השרה למשימות לאומיות אורית סטרוק עיכבה היום (ה') את מינויים של שישה שופטים שהיו מועמדים להארכת כהונתם, מכיוון שהוגשו לגביהם תלונות ציבור שנמצאו מוצדקות בנציבות שירות המדינה.
לפני 45 יום הודיעו שר המשפטים יריב לוין, ומ"מ נשיא ביהמ"ש העליון השופט עוזי פוגלמן, על החלטתם המשותפת למנות 13 שופטים בדימוס לתפקידי "שופטים עמיתים", שופטים שכבר פרשו לגמלאות, וממונים לתקופה נוספת של עד ארבע שנים, על מנת להקל על העומס בבתי המשפט בהם כיהנו. זאת על פי בקשת פוגלמן, כאשר משימות השיפוט שלהם יוגדרו על ידו.
המינוי אמור להיכנס לתוקף בתום 45 יום מההודעה, ככל שלא הוגשה הסתייגות על ידי אחד מחברי הועדה לבחירת שופטים. היום, ביום האחרון למניין 45 הימים, הגישה השרה אורית סטרוק, חברת הוועדה מטעם הממשלה, הסתייגויות למינוי כמחצית מהשופטים העמיתים: 6 מתוך 13, וזאת לאחר עיון בתלונות שהוגשו נגד אותם שופטים ונמצאו מוצדקות ע"י נציב תלונות הציבור.
השופטים שהארכת כהונתם עוכבה הם ברכה זיו ויצחק כהן מבית המשפט המחוזי בחיפה, השופט אבשלם מאושר מבית משפט השלום באשקלון, אברהם הימן ורענן בן יוסף מבית המשפט המחוזי בתל אביב, ושירה חני שלום מבית משפט השלום בראשון לציון.
בין הנימוקים שהציגה סטרוק נגד מינויים המחודש של השופטים, אמרה לגבי אחד מהם כי "אחת מהתלונות שהוגשו נגד השופט בדימוס ונמצאו מוצדקות, מציגות תמונה של שופט אשר מזלזל זילזול חמור ביותר בפרטיותם, כבודם, ואפילו חייהם של האנשים שבעניינם הוא דן ומקבל החלטות הרות גורל".
בהסתייגות אחרת, כתבה כי "התלונות המוצדקות מצביעות על התנהלות שיש בה משום זלזול באנשים המידיינים בפניהם, ואשר מצפים למשפט צדק. מינויו של שופט שנפלו פגמים כאלה בהתנהלותו, לתפקיד של שופט עמית למשך 4 שנים נוספות – הוא בעיני צעד בעייתי מאד, הן בהיבטי השירות שהציבור רשאי לקבל משופט, והן בהיבטי אמון הציבור במערכת המשפט".
יש לציין שהשרה סטרוק נכנסה לתפקידה כחברה בוועדה לבחירת שופטים יותר משבועיים לאחר שההודעה בדבר מינוי השופטים העמיתים נשלחה ליתר חברי הועדה. "עם קבלת המינוי לתפקיד רב אחריות זה, ראיתי לעצמי חובה לעיין בחומר שהומצא לי לגבי השופטים העמיתים, על מנת לוודא שלא תצא תקלה תחת ידינו", אמרה סטרוק והוסיפה: "חשוב לי שכל אחד מהשופטים העמיתים שיכנסו לתפקידיהם יהיה שופט ללא רבב, שיודע לתת שירות טוב לציבור, לשמור על כבוד בית המשפט ועל כבודם וזכויותיהם של בעלי הדין וכל המידיינים בפניו, ויחזק את אמון הציבור במערכת המשפט, ולא חלילה להפך".
לאחר הגשת ההסתייגויות, יעוכב מינוים של ששת השופטים עד לדיון וקבלת החלטה בעניינם במליאת הועדה לבחירת שופטים.