הממשלה תתכנס היום (ד') להכריע בהרכב מורחב על מועד הבחירות לרשויות המקומיות, כאשר בסיעת הליכוד יש רוב המתנגד לדחייה. דיון בעתירות שהוגשו לבג"ץ על ידי חיילי מילואים נגד קיום הבחירות ב-30 בינואר נדחה ליום ראשון, בהתאם להחלטת הממשלה.
בממשלה מכהנים 38 שרים, 15 מתוכם מטעם הליכוד, וחמישה נוספים שייכים למפלגת המחנה הממלכתי – כשכולם מעוניינים להשאיר את תאריך הבחירות במועד שנקבע, ה-30 בינואר. בניגוד לדרישת רוב גדול בקרב המועמדים המגויסים. יתר סיעות הקואליציה כבר הודיעו כי יתמכו בדחייה בכל פורום שיתכנס בנושא. אולם אם כל שר יצביע בהתאם לעמדת סיעתו, נראה שאין רוב להחלטה לדחות את הבחירות. בקואליציה מקווים להגיע להסכמות עוד לפני ישיבת הממשלה.
כיוון שדיון בממשלה יתקיים היום, הורו שופטי בית המשפט העליון לדחות את הדיון בבג"ץ שאמור היה להתקיים היום – ליום ראשון – בכפוף להחלטת הממשלה. כך או כך, העתירה תלויה ועומדת, ואם תחליט הממשלה על קיומן במועד יתקיים הדיון, וייראו בכך כאילו ניתן צו על תנאי. עובדה זו הופכת לשיקול מצד שרי הממשלה שעלולים לקבל החלטה שתתהפך בשבוע הבא בהכרעת השופטים.
בתוך כך ביקשו בתנועה למשילות ודמוקרטיה להצטרף כ"ידידי בית המשפט" בהליך בעתירה על-מנת שתישמע עמדתה. מדובר לדבריהם "בשאלות עקרוניות בעלות חשיבות ציבורית יוצאת מגדר הרגיל המתעוררות בעתירה דנן הנוגעות לשורש גרעין הדמוקרטיה – הזכות לבחור ולהיבחר תוך קיומן של בחירות שוות וחופשיות".
באשר למהות העתירה כנגד קיום הבחירות בזמן המלחמה, הוסיפו כי "לא ניתן להפריז במשמעות החלטת שר המהווה הפרה של חוק חרות בדבר קיומן של בחירות כלליות, ישירות, שוות, חשאיות ויחסיות. זאת אף מבלי להידרש לפגיעה אנושה בזכות היסוד הדמוקרטית הבסיסית: הזכות לבחור ולהיבחר הן של העם והן של לוחמנו המחרפים את נפשם בשעה זו. לא למותר לציין כי, הזכות לבחור ולהיבחר הינה הזכות המרכזית והיסודית ביותר של הריבון והמהווה את הסימן המובהק והמזוקק ביותר לקיום חברה דמוקרטית כמו גם קשורה בטבורה באמון הציבור בהליך הדמוקרטי כולו".
"הציונות הדתית", עוצמה יהודית, ש"ס ויהדות התורה כבר הביעו את נכונותם לשנות את תאריך הבחירות שנקבע ל-30 בינואר לחודש ל-27 בפברואר. מהלך זה לא דורש שינוי חקיקה אלא צו אותו נדרש שר הפנים משה ארבל להגיש לוועדת הפנים של הכנסת עד יום ראשון הקרוב, וטעון את אישורם של לפחות 3/4 מחברי הוועדה. דחייה ארוכה יותר תדרוש מהלך חקיקתי מלא, הכולל שינוי הצעת חוק ואישורה בשלבים הפרלמנטריים בוועדה ובמליאת הכנסת.
גם לאחר אישור הממשלה, כזכור, בוועדת הפנים חברים 15 חברי כנסת, מתוכם ארבעה מהליכוד. לאור העובדה כי נדרשת הסכמה רחבה בוועדה לדחייה נוספת, תידרש הקואליציה לגייס לפחות עוד חברי כנסת מהאופוזיציה, זאת בהנחה שבמחנה הממלכתי יישרו קו בנושא הזה עם הקואליציה, כשתקבל את החלטתה.