"ההצעה של חמאס מופרכת מהרבה סיבות. בעיקר מכיוון שהיא נועדה לסיים את המלחמה מיד, ובזאת להשאיר כאופציה ריאלית את אפשרות הטבח החוזר ונשנה באזרחי ישראל". כך תיאר היום גורם מדיני את ההצעה שהעביר לאחרונה ארגון הטרור, דרך המתווכים הקטארים והמצרים, לעסקת שחרור חטופים.
מקורות בעולם הערבי טענו כי ההצעה של ארגון הטרור כללה דרישה ל- 40 ימי הפוגה תמורת 40 חטופים, שישוחררו אחד מדי יום. הטענה היא כי בכך ישנה התגמשות מהתנאי המוצהר של חמאס להפסקה כוללת של הלחימה בעזה, אולם בפועל – הפסקה של 40 יום משמעה הפסקה של הלחימה.
לפני כשבוע וחצי העבירה מצרים הצעה לעסקה לשחרור חטופים בכמה שלבים, הצעה שבישראל הגדירו כראשונית. השלב הראשון כולל הפוגה בלחימה בתמורה לשחרור של כ-40 חטופים, ובהם הנשים שעוד נותרו בשבי, גברים מבוגרים וחטופים שנמצאים במצב בריאותי ירוד. הצעת חמאס הנוכחית הגיעה בתגובה להצעה זו.

בתוך כך, הערב צפויים להתכנס קבינט המלחמה המצומצם, וכן הקבינט המדיני-ביטחוני המורחב, לדיון בהצעת המל"ל לתכניות של ישראל ליום שלאחר הלחימה ברצועת עזה. הסוגיה הנפיצה נוגעת למעורבות הרשות הפלסטינית בניהול עתידי של עזה. מול הרצון האמריקני והאזורי שכך יהיה, שב ראש הממשלה נתניהו ומצהיר כי הרש"פ לא תהיה מעורבת בשלטון בעזה.
בשבוע שעבר אמור היה קבינט המלחמה לדון בדברים, אולם אפשרות הדיון בנושא המהותי ביטחונית ומדינית בפורום המצומצם, עוררה כעס בקרב שרים בקואליציה ובהם חברי מפלגת "הציונות הדתית", שהתכנסה ביום חמישי לישיבת סיעה וכן בקרב שרי "עוצמה יהודית".
אתמול, אמר יו"ר "הציונות הדתית" השר בצלאל סמוטריץ' בישיבת הסיעה כי "אנחנו שמחים שבזכות ההתעקשות שלנו קבינט המלחמה שרובו המוחלט של חבריו היו מובילי הקונספציה שהובילה ל-7.10, קיבלו את עמדתנו כך שסוגיית 'היום שאחרי' תידון בקבינט הרחב".
הוא הוסיף והציג את חזונו ליום שלאחר המלחמה בחמאס. לדבריו "הפתרון הנכון הוא עידוד הגירה מרצון של תושבי עזה למדינות שיסכימו לקלוט את הפליטים, כפי שקלטו מיליוני פליטים מסוריה ומאזורי מלחמה אחרים, זה צריך להיות דינם של תושבי עזה. הממשלה צריכה לפעול באופן אקטיבי כדי לקדם את הפתרון הזה. נצטרך לגייס את הקהילה הבינלאומית לכך. לצד עידוד ההגירה ישראל תשלוט באופן קבוע בשטח של רצועת עזה כדי להבטיח ביטחון באמצעות נוכחות קבועה על הקרקע של כוחות צה"ל, ובהקמת התיישבות יהודית שבסופו של דבר היא העוגן של הביטחון, ככה זה היום ביהודה ושומרון, ככה זה היה לפני הגירוש וההתנתקות הנוראית וכך יהיה בעזרת השם גם בהמשך. אציג את התוכניות שלי בקבינט, ואני מקווה שאחרי ה-7 באוקטובר אנשים יהיו פתוחים לחשיבה אחרת וחדשה לטובת מדינת ישראל", דברי סמוטריץ'.