שהוא נמצא בממשלה לאחר שהתגייס למאמץ המלחמתי, באחת המלחמות הקשות והמורכבות ביותר שידעה המדינה, ושכרגע הוא לא עוסק בשום דבר מלבד זה, כולל עניין היציאה מהממשלה. גנץ ציין שכל עוד המלחמה נמשכת ויש לו השפעה על ניהולה – הוא נשאר, ושהוא דואג רק לאינטרס הלאומי ושום דבר מלבדו.
בפועל, לא רק שאנשי המחנה הממלכתי נשארים בממשלה ולוקחים חלק פעיל בקבינט המדיני, במיוחד גנץ ואייזנקוט שנמצאים בקבינט המלחמה המצומצם, אלא שאמש אמר גנץ כי אף יתמוך בהצטרפותו של אביגדור להרכב הממשלה הנוכחי, על מנת להגדיל אותו. "אם ליברמן רוצה להצטרף אין לי שום התנגדות שיצטרף", ציין גנץ, ונתניהו בתגובה ציין: "אני אשמח לשמוע ממנו".
יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן אמר בתגובה לשיחה בין השניים כי "חבל שנתניהו עוד פעם לא ידע, לא שמע, ולא ראה את מה שאמרתי מיד עם פרוץ המלחמה". בחשבון הטוויטר שלו כתב: "ברגע היוודע דבר המלחמה, הודעתי שבמידה וראש הממשלה יקרא לי לקבינט המלחמה – אצטרף ללא שיקול דעת, כי לפני הכל יש את עם ישראל, המדינה והחיילים שנלחמים בשדה הקרב. לצד זה אמרתי שמיד עם תום המלחמה אפרוש מאחר ואין לי שום כוונה להיות חבר בממשלת נתניהו או בקואליציה שלו. אני סבור שלאחר המלחמה, חייבים להחליף את ההנהגה הקיימת".