מסקר המכון הישראלי לדמוקרטיה עולה כי 67% תומכים בהנחתת מכת מנע על החיזבאללה כבר עכשיו. רבע מהמרואיינים מאמינים כי ראש הממשלה יצליח לשמור על שלימות הקואליציה בסיום המלחמה.
הסקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה שנערך על-ידי מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון בהובלת פרופ' תמר הרמן וד"ר אור ענבי, בדק את סיכויי שרידות הקואליציה ביום שאחרי המלחמה. מהנתונים עלה כי כרבע מהמרואיינים בכלל המדגם סבורים שלאחר המלחמה ראש הממשלה נתניהו יצליח לשמור על הקואליציה שבראשה הוא עומד, לפי הצבעה בבחירות האחרונות לכנסת.
פילוח לפי הצבעה מעלה כי השיעורים הגבוהים ביותר של המאמינים ביכולת הקואליציה לשרוד נמצאו בקרב מצביעי יהדות התורה וש"ס. בקרב מי שהצביעו לליכוד ולציונות הדתית מדובר בשיעורים נמוכים יותר (42.5% ו-41% בהתאמה).
בשאלות על המלחמה באשר לחזית הצפונית, נשאלו המרואיינים מה מדינת ישראל צריכה לעשות אל מול תקיפות החיזבאללה. מהנתונים עלה כי כמחצית מכלל המדגם (51%) תומכים כיום בפתיחת חזית לחימה נגד החיזבאללה בצפון, וכשליש (34%) סבורים כי יש להימנע מכך. תושבי הדרום (70%) תומכים יותר מאחרים בפתיחת חזית שנייה בצפון.

מפילוח לפי מחנות פוליטיים (יהודים) עולה כי בשמאל (58%) מתנגדים לפתיחת חזית נוספת בצפון, לעומת רוב בימין (67%) התומכים בהנחתת מכת מנע על החיזבאללה כבר עכשיו. במרכז מחצית תומכים בפתיחת חזית לחימה בצפון, ושיעור נמוך יותר (38%) בהימנעות מפתיחת חזית נוספת בצפון.
בנוסף, ביחס ללחימה המתמשכת ברצועת עזה ברקע הלחצים הבינלאומיים בעיקר מצד ארצות הברית – שני שלישים מהמרואיינים (66%) סבורים כי ישראל אינה צריכה להיענות לדרישת האמריקנים לעבור לשלב לחימה אחר בעזה ולצמצם את ההפצצות הכבדות באזורים צפופי אזרחים בעזה, וכרבע (23%) בלבד השיבו כי עליה להיענות לכך. בקרב יהודים, מדובר ב-75% המתנגדים לדרישת ארה"ב.