לאחר השלמת העברת תקציב המדינה לשנת 2023, פועלים ראש הממשלה ושר האוצר להביא תקציב מתוקן גם לשנת 2024 כבר בחודש ינואר הקרוב. אולם חברי הכנסת מהקואליציה, ובעיקרם מהליכוד, כבר מבהירים שיתנגדו להעברת התקציב אם לא ייערכו שינויים משמעותיים.
בשבועות הקרובים הממשלה צפויה לקדם את התקציב לשנה הבאה. במרכז פעולות קידום התקציב, עומד רצון המפלגות בקואליציה למנוע וויכוח נוסף על הכספים הקואליציוניים, ולהכניס כמה שיותר סעיפים לבסיס התקציב למורת רוחם של אגף התקציבים במשרד האוצר. בנוסף, משרדי הממשלה יידרשו לבחינה מעמיקה על מנת למצוא מקורות תקציביים למימון המלחמה, לצד קיצוץ נוסף בכספים הקואליציוניים.
אל הדרישה להגדלת בסיס התקציב על חשבון הכספים הקואליציוניים, מצטרפים גם חברי כנסת מהליכוד. "בשנת התקציב הבאה, 2024, עלינו לומר באופן ברור: או לבסיס התקציב או לפח, פשוט ולא מתחכם", אמר במליאה ח"כ אליהו רביבו, חבר ועדת כספים. רביבו קרא להכריז על עדכון תקציב 2023 ועל חקיקה מן היסוד של תקציב 2024, תוך ביטול הגדרת חלקים מהתקציב ככספים קואליציוניים. "אסור לנו לסמן את זק"א, הגרעינים התורניים, המשכורות למורים, המכינות וביטחון היישובים ביהודה ושומרון כלא לגיטימיים, כדי לעמוד בגובה בסיס התקציב".
בציוץ שפרסם ביום חמישי האחרון, כתב חבר ועדת כספים ח״כ אלי דלל כי הוא מברך על העברת התקציב, והוסיף: "הוא אמנם לא מושלם, אך אי אפשר היה לתקוע ולא להעביר אותו בעת הזו. זה חוסר אחריות". לצד זאת, הוסיף: "אני מקווה שנתקן זאת בתקציב 2024 ואני קורא לחבריי: עוד לא מאוחר לסגור משרדים לא חיוניים ולהסיט את כל התקציבים שלכם למאמץ המלחמתי ושיקום הנגב המערבי".
חברי כנסת נוספים מהליכוד, עמית הלוי, דן אילוז ומשה פסל, שיגרו מכתב לשר האוצר ובו הבהירו כי יתקשו "לתמוך בשינוי התקציב לשנת 2024, אם פעולות אלו לא יהיו חלק ממשי ומחייב מהתכנית הכלכלית של ישראל בשנתיים הקרובות".
חברי הכנסת ציינו שלוש דרישות, בהן היטל מלחמה זמני. קרי, קיצוץ בהוצאות הסקטור הציבורי על ידי גביית מס פרוגרסיבי בכל הסכמי השכר של עובדי המגזר הציבורי, כמו גם בהוצאות של הסקטור הציבורי – פנסיות תקציביות, תמיכות הממשלתיות, מלגות ועוד. "כל גוף ציבורי יידרש להשתתף. אין כוונתנו להוצאות שהן למעשה השקעות, כמו הוצאות על תעייה ביטחונית או תחומים אחרים שיביאו לצמיחה ושיניבו פירות לשנים רבות", הבהירו במכתבם.
דרישה נוספת שהציגו היא ביטול יחידות ממשלתיות וחברות ממשלתיות על ידי ועדה חיצונית, שתמליץ אילו יחידות בכל המערכת הממשלתית אפשר לסגור או לצמצם. הדרישה האחרונה אותה הציגו, היא חילוט כספי הטרור של הרשות הפלסטינית, המוקפאים על פי חוק, והעברת הכספים לטבת הוצאות הביטחון, משפחות החטופים והנרצחים, או לטובת מנהלת תקומה לשיקום הנגב המערבי.