82 אחוזים מהפלסטינים ביהודה ושומרון מצדיקים את מעשי הזוועה שביצע חמאס ב-7 באוקטובר ואומרים שהמתקפה היא תגובה ראויה ל"מתקפות הישראליות" על מסגד אל-אקצה ועל הפלסטינים – כך עולה מסקר חדש שערך המרכז הפלסטיני למחקר פוליטי ולסקרים. עוד עולה מהסקר כי רק 14 אחוזים מהמשיבים סבורים שמתקפות שמחת תורה בדרום ישראל הן חלק מקשר איראני נרחב יותר.
מכון הסקרים, שבראשו עומד ד"ר ח'ליל שקאקי – שאחיו פתחי היה ממנהיגי הג'יהאד האסלאמי – ציין עוד כי לפי הסקרים שביצע באחרונה, התמיכה בחמאס ביהודה ושומרון עלתה פי שלושה לעומת האהדה שרחקו לו תושבים פלסטינים ביו"ש לפני 7 באוקטובר. כמו כן, 85 אחוזים מהפלסטינים ביהודה ושומרון מעידים על שביעות רצונם מתפקודו של חמאס, בעוד שבקרב העזתים עומד שיעור שביעות הרצון ממעשי ארגון הטרור על 52 אחוזים. פת"ח, מנגד, נהנה מתמיכה נמוכה מאוד: 23 אחוזים ביהודה ושומרון ו-21 אחוזים ברצועת עזה.
יתרה מכך, מהסקר עולה כי 70 אחוז ממשיבי הסקר סבורים ש"התנגדות חמושה" – השם הפלסטיני לטרור מזוין – היא הפתרון הראוי לסיום "הכיבוש הישראלי". בנוסף, רוב גדול של הפלסטינים שהשתתפו בסקר תומך בהקמת קבוצות מקומיות חמושות ביהודה ושומרון כדי להילחם ב"טרור המתנחלים".
בזירה המקומית זוכה חמאס לאהדה גדולה בהרבה ממנהיגי הרשות הפלסטינית. לפי הסקר, כ-90 אחוז מהפלסטינים ביהודה ושומרון תומכים בהתפטרותו של אבו מאזן, ויותר מ-60 אחוזים מסכימים שיש לפרק את הרשות הפלסטינית.
ברמה הפרסונלית, מנהיג חמאס בעזה יחיא סנוואר זוכה ל-81 אחוזי תמיכה בקרב משיבי הסקר ביהודה ושומרון ול-52 אחוזים בקרב המשיבים ברצועת עזה. חברו לארגון הטרור, אסמאעיל הניה, מקבל לפי הסקר 57 אחוזי תמיכה ביו"ש ול-43 אחוזים ברצועה. יושב ראש הרשות, אבו-מאזן, "זוכה" ל-7 אחוזי תמיכה בלבד ביו"ש ול-17 אחוזים ברצועת עזה. מעמדו של ראש הממשלה הפלסטיני מוחמד א-שתיה נמוך אף יותר: 6 אחוזי תמיכה ביו"ש ו-16 אחוזים ברצועת עזה.
במכון הפלסטיני ציינו כי הדמות הפלסטינית הפופולרית ביותר בקרב הפלסטינים היא מרואן ברגותי, מנהיג לשעבר בפת"ח המרצה מאסרי עולם בישראל עקב חלקו ברצח ישראלים באינתיפאדה השנייה. לדברי הסוקרים, גם בנסיבות הנוכחיות עתיד ברגותי לנצח כל מועמד אחר שיציב מולו חמאס בבחירות.
בתוך כך, מכון הסקרים הפלסטיני, שמקום מושבו ברמאללה, ציין עוד כי לפי תוצאות הסקר נראה שהפלסטינים אינם אופטימיים באשר לאפשרות של מימוש פתרון שתי המדינות לשני העמים. רוב מכריע בקרב הפלסטינים (87 אחוזים) סבור שיחסן של ארה"ב ומעצמות מערביות אחרות כגון בריטניה, צרפת וגרמניה לתקיפות הישראליות בעזה במסגרת מלחמת חרבות ברזל מעיד על אדישותן למשפט ההומניטרי הבינלאומי. כחלק מהלך הרוח הזה, רוב מכריע של המשיבים, כ-70 אחוזים, אינו סבור שהשיח הרווח באחרונה בארה"ב ובמדינות נוספות על פתרון שתי המדינות הוא רציני.