שופטי בג"ץ פרסמו הערב (ב') את החלטתם לפסול את תיקון 3 לחוק יסוד השפיטה המכונה "חוק הסבירות". מדובר בצעד תקדימי משום שבפסק דין זה נקבע לראשונה כי בית המשפט העליון מוסמך על פי דין לפסול חוק יסוד או תיקון לחוק יסוד שהתקבל באופן תקין.
התגובות מימין לא איחרו לבוא, והזעם על הפסיקה המנוגדת להפרדת הרשויות הצטרף לזעם על העיסוק בנושא בזמן המלחמה. במפלגת הליכוד אמרו כי "מצער שבית המשפט העליון בחר להביא פסק דין בלב המחלוקת החברתית בישראל דווקא כשחיילי צה״ל מימין ומשמאל נלחמים ומסכנים את חייהם במערכה".
שר המשפטים יריב לוין, מיוזמי ודוחפי הרפורמה במערכת המשפט, אמר כי "החלטת שופטי בית המשפט העליון לפרסם את פסק הדין תוך כדי מלחמה, היא ההפך מרוח האחדות הנדרשת בימים אלה להצלחת לוחמינו בחזית". לדברי לוין, "השופטים למעשה לוקחים לידיהם בפסק הדין את כל הסמכויות, אשר במשטר דמוקרטי מתחלקות באופן מאוזן בין שלוש רשויות השלטון. מצב בו אי אפשר לחוקק אפילו חוק יסוד או לקבל החלטה כלשהי בכנסת ובממשלה שלא בהסכמת שופטי העליון, לוקח ממיליוני אזרחים את קולם ואת הזכות הבסיסית להיות שותפים באופן שווה בקבלת הההחלטות".
לוין הוסיף כי "פסק הדין, שאין דומה לו באף דמוקרטיה מערבית, לא ירפה את ידינו. כשהמערכה נמשכת בחזיתות השונות, נמשיך לנהוג באיפוק ובאחריות".
פורום קהלת, שהרפורמה במערכת המשפט נהגתה בעיקר על ידי אנשיו, הגיב לפסיקה גם הוא. "ישראל מאוחדת", אמר פרופ' משה קופל יו"ר פורום קהלת. "ישראלים מכל קצוות הקשת הפוליטית, האידיאולוגית והדתית מאוחדים כיום באופן חסר תקדים. כולנו מתאבלים ביחד, אנחנו, ילדינו ואחינו נלחמים כתף אל כתף ואפילו הפוליטיקאים משתדלים להנמיך את הלהבות ולצמצם נקודות מחלוקת. מצער מאוד לראות שבית המשפט העליון בחר דווקא בשעה זו שהאחדות כה נדרשת להוציא החלטה שרק מלבה מחלוקת".
שרת המשפטים לשעבר, איילת שקד, הצטרפה לביקורת על פסילת החקיקה, אך גם הביעה ביקורת על הממשלה. לדבריה, "הערב קבע בית המשפט העליון כי הוא פוסל חוק יסוד. אותו בית משפט שהעניק לחוקי היסוד את המעמד החוקתי שלהם, אותו בית משפט שקבע שהסמכות שלו לבצע ביקורת שיפוטית נשאבת מחוקי היסוד. זו פסיקה רעועה מבחינה משפטית, מטלטלת מבחינה משטרית ועל רקע המצב במדינה – בעיקר מקוממת. לטעמי, בימים אלה שחיילינו מאוחדים בחזית ומצפים לאחדות דומה בעורף – לא היה מקום לפרסום כה נמהר של פסק דין שנוי במחלוקת שכזה".
שקד הוסיפה עקיצה לחברי הקואליציה: "שינויים במערכת המשפט יש לבצע בעבודה סיזיפית, צעד אחר צעד, בתהליך אבוצולוציוני – לא בהצהרות פומפוזיות, ציוצים וחרחור מדנים. העובדה שפסק הדין הוכרע על חודו של קול, בעוד בחודשים האחרונים ניתן היה להטות את הרוב בבית המשפט העליון לכיוון מרוסן יותר (שתי שופטות המשתייכות למחנה האקטיביסטי פרשו) או לכל הפחות למנוע את הפסיקה החמורה הזו – רק מעצימה את תחושת ההחמצה.
ממשלת הימין על מלא" אחראית גם היא למהפכה החוקתית השניה. זו האמת. התוצאה העגומה הערב מדברת בעד עצמה. כל שצריך הוא להישיר מבט למציאות".
יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה הגיב: "המובן מאליו הוא שלבית המשפט העליון אין שום סמכות לבטל חוקי יסוד.המובן עוד יותר מאליו הוא שלא נוכל לעסוק בכך כל עוד המלחמה בעיצומה".