"תגלית ישראל" הודיעה ביום שלישי כי תחדש את נסיעותיה החינוכיות החינמיות בנות 10 הימים לישראל בחודש ינואר, לאחר שהשעתה אותן על רקע המלחמה המתמשכת עם חמאס.
כ-350 משתתפים, סטודנטים וצעירים, בעיקר מארצות הברית, צפויים לנסוע לישראל החל מהשבוע של ה-5 בינואר 2024, נמסר בהצהרה של הארגון.
350 המשתתפים הם חלק קטן מ-23,000 שתגלית תכננו לשלוח לישראל השנה. ובכל זאת, חידוש התוכניות הוא מסמל במידה מסוימת חזרה פוטנציאלית לשגרה עבור ישראל. למרות שסיום המלחמה טרם נראה באופק, האוניברסיטאות מתכוננות להיפתח מחדש ב-31 בדצמבר ומוסדות ציבוריים אחרים חוזרים אט אט לפעילות מלאה.

ההחלטה לחדש את המסעות התקבלה בתגלית לאחר "שיקול דעת ושיחות מדוקדקות" עם השותפים המקומיים של הקבוצה בישראל, נאמר בהודעת הקבוצה, והיא "תפעל תחת תקני בטיחות ואבטחה מחמירים" שנקבעו על ידי פיקוד העורף.
מנכ"ל תגלית, גידי מרק, אמר כי בעוד שיעדי הארגון של "בניית זהות יהודית חיובית", ימשיכו לקבל תעדוף, המסעות ישלבו גם התמקדות בטבח שביצע חמאס ובהשפעתו על החברה הישראלית ועל קהילות יהודיות ברחבי העולם.
"הכל שונה לאחר ה-7 באוקטובר מנקודת מבט חינוכית. עם ישראל שונה והצעירים המגיעים לישראל שונים", אמר מרק. "אנחנו מכינים את הצוותים החינוכיים להתמודדות עם דיונים רחבים ודיאלוג פתוח. אנו מאמינים שהמשתתפים יבואו לחקור וללמוד על מה שקרה ומה קורה עכשיו בישראל, וגם ישתפו על המציאות בבית ועל עליית האנטישמיות".

בחודש שעבר הודיעה תגלית על השקת תוכניות התנדבות בישראל, לאחר שביטלה את הנסיעות הקבועות שלה לחודש דצמבר על רקע חששות ביטחוניים. יותר מ-3,300 מבוגריה הגישו בקשה להתנדב בקיבוצים ובקהילות ישראליות אחרות, "לקצור יבולים בהיעדר אלפי העובדים הזרים", אמר הארגון בהצהרה אז.
אפילו עם חידוש התוכניות הרגילות שלה, טיולי ההתנדבות בני השבועיים – המיועדים בלעדית לבוגרי תגלית – יימשכו במקביל, אמר מרק. "כמובן, בוגרי המסעות הקלאסיים של ינואר יוכלו להאריך את שהותם בישראל, לחוויה נוספת של שבועיים בהתנדבות", הוא הוסיף.
תגלית ישראל הביאה לישראל כ-850,000 צעירים יהודים צעירים לישראל מאז השקת הארגון בשנת 1999. תגלית ביטלה בעבר נסיעות רק פעם אחת בעבר, במהלך מגיפת הקורונה. בהתמודדות עם קשיים כלכליים, היא צמצמה את אופי המסע בשנים שחלפו מאז.