80,000 חיסונים לחצבת, חזרת ואדמת, שנתרמו על ידי ארגון יוניצ"ף – קרן החירום הבין-לאומית של האו"ם לילדים – הוכנסו אתמול לרצועת עזה. כך, על פי הנתונים של מתפ"ש ומערכת הביטחון הישראלית. בנוסף, 4 מכליות של גז בישול הוכנסו במהלך השבת האחרונה.
מאז ההכרזות הישראליות החד-משמעיות על מצור על רצועת עזה בימים הראשונים שלאחר טבח חמאס באזרחי ישראל בשבעה באוקטובר, השתנתה כידוע המציאות באופן דרמטי. הלחץ האמריקני בנושא הוא כבד, וישנם גורמים בקבינט המלחמה שטוענים כי מדובר באינטרס ישראלי, שמלבד הערך המוסרי שבו גם קונה זמן מדיני – גישה שהוביל מהימים הראשונים השר רון דרמר. אולם מדובר במנוף לחץ משמעותי על חמאס שיכול היה לסייע בשחרור חטופים, ובינתיים הוא מוסמס. התמונות מהימים האחרונים בעזה מוכיחות שוב, כי אין חלוקה מוסדרת של הציוד המוכנס, וכי חלקו נלקח בכוח הזרוע בידי חמאס.
אז כמה סיוע נכנס עד כה? על פי נתוני מתפ"ש, הוכנסו עד עתה 96,480 טון של סיוע הומניטרי לרצועת עזה, על גבי 5,454 משאיות. מהן 90 טון של ציוד רפואי ב-11 משאיות. עוד מפרטים כי בית חולים שדה ברפיח, המופעל על ידי הסהר האדום, צפוי להתחיל לטפל בחולים בימים הקרובים, ובו קיבולת של 50 מיטות, 6 יחידות טיפול נמרץ ו-3 חדרי ניתוח. 4 בתי חולים שדה נוספים צפויים להפוך לפעילים בימים הקרובים.
בתחילת הדרך, סגרה ישראל את צינור המים אל הרצועה, ואז פתחה. השאיפה הייתה כי המים יגיעו אל הרצועה ממקור אחר. בימים אלו, על פי מתפ"ש, הושלם השלב הראשון של הקמת קו מים ממתקני התפלה ניידים הממוקמים בצד המצרי ועד לאזור רפיח. פרויקט זה מבוצע על ידי איחוד האמירויות ונועד לספק מים לכ-150 אלף איש.
ובתוך כך, סוכנות רויטרס דיווחה היום כי חמאס והג'יהאד האסלאמי דחו את ההצעה המצרית לוויתור שלהם על השלטון ברצועת עזה, בתמורה להפסקת אש קבועה. על פי הציטוט ברויטרס, גורם מארגון הטרור אמר כי "חמאס מבקש לשים קץ לתוקפנות הישראלית נגד עמנו. אמרנו גם שהסיוע חייב להמשיך וחייב לגדול והוא חייב להגיע לכל האוכלוסייה בצפון ובדרום. אחרי שהתוקפנות תופסק והסיוע יגדל אנחנו מוכנים לדון בחילופי שבויים", הוסיף.
נציג הג'יהאד האסלאמי, הוסיף כי שחרור חטופים יהיה במתכונת של "כולם תמורת כולם", כלומר שחרור כל בני הערובה המוחזקים בעזה על ידי חמאס והג'יהאד האיסלאמי בתמורה לשחרור כל המחבלים הפלסטינים הכלואים בישראל.