בחודשיים שחלפו מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, הגיעו ארצה יותר מאלפיים עולים חדשים.
בין 7 באוקטובר, היום שבו פתחו מחבלי חמאס במתקפה על מדינת ישראל, ועד סוף אותו חודש, עלו לישראל 728 איש. בחודש נובמבר המספר הוכפל, עם 1,311 עולים חדשים. בסך הכול מספר העולים מאז פרוץ המלחמה עומד על 2,039.
באופן חריג ביותר, בין העולים לישראל גם יוצאי מדינות ערב או מדינות מוסלמיות; מאזרבייג'אן הגיעו חמישה עולים, מטורקיה עשרה, ומאיחוד האמירויות שלושה. למקור ראשון נודע גם על יהודים המתגוררים במדינות אויב שבחרו לעלות, בהם שני עולים מאיראן. זאת לאחר שנים רבות שבהן לא נרשמה כל עלייה של יהודים ממדינות אלו.
אף שבחלק ממדינות המוצא של העולים לישראל נרשמת עלייה עקבית בכל שנה, במשרד העלייה והקליטה מציינים כי מדובר במספרים גבוהים מהרגיל. מבין העולים, 200 הגיעו מארה"ב. 117 עולים חדשים הגיעו לארץ מאוקראינה, שבה המלחמה מול רוסיה עודנה נמשכת. 102 עולים הגיעו ארצה מצרפת, ככל הנראה בעקבות ריבוי מקרי אנטישמיות במדינה.
גם ממדינות אחרות נרשמה עלייה בשיעור העולים החדשים, אם כי במספרים נמוכים יותר; מספר העולים מארגנטינה עומד על 54, מקנדה – 16, מגרמניה – 9, מברזיל – 8, מאוסטרליה – 5, מתאילנד – 2, ועולה אחד מהודו. מדינות נוספות שמהן הגיעו בחודשיים האחרונים עולים חדשים לארץ הן צ'כיה, אורגוואי, פרו, פנמה, הונגריה, גאורגיה, ברזיל, אקוודור, לטביה, שוויץ, ספרד ומולדובה.
אחד מההסברים האפשריים למספר הגבוה של יהודים שרוצים לעלות לארץ דווקא עכשיו הוא גל האנטישמיות הפושה בעולם, כולל הפגנות תמיכה בארגון הטרור חמאס, לצד רצונם של העולים להתייצב לצד ישראל. רוב העולים הם כאלה שהחלו בהליך העלייה טרם פרוץ המלחמה, אך זו זירזה את התהליכים והגבירה את הרצון להגיע לישראל ולהיות חלק מביתו הלאומי של העם היהודי.
בהקשר זה יצוין כי בתחילת השבוע פרסם המטה לביטחון לאומי אזהרת מסע חסרת תקדים לשמונים יעדים ברחבי העולם. בין המדינות הכלולות ברשימה נמצאות איטליה, בריטניה, צרפת וגרמניה, שרמת אזהרת המסע אליהן עלתה מ־1 (ללא איום) לרמה 2, שמשמעה "איום מזדמן". כלומר, מומלץ לנקוט באמצעי זהירות מוגברים, ונדרשת ערנות מצד הנוסעים.
במשרד העלייה והקליטה מדווחים על גידול ניכר גם בבקשות לפתיחת תיקי עלייה בכל מדינות המערב, כמו גם ממדינות ששנים רבות לא נרשמה התעניינות מצד יהודים המתגוררים בהן לעלות ארצה. רבים מהעולים שהגיעו ארצה מבקשים להתגייס לשירות צבאי ולסייע במאמצי הלחימה או להתנדב במישור האזרחי.
שר העלייה והקליטה אופיר סופר הנחה את המשרד להמשיך ולהיערך לקליטת עולים גדולה יחסית בשנה הקרובה.