אחרי שבועות ארוכים של סאגה נמשכת, הלחץ של שרי "הציונות הדתית" עבד, ולאחר שהוגשה חוות דעת של צה"ל כי קיום הבחירות המקומיות ב-30 בינואר יפגע במשרתי המילואים, הממשלה אישרה הבוקר (א') פה אחד חתימה על צו לדחיית הבחירות לרשויות המקומיות ל-27 בפברואר 2024.
ביום רביעי האחרון, לאחר דיון ממשלתי, ביקשה הממשלה מצה"ל את השלמת הנתונים החסרים בעניין מספר הלוחמים אותם לא ניתן לשחרר, ובכמה רשויות הם מתמודדים. ביום שישי הוגשו הנתונים, מהם עלה כי ישנם 688 משרתים אותם לא ניתן לשחרר כעת, המתמודדים ב-144 רשויות.
ראש הממשלה נתניהו אמר בפתח הישיבה: ״אנחנו בדרך כלל לא מקיימים בחירות בזמן מלחמה, אבל הבחירות האלה נקבעו מראש. הם כבר נדחו פעם אחת, קשה מאוד לדחות אותם לתקופה ארוכה מאוד, אבל יש שתי אפשרויות: או לקיים אותם בסוף ינואר, או לקיים אותם בסוף פברואר. ההמלצה שלי היא ברורה: לעשות את זה בסוף פברואר, כדי לאפשר לכמה שיותר אנשי מילואים להשתתף בבחירות. זו זכות אלמנטרית וחשובה".
ההחלטה כפופה לאישור ועדת הפנים של הכנסת ולאחר מכן הצבעה במליאת הכנסת. במקביל, צפוי גם בג"צ לדון בצהרים בעתירות שהוגשו לדחיית הבחירות, חלקן גם למועד מאוחר יותר מחודש פברואר 2024.
לאחר החלטת הממשלה, יו"ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ בירך על הדחייה. "כשחיילינו בחזית הם לא יכולים להשתתף בהצבעה והדבר האחרון שאזרחי ישראל צריכים זה ויכוחים של מערכת בחירות. הובלנו את הדחייה הזאת בשמם של עשרות אלפי חיילים שלא מוכנים לוותר על הזכות לבחור ולהיבחר".
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ציין כי מדובר ב"החלטה חשובה, מוסרית וערכית כלפי לוחמי המילואים אשר נמצאים בעזה, בצפון וביו"ש ובכך יוכלו להמשיך ולהתרכז בלחימה באופן מלא. לדעתי היה ראוי לדחות לפרק זמן יותר ארוך גם אם זה היה מצריך שינוי חקיקה, אך ההחלטה היא החלטה טובה".
יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן מסר כי "זו הבחירה הנכונה, המוסרית והצודקת".