מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג-און סיים הבוקר (א') את שנת 2023 באיומים נוספים במתקפה גרעינית על דרום קוריאה והוראה להרחיב את הארסנל הצבאי של ארצו כדי להתכונן למלחמה שעלולה "לפרוץ בכל עת" בחצי האי, כך דיווחו כלי תקשורת במדינה.
ג'ונג-און תקף את ארצות הברית במהלך נאום ארוך בתום חמישה ימים של פגישות מפלגתיות שקבעו את החלטות המדיניות הצבאית, הפוליטית והכלכלית של ארצו לשנת 2024. בפגישות הוכרז על תוכניות לפיתוח צבאי נוסף בשנה הקרובה, לרבות שיגור שלושה לווייני ריגול נוספים, בניית כטב"מים חדשים ופיתוח יכולות לוחמה אלקטרונית, כמו גם חיזוק כוחות גרעיניים וטילים, כך על פי סוכנות הידיעות המרכזית הקוריאנית הרשמית.
במהלך 2023 פיונגיאנג שיגרה בהצלחה לוויין סיור, עיגנה את מעמדה כמעצמה גרעינית בחוקתה, וביצעה שיגור ניסוי בטיל הבליסטי הבין-יבשתי (ICBM) המתקדם ביותר בארסנל שלה.
בפגישה שהסתיימה אתמול האשים קים את ארצות הברית בהצבת "סוגים שונים של איום צבאי" והורה לכוחותיו המזוינים לשמור על "יכולת תגובה מוחצת למלחמה", כך דווח ב-KCNA. זוהי "עובדה מוגמרת שמלחמה עלולה לפרוץ בכל עת בחצי האי הקוריאני עקב מהלכים פזיזים של אויבנו המבקשים לפלוש אלינו", אמר קים.
במאמץ להרתיע את פיונגיאנג, וושינגטון פרסה בתחילת החודש צוללת גרעינית בעיר הנמל בוסאן שבדרום קוריאה, והטיסה מפציצים בתרגילים משותפים עם סאול וטוקיו. הצפון תיאר בעבר את פריסת הנשק האסטרטגי של וושינגטון – כמו מפציצי B-52 – בתרגילים משותפים בחצי האי הקוריאני כ"מהלכים פרובוקטיביים שיובילו למלחמה גרעינית מכוונת".
"עלינו להגיב במהירות למשבר גרעיני אפשרי ולהמשיך להאיץ את ההכנות להכרעת כל שטחה של דרום קוריאה על ידי גיוס כל האמצעים והכוחות הפיזיים, כולל כוח גרעיני, למקרה חירום", אמר קים.
"מצב משבר בלתי-נשלט"
בפגישה הוסיף קים שהוא יפסיק במאמציו להגיע לפיוס ואיחוד עם דרום קוריאה, וציין את "מצב המשבר הבלתי נשלט" שלדבריו הופעל על ידי סאול, כמו גם וושינגטון. היחסים בין מדינות קוריאה הידרדרו לשפל השנה, כאשר שיגור לוויין הריגול של פיונגיאנג גרם לסאול להשעות חלקית הסכם צבאי מ-2018 שמטרתו להפיג את המתיחות.
"אני מאמין שאיננו צריכים עוד לטעות ולראות באנשים שמצהירים עלינו כ'אויב העיקרי'… כשותפים לפיוס ואיחוד", אמר קים. הוא הורה לפתוח במאמצים לארגון מחדש של מחלקות המטפלות בעניינים חוצי גבולות, כדי "לשנות את כיוון היחסים באופן יסודי".
ליף איזלי, פרופסור ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת אווה בסאול, אמר שהדגש על "היכולות הצבאיות המשמעותיות" של צפון קוריאה נועד ככל הנראה להסתיר את ההישגים הכלכליים הגרועים של המדינה השנה. "חלק גדול ממה שמפרסמת כלי תקשורת שבשליטת המדינה הוא תעמולה ממוחזרת", אמר, והוסיף: "הרטוריקה הלוחמנית של פיונגיאנג מעידה על המהלכים הצבאיים שלה לא רק על הרתעה אלא גם על פוליטיקה פנימית וכפייה בינלאומית".
פיונגיאנג הכריזה על עצמה כמעצמה גרעינית "בלתי הפיכה" בשנה שעברה, ואמרה שוב ושוב שלעולם לא תוותר על תוכנית הגרעין שלה, שהמשטר רואה בה חיונית להישרדותה.
מועצת הביטחון של האו"ם אימצה החלטות רבות הקוראות לצפון קוריאה לעצור את תוכניות הטילים הגרעיניים והבליסטיים שלה מאז שערכה לראשונה ניסוי גרעיני ב-2006.