שלושה שבועות אחרי שפורום דיקני הפקולטות לרפואה הודיע על מתווה שיאפשר לסטודנטים שלומדים רפואה בחו"ל וגוייסו בצו 8 – להשתלב בפקולטות לרפואה בישראל, היום (ב') פורסם מתווה עדכני בעקבות הביקורת, שיחליף את המתווה המקורי.
פורום הדיקנים הבהיר שמדובר במתווה ייחודי וחד-פעמי שנעשה בשל אירועי המלחמה, ולכן הוא יחול רק על שנת הלימודים הנוכחית והדבר לא יהווה תקדים לקבלה ללימודים בשנים אחרות או בתחומי ידע אחרים. בנוסף, כל הנקלטים במסלול יהיו חייבים בכל החובות האקדמיים במעבר משנה לשנה, ככלל הסטודנטים לרפואה בישראל.
לאור הרצון להגדיל את מספר המתקבלים במסגרת המתווה, עודכנו חלק מתנאי הסף למי שיכללו בו: מי שגויס בצו 8 בין ה-7 לאוקטובר עד ה-15 בנובמבר, התאריך בו פורסם על התחלת הדיון במתווה, ושירת במילואים לפחות 30 ימים, או מי שקרוב משפחה שלו מדרגה ראשונה נחטף או נרצח בטבח שאירע בשמחת תורה. כמו כן, מי שיכול להיכלל במתווה הוא מי שלומד רפואה או התקבל ללימודי רפואה בחו"ל במוסד מוכר על פי רפורמת פרופ' יציב, והחידוש הוא שציון הפסיכומטרי המינימלי יעמוד על 650 לפחות, זאת לעומת הרף התחתון שהוגדר לכלל הסטודנטים לפני המלחמה ועמד על 700.
לצורך ביצוע המתווה הוקמה ועדת קבלה ארצית משותפת, כאשר החברים בה יהיו נציגים מכל בתי הספר לרפואה בישראל. הוועדה תדון בימים הקרובים בכלל הבקשות שהוגשו ותקבע את מספר המתקבלים לכל אחת מהפקולטות ולתכניות השונות (שלוש, ארבע או שש שנתית, י"א), בהתאם ליכולת של כל אחד מבתי הספר להגדיל את קיבולת הסטודנטים שילמדו בתכניות. החלוקה למוסדות השונים תביא בחשבון את העדפות הסטודנטים, והחלטת הוועדה תהיה סופית ולא נתונה לשינוי. תנאי הבסיס שהציבו המוסדות לביצוע המתווה, כולל קבלת מימון מלא מהמדינה עבור קליטת הסטודנטים הנוספים שיתקבלו על פיו.
קריטריונים לקבלה לשנה א':
אישור קבלה לביה"ס לרפואה בחו"ל המוכר על פי רפורמת יציב, וציון פסיכומטרי 650 לפחות.
סטודנטים מחו"ל בשנה ב'-ג':
יוכלו להתקבל לבתי ספר לרפואה בארץ עפ"י בדיקה פרטנית ותוכנית מותאמת אישית על בסיס המתווה הבא: ציון הפסיכומטרי שלהם הוא 650 ומעלה או ממוצע ציונים של 80 ומעלה בכל הקורסים שנלמדו בשנים הראשונות. הקבלה תהיה לשנה א', ב' או ג' לאחר בחינה פרטנית של תכני הלימודים שלמדו בחו"ל, ולצד הלימה ביניהם לבין הלימודים בבתי הספר לרפואה בישראל. במידת הצורך יאלצו לחזור על שנה, אך יוכלו לקבל פטור מחלק מהקורסים לפי תכנית הלימודים שלהם ועל פי הנהלים הנהוגים בכל פקולטה.
דיקאני הפקולטות לרפואה מדגישים כי מתוך היכרות עם ההבדלים הרבים בין תוכניות הלימודים השונות והעומס הרב בתוכניות בישראל, יש להניח שחלק גדול מן המתקבלים יאלץ לחזור על שנת לימודים אחת לצורך השלמות, על מנת להבטיח הצלחה בלימודים.
בנוסף לכך, סטודנטים בשנה ב' וג' יוכלו לצבור ניקוד אקדמי במתכונת חילופי סטודנטים, בכפוף להערכת המוסדות את הסילבוס שלמדו ואת עמידתם במקצועות קדם, ובכפוף להסכמת מוסד האם בחו"ל ולהכרתו בקורסים שיילמדו בארץ. במתווה זה הסטודנט ישלים את לימודיו ויקבל את התואר ממוסד האם בחו"ל. פרופ' יציב ממשרד הבריאות יסכם את האקרדיטציה האקדמית עם בתי הספר לרפואה השונים בחו"ל.
סטודנטים מחו"ל בשנה ד':
קבלה לבי"ס לרפואה בארץ על בסיס סיום שלוש שנים של לימודי רפואה ממוסד מוכר בחו"ל. תנאי סף – ציון 650 לפחות במבחן הפסיכומטרי או ציון ממוצע של 80 בשלוש השנים הראשונות. סטודנטים יתקבלו למסלולים תלת-שנתיים או ארבע-שנתיים הקיימים, או למסלולים השש-שנתיים הקיימים, בהתאם להחלטת ועדת הקבלה.
סטודנטים מחו"ל בשנים ה'-ו':
מדובר בשנים המוקדשות לביצוע סבבים קליניים בבתי חולים. משרד הבריאות יפעל לקבלת אקרדיטציה אקדמית לסבבים קליניים שיתבצעו בבתי חולים בישראל. ניתן יהיה לבצע את הסבבים בישראל במימון משרד הבריאות.-, והחלוקה לבתי החולים תתואם על ידי פורום דקני הפקולטות לרפואה. התואר יינתן על ידי המוסד בחו"ל ובהסכמתו.
מועמדים ברשימת המתנה למוסדות בארץ:
פורום דקאני הפקולטות לרפואה בישראל החליט בצעד חריג כי בנוסף לקבוצת הסטודנטים שמוזכרת בבסיס המתווה, יש לכלול במתווה גם מועמדים שנרשמו אך לא התקבלו לבתי הספר ברפואה בישראל, אך גם לא נרשמו או התקבלו ללימודי רפואה בחו"ל. הכוונה היא למועמדים שעברו את כל מסלול הקבלה לרפואה, ושנרשמו ללימודי רפואה בישראל במסלול השש-שנתי בשנה"ל תשפ"ד אך צורפו לרשימת ההמתנה, ושגויסו בצו 8 לאחר ה-7 באוקטובר ל-30 ימים לפחות, בדומה לעמיתיהם שנרשמו לבתי ספר בחו"ל. הפורום סבור שיש לאפשר לאחדים מהם להיקלט בלימודי הרפואה בישראל בשנת הלימודים הקרובה, בהקבלה לקבוצת הסטודנטים מחו"ל. המתקבלים יהיו המועמדים הראשונים ברשימת ההמתנה אשר גויסו בצו 8 כמפורט.