ארגון השומר החדש ערך בחודש שעבר סקר מקיף בין החקלאים בישראל בנושא "חקלאות במלחמה" כדי לשקף את נזקי המלחמה ואת ההשלכות העתידיות על בטחון המזון של ישראל. רוב המסקנות העולות מהסקר הן עגומות, אך יש גם שביב של תקווה.
תשעה אחוזים מכלל המשקים מעריכים שלא יוכלו לחזור לתפקוד לאחר המלחמה, בעוד הרוב המוחלט סבור שכן יחזרו לתפקד. 52 אחוזים מביעים תקווה שיחזרו בתום המלחמה, ו-34 אחוזים בטוחים שיחזרו לפעול כשהשגרה תחזור לאזור.
רוב מכריע של חקלאי ישראל מכל רחבי הארץ, 89 אחוזים, מעידים שנפגעו מהמלחמה, 19 אחוזים מהם העידו כי עצרו את פעילות המשק לגמרי. 35 אחוזים מהמשקים בעוטף עזה עצרו לגמרי את הפעילות מאז ה-7 באוקטובר ו-63 אחוזים העידו שהמשק נפגע חלקית.

80 אחוזים מהחקלאים העידו כי הם נמצאים במחסור של ידיים עובדות, מעובד אחד ועד מעל ל-20 עובדים, בכל רחבי הארץ. בעוטף עזה 90 אחוזים מהחקלאים העידו כי הם נמצאים במחסור של ידיים עובדות וכך גם 80 אחוזים מהחקלאים בגבול הצפון שנחשב למעשה לשטח צבאי סגור.
77 אחוזים מהחקלאים העידו כי התוצרת שלהם נפגמה או הושמדה. 20 אחוזים העידו כי היקף הפגיעה בתוצרת החקלאית הוא מעל 50 אחוזים. 40 אחוזים מהחקלאים המגדלים ירקות מציינים כי התוצרת החקלאית שלהם נפגמה, הושמדה או חוסלה בשיעור של 50 אחוזים או יותר.

הפגיעה בביטחון התזונתי של ישראל בעקבות המלחמה: 84 אחוזים מהחקלאים העידו כי יש פגיעה בביטחון התזונתי של תושבי ישראל. רוב חקלאי העוטף (70 אחוזים) וגבול הצפון (60 אחוזים) סבורים שבעקבות המלחמה ישנה פגיעה במידה רבה מאוד בביטחון התזונתי. יש להזכיר כי 70 אחוזים מהירקות של ישראל גדלים בעוטף עזה.
כבר ביומה הראשון של המלחמה, פתח ארגון השומר החדש חמ"ל מיוחד לריכוז מתנדבים בתחום החקלאות. מדי יום, אלפי מתנדבים מגיעים להתנדב בשטחים החקלאיים ועד היום, הוציא השומר החדש כ-80,000 מתנדבים למשקים ברחבי ישראל שסייעו ל-750 חקלאים שנמצאים בלמעלה מ-300 יישובים, מושבים וקיבוצים.