פרויקט 'סיוע לכל שבעה' לזכרו של רס"ן אמיר סקורי הי"ד שנפל בקרב נגד המחבלים בזמן המתקפה על עוטף עזה, פרסם היום (א) רשימה של כשלושים משפחות שיושבות שבעה על בניהן שנהרגו במהלך הלחימה מול ארגון הטרור חמאס.
ברשימה הארוכה נמצאים שמותיהם של כלל החיילים שנפלו במהלך השבוע האחרון, לצד כתובת המגורים להגעה לניחום אבלים של המשפחה. המטרה היא לאפשר לאנשים המעוניינים בכך להגיע לבתי האבלים ולהשתתף בצער המשפחות בשעתם הקשה, זאת כמובן בכפוף לרצון המשפחה וברגישות הנדרשת.
מאחורי המיזם עומדת ליטל שוחט, בת דודתו של סקורי שהקימה אותו לעילוי נשמתו. "אמיר יצא כבר בשבת בבוקר ונפל ביום הראשון של הלחימה, הוא הותיר אחריו אישה ושתי בנות", היא מתארת. "היינו מאוד קרובים בגיל, אנחנו מאוד מתגעגעים וכואבים ורצינו עשייה שתהיה לזכרו ולעילוי נשמתו. זו הדרך הקטנה שלי להנציח אותו כדי שלא יישכח מהעולם".
"מיום ראשון שהודיעו לנו שהוא נפל בקרב, כל הזמן חשבתי מה אני בתור אישה לבד עם שלושה ילדים ובעל במילואים ברצועת עזה יכולה לעשות במלחמה הזאת", היא משחזרת. "היוזמות בהתחלה היו בעיקר לחיילים, משחות שיניים, בוקסרים, אוכל, והבנתי שמי שכבר איבד את יקירו הוא זה שדרוש לנו כעת. אני מזכירה שהיו מעל 1000 הרוגים רק בימים הראשונים, עכשיו צריך לדאוג לכל המשפחות האלו שיושבות שבעה ולראות שש להן את כל מה שהן צריכות".
את המידע שוחט מתחילה לאסוף לבד. "עבדתי מול העיריות ועמדנו בקשר מול הנציג שאחראי מטעמם על הנושא בעיר. העירייה מתאמת לנו איש קשר רלוונטי מהמשפחה, אם היא לא יכולה, המתנדבים הלכו אל המשפחה הביתה וחפשו שם איש קשר שנוגע במשפחה ויוכל להעביר מה נדרש ואפשר היה לעמוד מולו ביום שאחרי".
הפעילות מתנהלת על ידי שלוש קבוצות ווצאפ, למתנדבים בעברית, באנגלית ולתרומות. "אנשי הקשר לאחר תיאום עם נציג המשפחה מפרסמים על אוכל שנדרש לשבת, כיסאות למנחמים. שתייה חד"פ ועוד. הבקשה הכי מוזרה שקבלנו הייתה לשירותים כימיים". יחד עם זאת צריך בקרה ורגישות. "איש קשר שטוען שחסר מנחמים, אנחנו מפרסמים, אבל יום למחרת מי מבטיח שיהיו גם מנחמים או הפוך, שהגיעו מאות אנשים וצריך לרסן את הכמות? במשך שבעה ימים צריך להיות עם היד על הדופק. יש כל מיני סיפורים ובקשות ובסוף אתה שמח, גם בנסיבות האלו, לסייע ולעזור".
עם זאת היא מבהירה כי יש משפחות שלא מתאים להם המיזם. "הן לא מעוניינות באיש שלא מוכר להם, ואנחנו לוקחים צעד אחורה, המטרה היא לסייע, לא לכפות את עצמנו על משפחה. למשל, שבעות על החיילים הצבא בדרך כלל מטפל במשפחות ובכלל המעטפת".
את ההחלטה לקרוא את המיזם על שם בן דודה נפלה לאחר שחזרה משורת ניחומי אבלים. "באחד הימים אמרתי שאני חייבת לצאת לשטח, היו שש שבעות בבית שמש, אספתי מקהילה שם עוגות, קניתי שתייה ועשינו חברה ואני סיבוב, לכל מקום הבאנו עוגות, קצת לנחם ונסענו הביתה. בדרך הרגשתי שהלב נקרע, בכיתי והתפרקתי. קלטתי שזה לא במקרה הרצון לעשות חסד בשבעות, כמה צריך להיות בשביל האנשים ברגעים הנוראיים האלו. נפל לי האסימון שזה בזכות אמיר, קלטתי שזה לעילוי נשמתו ולזכרו. אדם צנוע, בחיים לא היה מתחיל משפט במילה "אני", כמה שפחות לדבר, כמה שיותר לעשות. זה הלימוד שלי מאמרי, לעשות דברים בשקט ובצניעות ואני מאד מתגעגעת אליו. אני עושה את הראיונות כדי שמעגל המתנדבים יגדל, כי לצערי הרב יש עוד שבעות, ושידעו שיש את התשתית של מתנדבים שרוצים לסייע ולעזור להם ברגעים הכי קשים".