המנכ"ל הבא של הצלב האדום הבינלאומי צפוי להיות פייר קרנבוהל, שעמד בעבר בראש אונר"א, סוכנות האו"ם לפליטים פלסטינים. קרנבוהל שעזב את תפקידו באונר"א בשל ניהול כושל והאשמות חמורות בשחיתות, צפוי להיכנס לתפקיד כבר באפריל הקרוב.
באוגוסט 2019, הגיע לידי "אל-ג'זירה" דו"ח פנימי חסוי בן עשרה עמודים מוועדת האתיקה של אונר"א, המתבסס על עדויותיהם של עשרות עובדי עבר והווה של הסוכנות בו מפורט כי מנהלי הסוכנות נהגו לנצל לרעה את המשאבים שהגיעו לידיהם. מהדו"ח עלה שהמנהלים "חגגו" על כספי התרומות שאסף הארגון מכל העולם ויצרו סביבת עבודה "רעילה" שמבדילה בין מקורבים לכאלו שאינם. המקור שמסר את הדו"ח לידי אל-ג'זירה הסביר, כי כבר פנה בנושא למזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בדצמבר שלפני כן, אך נואש בשל חוסר טיפולו בנושא ולכן בחר לפנות לערוץ התקשורת.
רבות מהטענות בדו"ח הופנו ישירות כלפי ההתנהלותו של מזכ"ל אונר"א דאז, פייר קרנבוהל. לדברי העובדים הוא והיועצת הבכירה שלו, מריה מוחמדי שהקשר ביניהם "חרג מעבר לקשר מקצועי", הרבו לטוס יחד כשהוא משדרג את כרטיסי הטיסה שלה כדי שתשב לצידו במחלקת עסקים, בניגוד לכללים.
נזכיר כי אונר"א הינו גוף ייעודי שהוקם בידי האו"ם ופועל לסיוע אך ורק לפליטים פלסטינים, בניגוד לארגוני אחרים המטפלים רק בדור ראשון של פליטים. לעומתם אונר"א משמר את מעמד הפליטות גם לצאצאיהם של הפליטים, שלכאורה נאלצו להיעקר מבתיהם בישראל ב־1948.
במהלך המערכה הנוכחית של ישראל בעזה נחשפות פעם אחר פעם הוכחות לטענות של ישראל כי אונר"א משמשת לא פעם כמקום מסתור לאמצעי לחימה ולמחבלים מארגון הטרור חמאס והינו מקור לחינוך לטרור ולהסתה החמורה כנגד ישראל בבתי הספר של אונר"א.
כשנחשף הדו"ח נגדו, קרנבוהל טען כי מדובר ברדיפה פוליטית שהגיעה על רקע החלטת ממשל טראמפ לקצץ בתקציבי הסוכנות בראשה עמד. אולם ב-2019, לאחר שכמה מדינות השעו את כספי התרומות שלהן עד לבירור העניין, הוא בחר להתפטר מה שעצר את ההליך המשמעתי נגדו. בשל כך, העובדות בנוגע לשחיתות באונר"א לא נבדקו באופן מעמיק.
כעת הוא עובר לכהן כבכיר בצלב האדום, בזמן שבארץ עולות טענות קשות נגדו בנוגע לתפקיד הפסיבי מדי שהוא בוחר לנקוט בו בכל הנוגע לבדיקת מצבם הרפואי של החטופים הישראלים המוחזקים בידי חמאס.