בהתיישבות זעמו היום (ג') בעקבות הפרסום לפיו בצה"ל צירפו פעילויות של כיתות כוננות וכוחות מילואים ביהודה ושומרון לרשימת תקריות לאומניות שעל פי החשד בוצעו בידי יהודים, ובכך עוררו טענות על "אלימות המתנחלים".
"נחשף השקר שמקדמים ארגוני שמאל יחד עם ארגונים פרו פלסטינים – 'אלימות המתנחלים' זה פייק", אמר ראש המועצה האזורית בנימין ישראל גנץ. "את האמת אנחנו מכירים, כי אנחנו בשטח ויודעים בדיוק מה קורה כאן. גם כוחות הביטחון יודעים זאת היטב – לא אלימות, לא תופעה, ולא דובים ולא יער. יש כאן אלימות של צד אחד שיורה, מניח מטעני חבלה מיידה אבנים ובקבוקי תבערה בכל יום. ארגונים עוינים שרוצים לקדם מדיניות של החלשת ההתיישבות והשחרת המתיישבים, ולקדם הקמת מדינה פלסטינית בלב הארץ מנסים להשפיע על דעת הקהל הבינלאומית וגם בארץ כדי להפעיל לחץ על מדינת ישראל ולהכתים אותנו. הם פועלים במימון עתק. אבל הם לא יצליחו. כי לשקר אין רגליים והוא נחשף. אני דורש מנבחרי הציבור לגנות זאת ולהוקיע".
מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים אמר כי "החשיפה הבוקר על ההטעיה בנתוני צה"ל אודות 'אלימות המתנחלים' חייבת להטריד כל אזרח במדינת ישראל. גם אם מדובר בשגיאה זה חמור, ואם במזיד – זה חמור כפליים. לא ייתכן שמערכת היבטחון עצמה מתדלקת את עלילות הדם שחוזרות כבומרנג להכפשה ודה-לגיטימציה של המתיישבים, צה"ל ותושבי ישראל כולם".
דוטיש הוסיף: "חלק מהבעייתיות טמונה בשיטה: הגיע הזמן להפסיק לדבר באחוזים. הציגו את הנתונים המספריים, בחלוקה ברורה לסוגי אירועים, וגלו את האמת: האוכלוסייה ביו"ש הרבה פחות אלימה מכל אוכלוסייה אחרת".
לפני כחודשיים נחשף במקור ראשון כי חלה ירידה משמעותית במקרי חיכוך בין ישראלים לפלסטינים ביהודה ושומרון, הירידה ב-50 אחוזים לעומת החודשים המקבילים אשתקד. גם חלק מהמקרים התבררו מאוחר יותר כתגובה של מתיישבים או הגנה עצמית לאירועי טרור. אך למרות זאת, בשבוע שעבר כתב גלי צה"ל הוד בראל חשף נתון של מערכת הביטחון לפיו זינוק של 54 אחוזים באירועי הפשיעה הלאומנית של יהודים ביו"ש בחדוששים האחרונים ללחימה, בהשוואה לתחילתה.
הפער בין הדיווחים העלה תמיהה, והבוקר עיתונאי ישראל היום אריאל כהנא חשף כי על פי נתונים שנאספו בצה"ל ובמשטרה ישנה מגמת ירידה ברורה במספר התקריות הלאומניות מצד ישראלים ביהודה ושומרון, על פי נתוני המשטרה, מדובר בחודש שני ברציפות שבו יש ירידה של כ־50 אחוז באירועים ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. מדובר על כ־50 תקריות בממוצע בחודש, לעומת מספר כפול באותם החודשים אשתקד. אלא שלדברי גורמים מוסמכים הספירה שפורסמה בשבוע שעבר כללה מקרים שבהם כיתות הכוננות ביישובים היו מעורבות באירועים שנחשדו כ"אלימות מתנחלים". חברי כיתות הכוננות גויסו לשירות המילואים בצה"ל ופעלו במסגרת זו. בשבועות הראשונים למלחמה הן היו בדריכות גבוהה שיתכן שהביאה לריבוי תגובות מצדם. אף שבוצעו על ידי כיתות הכוננות, צה"ל ספר את התקריות הללו כ"אלימות מתנחלים".