הסוף לעיצומים בקונסוליות ולאיומי ההשבתה. רגע לפני ששר החוץ אלי כהן מפנה את מקומו במשרד החוץ לשר ישראל כץ, שצפוי להחליפו בתפקיד בשבוע הבא, סוכמו היום (א') הבנות ששמות קץ לסכסוך העבודה במשרד החוץ. מדובר בסכסוך העבודה הארוך ביותר במשק בשנים האחרונות.
ההבנות היום הגיעו לאחר חודשים ארוכים של משא ומתן. קודם למלחמה תכנן ועד העובדים של משרד החוץ לנקוט בהשבתה מלאה אם לא יושג הסכם.
מסמך ההבנות החדש מתקן עיוותים בתנאי ההעסקה של עובדי המשרד, מתמרץ יציאה לשליחויות במדינות קשות-שירות ובנציגויות בהן תנאי הביטחון האישי מאתגרים, ומתגמל דיפלומטים על שליטה בשפות חיוניות. מההסתדרות נמסר כי הצדדים הגיעו להבנות על ההסכם שיחול על כ-1,200 עובדי המשרד בארץ ובחו"ל, וכולל, בין היתר, קליטת עובדים נוספים לשירות החוץ, ושיפור תנאי ההעסקה בדגש על עובדים עם שכר נמוך. לאחר סיום עבודת המטה ייחתם ההסכם בין הצדדים.
שר החוץ כהן: "עם כניסתי למשרד החוץ הגדרתי את פתרון סכסוך העבודה במשרד כיעד מרכזי. החודשים האחרונים, בהם הוכיחו עובדי משרד החוץ שוב ושוב את החשיבות של פעילותם למאמץ המלחמתי ולביטחון מדינת ישראל, הבהירו את חשיבות שירות החוץ לחוסן הלאומי". שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "ההסכם יאפשר לאנשי משרד החוץ לעשות את עבודתם נאמנה ולקדם את מדינת ישראל מתוך עמידה על העקרונות והאמיתות של מדינת ישראל. כפי שסגרנו הסכמי שכר עם הגופים הגדולים במשק, דאגנו גם לעובדי משרד החוץ".
מועד עובדי משרד החוץ נמסר: "אנחנו מחויבים לעובדים ולמדינת ישראל כאחד. בימים קשים אלה שעוברים על מדינת ישראל חובתנו לפעול לחיזוק שירות החוץ ולהבטיח את עתידו. רק משרד חוץ מקצועי וחזק יוכל להבטיח למדינת ישראל ניצחון בזירה המדינית. אנו מודים לשר החוץ אלי כהן וליו"ר הסתדרות ארנון בר דוד שעשו מאמצים רבים כדי להשיג הסכם על אף הנסיבות המורכבות ומקווים שאכן ההסכם ייחתם בהקדם".
בשבוע הבא, צפוי השר כץ להיכנס לתפקיד שר החוץ למשך שנתיים, ואז אמור השר כהן לשוב לתפקיד לשנה נוספת.