לקראת ההחלטה בעתירות על חוק צמצום עילת הסבירות, שר המשפטים יריב לוין קרא היום (ב') לשופטי בית המשפט העליון שלא לפרסם את פסק הדין, בגלל התקופה הרגישה של המלחמה.
"בעוד שחיילינו נלחמים זה לצד זה בחזיתות השונות, ובשעה שהעם כולו כואב את אובדנם של חיים רבים, אסור לקרוע את עם ישראל במחלוקות", כתב לוין. לדבריו, אזרחי ישראל מצפים מבית המשפט העליון שלא לפרסם תוך כדי מלחמה פסק דין השנוי במחלוקת אפילו בין שופטיו.
לוין הזכיר את המדיניות בכנסת לפיה חוקים שאין עליהם הסכמה רחבה בין הקואליציה לאופוזיציה – לא עולים לדיון. "נבחרי העם בכנסת פועלים כדי שהליכי החקיקה יתנהלו בימים אלו בהסכמה רחבה, תוך הימנעות מדיון בנושאים השנויים במחלוקת. ראוי שבית המשפט העליון ינהג באחריות דומה ולא ייצור קרע עמוק בעם, בעת שבה כולנו משוועים לאחדות".
חברת הכנסת קארין אלהרר, חברת הוועדת לבחירת שופטים, אמרה כי דרישתו של השר לוין שביהמ״ש לא יפרסם פסק דין בנוגע לביטול עילת הסבירות: "מעידה על חוסר הבנה בסיסי באשר לתפקיד שופטי ביהמ״ש העליון". עוד הוסיפה כי השופטים "אינם פוליטיקאים, ותפקידם הוא לפסוק בעתירות ללא הנחיות מאף גורם, גם לא משר המשפטים. מצופה מהשר לכבד כל פסיקה, אף אם אינו מסכים לה".
הקריאה של לוין מגיעה בין היתר על רקע דיווחים כי גם חלק שופטים בבית המשפט העליון עמדו על כך שיש לדחות את פרסום פסק הדין לאחרי המלחמה, אך בקשתם נענתה בשלילה. במידה ובקשתם הייתה נענית, נשיאת העליון היוצאת אסתר חיות ושופטת העליון ענת ברון לא היו יכולות לקחת חלק בכתיבת פסק הדין, שכן הם יצאו בחודש אוקטובר לגמלאות ועל פי חוק ניתן להם שלושה חודשים לאחר מכן לסיים עם כתיבת הפסקים.
אל הקריאה של לוין הצטרף אמש גם שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, שאמר כי פסילת חוק יסוד לראשונה בתולדות המדינה היא "מחטף ברוב דחוק, מצערת ומעמיקה עוד יותר את הפילוג והמחלוקת ואת חוסר הבנת גודל השעה", וחזר על כך ש-"כפי שהכנסת לא מקדמת כעת חוקים שבמחלוקת, כך ראוי ומצופה משאר מוסדות השלטון. זמן לניצחון ולאחדות".
דברים דומים אמר גם יו"ר ועדת חוקה, שמחה רוטמן. הוא קרא לבית המשפט העליון ולשופטיו: "להתעשת ולהתחבר לרוח האחדות והאחריות המפעמת בכל שדרות הציבור, ולהימנע מיצירת מחלוקת לא נדרשת בעם". עוד כי "אני וחבריי נמשיך ונעשה הכל כדי לוודא שלקחי ה-7 לאוקטובר יופנמו ושהשינויים הנדרשים וההכרחיים במערכות השלטון כולן כמו גם במערכת המשפט, יתבצעו על ידי נבחרי העם, בהסכמות רחבות, כיאה למדינה דמוקרטית".
מנגד, יו"ר העבודה מרב מיכאלי תמכה בביטול החוק: "חוק ביטול עילת הסבירות הוא כתם במפעל החוקה הציוני המפואר ופגיעה אנושה בשלטון החוק, טוב היה אם לא היה מחוקק מעולם וטוב אם יבוטל. ויפה שעה אחת קודם".