בחמאס מציינים היום את יום היווסדו של ארגון הטרור, כאשר הבכירים בו מציגים את המלחמה בעזה כאירוע מכונן שהביאה להרס וחורבן בישראל שאף אחד לא יכול לשער מתי ישוקם וכניצחון גדול של הארגון.
"מתקפת מבול אל-אקצא (ה-7 באוקטובר) היוותה מכה קשה לכיבוש וערערה את הנהגתו הצבאית והפוליטית", אמר ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה, היושב בקטאר. "עמנו וההתנגדות שלנו מציגים תמונה בהירה של מאבק ויציבות אגדית", הוא הוסיף וקרא "לעמי אומתנו הערבית והאסלאמית להרחיב את היקף פעולתם ביחס להיקף התוקפנות".
מתוך הבנה אפשרית שתנועת החמאס נמצאת כעת בסכנת הכחדה, ניסה הנייה לקדם עסקה לשימור יכולות הארגון: "אנחנו פתוחים ליוזמות שמובילות להפסקת אש. הימור על הסדרים ללא חמאס וההתנגדות היא אשליה ותעתוע". "הגבורה של גדודי אל-קסאם וההתנגדות ניכרת", הוא הוסיף, "האויב ספג אבדות כבדות, שהאחרונה שבהן הייתה בשג'אעיה ובג'באליה".
בחמאס הביעו שביעות רצון מהצבעת העצרת הכללית של האום להפסקת אש מיידית בעזה. "אנו מעריכים את עמדותיו של מזכ"ל האו"ם ומעריכים את המסר שלו למועצת הביטחון. אנו מברכים על ההחלטה שהוציאה העצרת הכללית של האו"ם, הקובעת הפסקת אש ברוב מוחץ", אמר הנייה.

בכיר חמאס בלבנון, מוסא אבו מרזוק, התראיין לאל-מוניטור ובו התייחס לנושאים הפנים-פלסטיניים: "אש"ף הוא המטרייה הלגיטימית של העם הפלסטיני, המוכר על ידי הקהילה הבינלאומית. ביקשנו להצטרף לארגון ולקבל את החלטותיו". דבריו של אבו מרזוק עוררו תמיהות רבות בהתחשב בעובדה שאש"ף הכיר במדינת ישראל, אך חשוב לזכור שדרך ההתנהלות של חמאס היא השתלטות על העניינים מבפנים. הצטרפות לאש"ף יכולה לבשר את שלב ההשתלטות של חמאס על הארגון וביטול ההכרה במדינת ישראל. הוא הוסיף כי "לישראל מגיעות זכויות, אבל לא על חשבון הפלסטינים". בהמשך התקפל אבו-מרזוק ופרסם "הבהרה": "חמאס לא מכירה בישראל ולא מוותרת על אף אחת מהזכויות של העם הפלסטיני", אמר. "ההתנגדות תימשך עד לשחרור ולשיבה".
נציין שבסקר שנערך השבוע על ידי מכון הסקרים של חליל שקאקי, 85% מהפלסטינים באיו"ש אמרו שהם מרוצים מתפקוד חמאס, ואליהם נוספו 52% ברצועת עזה. לעומת זאת, 23% בלבד באיו"ש ו-21% בעזה הביעו שביעות רצון מארגון הפת"ח, שהינו חלק מאש"ף.
בכירי חמאס יחיא סינוואר ואיסמעיל הנייה זכו ל-81% תמיכה באיו"ש ו-52% ברצועת עזה, ו-57% באיו"ש ו-43% בעזה בהתאמה. לעומתם, יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן זכה ל-7% תמיכה בלבד באיו"ש ו-17% ברצועת עזה, כאשר ראש הממשלה הפלסטינית מוחמד אשתייה זכה לאף פחות תמיכה מעמיתו – עם אחוז אחד נמוך יותר בשתי הזירות.