במשטרת ישראל ובמוסד לביטוח לאומי עולה חשד כי עשרות אזרחים העבירו בשבועות האחרונים דיווח שווא לפיו נכחו במסיבת הנובה סמוך לקיבוץ רעים בבוקר שמחת תורה ובכך ניסו לקבל מענק פיצוי על הנזק שנגרם להם ולזכות במעמד "נפגע איבה", על אף שכלל לא נכחו במקום.
בעקבות אירועי הטבח הקשה שכלל גם פגיעה מינית והתעללות במאות ישראלים ב-7 באוקטובר על ידי ארגון הטרור הרצחני חמאס שחדר לאזור הדרום מתוך רצועת עזה, המוסד לביטוח לאומי קידם סיוע באופן מיידי לעשרות אלפי נפגעי האסון ומתוכם גם אלפי משתתפי מסיבות הנובה שהתקיימו באזור.
כחלק בלתי נפרד ממדיניות הביטוח הלאומי, נקבע כי כל מי שניצל מהתופת יוכל להגיש בקשה לביטוח הלאומי ולקבל סיוע מיידי בסך אלפי שקלים אם ידווח על שהותו באזור המסיבה. עוד נקבע כי בהמשך אף תיבחן זכאותו לקבלת הטבות נוספות מטעם המדינה לאחר שיוכר כנפגע איבה ויוערך הנזק שנגרם לניצול הטבח ברמה הפיזית או הנפשית.
בימים האחרונים הועלה חשד כי ישנם מי שמנצלים את המצב כדי להעביר דיווח שווא ולטעון שהיו במסיבה ובכך לזכות בכספי הפיצוי.
שוטרי היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ) בלהב 433, בחקירה משותפת עם הביטוח הלאומי, עיכבו לחקירה בשבועות האחרונים מספר חשודים שהגישו תביעות כזב לביטוח לאומי על מנת שיוכרו כנפגעי איבה בעקבות אירועי השביעי באוקטובר, על אף שלא נכחו כלל במסיבת נובה והציגו מידע שקרי.
באגף החקירות של הביטוח הלאומי, הצטבר מידע לפיו אנשים ניצלו את המצב והגישו תביעות כוזבות כמי שהשתתפו במסיבה וניצלו מהתופת. אגף החקירות של הביטוח הלאומי העביר את הפרטים לחוקרי יאל"כ בלהב 433, שפתחו בחקירה מיידית. השבוע זומנו חשודים לחקירה במשרדי היחידה, בסיומה שוחררו בתנאים מגבילים. החקירה נמשכת.
אמיר שהרבני, מנהל אגף חקירות בביטוח הלאומי אמר הבוקר (ב') על החקירה כי "קיבלנו החלטה לסייע באופן מיידי ללמעלה מ-45,000 נפגעי טרור מאירועי 7.10, אך לצערנו היו מי שבחרו לנהוג בחוסר הגינות וחוסר אחריות לאומית. נציין כי מדובר בעשרות מקרים בלבד ובאגף החקירות פועלים כדי לגלות מי הם. חשוב שנזכור כי הסיוע והכספים של הביטוח הלאומי זקוקים למי שזקוק להם, ואנו נדאג בתפקידנו כי כך גם יהיה".