HIT – המכון טכנולוגי חולון, מתכונן לפתיחת שנת הלימודים האקדמית הקרובה ברקע המלחמה. המכון מדגיש כי המטרה העיקרית היא לאפשר קיום שגרת לימודים אקדמית, לצד הענקת מעטפת תמיכה הוליסטית לסטודנטים ולסטודנטיות אשר הושפעו מהמלחמה, בין אם בשל גיוס למילואים, פינוי מביתם או מכל סיבה אחרת.
כחלק מההיערכות לפתיחת השנה, המכון יצר מתווה מיוחד שיקל ויאפשר לסטודנטים להשלים את הסמסטר הראשון, מתוך כוונה לאפשר לכל הסטודנטים להתחיל את סמסטר ב' כראוי וללא כל דחיות. ב-HIT צפויים ללמוד בשנת הלימודים הקרובה כ-6,000 סטודנטים, כאשר 30 אחוזים מהם גויסו לשירות מילואים. על פי המתווה שגובש, ובמטרה להקל עד כמה שניתן על הסטודנטים, במהלך השנה יתקיימו במכון סמסטרים מקבילים לצד הענקת מעטפת תמיכה אישית לכל צורך שיעלה.
סמסטר א' עתיד להתחיל ביום ראשון הקרוב ה-31 בדצמבר, במודל לימודים גמיש אשר יכלול לימודים היברידיים שיועברו באמצעות זום ושיעורים מוקלטים. הסמסטר יארך כעשרה שבועות, ולאחר מכן תתקיים תקופת מבחנים של ארבעה שבועות.
בנוסף, ב-28 בינואר מתוכנן להיפתח סמסטר א' מיוחד וייעודי שהכין המכון עבור הסטודנטים והסטודנטיות המשרתים בכוחות הביטחון ועבור מי שהושפעו מהמלחמה במובנים שונים. משך הסמסטר המיוחד יהיה כתשעה שבועות, והחומר הלימודי יותאם לתקופה המקוצרת. תקופת הבחינות קוצרה גם היא לשבוע אחד, בו תהינה שתי בחינות בלבד, כששאר הבחינות תומרנה למטלות חלופיות. כך יוכלו כלל הסטודנטים להתחיל את סמסטר ב' באותו הזמן.
כדי להקל ולהעניק לסטודנטים מעטפת שלמה של תמיכה, הנהלת המכון החליטה על שורת צעדים על מנת להבטיח מענה פרטני לכל סטודנט. בין היתר, השיעורים יוקלטו ויעמדו לרשות הסטודנטים ב-MOODLE, תהיה הרחבה משמעותית של מערך שיעורי התגבור, הציון הגבוה מבין שני מועדים יכנס לגיליון הציונים, ותבוטל הדרישה לתנאי קדם לקורסי המשך. דיקאנט הסטודנטים של המכון יקיים מידי שבוע מפגשי תמיכה רגשית עם גורמי מקצוע שיהיו זמינים לכל הסטודנטים, במטרה להקל על ההתמודדות עם חרדות ומורכבויות העולות בתקופה זו. כמו כן, המכון החליט גם לתמוך כלכלית בסטודנטים משרתי כוחות הבטחון או כאלו שנפגעו כתוצאה מן המלחמה, וכן תומך בסטודנטים המתגוררים במעונות הסטודנטים באמצעות קרנות חירום.
פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT, אמר כי "מאז החלה המלחמה חזרנו ואמרנו שאף סטודנט לא יישאר מאחור. ירדתי לשטח ופגשתי בבסיסי צה"ל את הסטודנטים שלנו שגויסו, הקשבתי לדאגותיהם ושמעתי את אשר על ליבם. השקענו חשיבה רבה במתווה שאנחנו מציגים. אני מבקש להדגיש שכל סטודנט וסטודנטית יקבלו מענה, בין אם במסגרת המתווים או בהתאמה אישית. אנחנו מתכוונים להעניק סיוע רגשי ופרטני לכל סטודנט וסטודנטית שיהיו זקוקים לכך".